Keftedes med Anicia linser, feta og spinat  - Pure Dansk™

Keftedes med Anicia linser, feta og spinat

Af Pure Dansk™

Keftedes med Anicia linser, feta og spinat  - Pure Dansk™

Velsmagende små deller med Anicia linser, spinat og feta serveret med dildyoghurt. Inspireret af den græske frikadelle keftedes 

Forberedelse 40 min / Tilberedning 15 min / I alt 55 min.
Opskrift til 4 personer. 

Ingredienser

  • 2 dl tørrede Danske Anicia Linser
  • 1 pose frisk spinat (200 g)
  • Olie til stegning
  • En håndfuld frisk persille
  • 2 æg
  • 100 g feta
  • 7 spsk. rasp
Dildyoghurt:
  • 1 bund frisk dild

  • 4 store spsk. græsk yoghurt (10 %)
  • 1 fed hvidløg 
  • 1 citron
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. olivenolie 

Fremgangsmåde

  1. Skyl og iblød Anicia linser i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer, eventuelt natten over. 
Bland ingredienserne til Dildyoghurt:
  1. Hak dild fint og tag halvdelen af det fra til linse keftedes. Den restende halvdel blandes med grædk yoghurt i en skål.
  2. Riv hvidløg i og pres citronsaft i yoghurt. Smag den til.
  3. Tilsæt olivenolie og sæt dildyoghurten til side, så den er klar når den skal serves. 
  4. Varm en pande med høj kant med 1-2 tsk olie, kom spinaten på panden og sæt låg på. Skru ned til lav varme og steg spinaten til den falder sammen. Kom spinaten i en sigte og lad det dryppe af. 
  5. Kom linserne i en foodprocessor og blend til en sammenhængende og cremet masse.
  6. Tilsæt 1 af æggene og blend igen. 
  7. Hæld det i en skål, og rør sammen med dild og det sidste æg. Krydr med salt og peber. 
  8. Hak persillen fint og kom det i skålen med linsefars sammen med rasp og smuldret feta. 
  9. Pres det overskydende væske ud af spinaten og hak den. Tilsæt til skålen og bland det hele godt sammen. 
  10. Varm en pande op til lidt over middelvarme med olie, så det dækker bunden. Med en ske formes portioner af keftedes-blandingen over på panden i den varme olie. Pres dem lidt flade med bagsiden af skeen.
  11. Steg i ca. 2-4 min på hver side, til de er gyldne og gennemstegte.
Servér linse-keftedes sammen med dildyoghurt og frisk grøn salat.