Fortsæt til indhold
Velsmagende små deller med Anicia linser, spinat og feta serveret med dildyoghurt. Inspireret af den græske frikadelle keftedes.
Danske Anicia Linser
Keftedes med Anicia linser, feta og spinat
4 personer
55 minutter
Sådan gør du
Skyl og kog de tørrede Anicia linser i rigeligt vand i 20-25 min med lidt salt. Hæld vandet fra de kogte linser, og stil dem til side.
Bland ingredienserne til Dildyoghurt Hak dild fint og tag halvdelen af det fra til linse keftedes. Den restende halvdel blandes med græsk yoghurt i en skål. Riv hvidløg og pres citronsaft i yoghurten, og smag den til med salt. Tilsæt olivenolie og rør rundt, og stil dildyoghurten i køleskabet til den skal serveres. Varm en pande på med 1-2 tsk. olie, og steg spinaten til den falder sammen. Kom spinaten i en si og lad det overskydende olie og væde dryppe af. Kom de kogte linser i en foodprocessor eller blender, og blend til en sammenhængende og cremet masse. Tilsæt 1 æg og blend igen. Hæld det i en skål, og rør det sammen med dild og det sidste æg. Krydr med salt og peber. Hak persillen fint og kom det i skålen sammen med rasp og smuldret feta. Hak den stegte spinat og tilsæt den i skålen til farsen, og bland det hele godt sammen. Form dine keftedes med en ske, og steg dem på en pande med lidt olie ved middelvarme. Pres dem lidt flade med bagsiden af skeen. Steg dem i cirka 3 min. på hver side, til de er gyldne og gennemstegte.
Serveringsforslag
Servér dine keftedes med linser ammen med dildyoghurt og en frisk grøn salat.
Produkter
Pure Dansk gør det nemmere at få linser, ærter og bønner på tallerkenen og få dem så lokalt som muligt, nemlig dyrket på de danske marker. Hele vejen fra jord til bord foregår i Danmark, hvor de høstes, renses og pakkes, før de lander på dit spisebord.
→ Alle produkter