Keftedes med Anicia linser, feta og spinat

Af Pure Dansk™

Keftedes med Anicia linser, feta og spinat
Vegetarisk
Vegetarisk
Keftedes med Anicia linser, feta og spinat

Velsmagende små deller med Anicia linser, spinat og feta serveret med dildyoghurt. Inspireret af den græske frikadelle keftedes.

Middelhavsdeller med plantekraft og tradition

Når keftedes, de autentiske græske frikadeller krydrede med urter og feta, får selskab af Anicia linser og spinat, sker der noget særligt: De danskedyrkede Anicia linser er små proteinbomber med en peberagtig smagsnuance, mens spinaten bringer masser af vitaminer og mineraler til de vegetariske græske frikadeller. Det bliver en mere fiberrig og proteinrig version af en klassiker, uden at gå på kompromis med saftighed eller smag.

Når du gerne vil sætte grønne retter med masser af smag på bordet, er disse keftedes et nemt og smagfuldt alternativ til de almindelige frikadeller. Med den friske dildyoghurt får du autentiske smage af sol og Middelhavets varme. Servér evt. med en saftig vandmelonsalat for et fuldendt måltid.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia linser.

Danske Anicia linser

Danske Anicia linser

Keftedes med Anicia linser, feta og spinat

Antal
4 personer
Tid
55 minutter

Ingredienser

  • 2 dl (180 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 200g frisk spinat
  • En håndfuld frisk persille
  • 2 æg
  • 100 g feta
  • 7 spsk. rasp
  • Olie til stegning
  • Dildyoghurt

  • 1 bund frisk dild
  • 4 store spsk. græsk yoghurt (10 %)
  • 1 fed hvidløg 
  • 1 citron
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. olivenolie 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl og kog de tørrede Anicia linser i rigeligt vand i 20-25 minutter med lidt salt.
  • Hæld vandet fra de kogte linser, og stil dem til side.
  • Dildyoghurt

  • Hak dild fint og tag halvdelen af det fra til linse-keftedes. Den restende halvdel blandes med græsk yoghurt i en skål.
  • Riv hvidløg og pres citronsaft i yoghurten, og smag den til med salt.
  • Tilsæt olivenolie og rør rundt, og stil dildyoghurten i køleskabet til den skal serveres.
  • Keftedes

  • Varm en pande på med 1-2 tsk. olie, og steg spinaten til den falder sammen. Kom spinaten i en si og lad det overskydende olie og væde dryppe af.
  • Kom de kogte linser i en foodprocessor eller blender, og blend til en sammenhængende og cremet masse.
  • Tilsæt 1 æg og blend igen. 
  • Hæld det i en skål, og rør det sammen med dild og det sidste æg. Krydr med salt og peber. 
  • Hak persillen fint og kom det i skålen sammen med rasp og smuldret feta. 
  • Hak den stegte spinat og tilsæt den i skålen til farsen, og bland det hele godt sammen. 
  • Form dine keftedes med en ske, og steg dem på en pande med lidt olie ved middelvarme. Pres dem lidt flade med bagsiden af skeen.
  • Steg dem i cirka 3 minutter på hver side, til de er gyldne og gennemstegte.
  • Serveringsforslag

    Servér dine lune keftedes med linser sammen med den friske dildyoghurt. Smager også godt kolde dagen efter til frokost.