Keftedes med Anicia linser, feta og spinat

Af Pure Dansk™

Keftedes med Anicia linser, feta og spinat  - Pure Dansk™
Keftedes med Anicia linser, feta og spinat  - Pure Dansk™

Velsmagende små deller med Anicia linser, spinat og feta serveret med dildyoghurt. Inspireret af den græske frikadelle keftedes.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia Linser.

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Keftedes med Anicia linser, feta og spinat

Antal
4 personer
Tid
55 minutter

Ingredienser

  • 2 dl (180 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 1 pose frisk spinat (200 g)
  • Olie til stegning
  • En håndfuld frisk persille
  • 2 æg
  • 100 g feta
  • 7 spsk. rasp
  • Dildyoghurt

  • 1 bund frisk dild
  • 4 store spsk. græsk yoghurt (10 %)
  • 1 fed hvidløg 
  • 1 citron
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. olivenolie 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl og kog de tørrede Anicia linser i rigeligt vand i ca. 25 min.
  • Hæld vandet fra de kogte linser, og stil dem til side.
  • Bland ingredienserne til Dildyoghurt

  • Hak dild fint og tag halvdelen af det fra til linse keftedes. Den restende halvdel blandes med grædk yoghurt i en skål.
  • Riv hvidløg i og pres citronsaft i yoghurt. Smag den til.
  • Tilsæt olivenolie og sæt dildyoghurten til side, så den er klar når den skal serves. 
  • Varm en pande med høj kant med 1-2 tsk olie, kom spinaten på panden og sæt låg på. Skru ned til lav varme og steg spinaten til den falder sammen. Kom spinaten i en sigte og lad det dryppe af. 
  • Kom linserne i en foodprocessor og blend til en sammenhængende og cremet masse.
  • Tilsæt 1 af æggene og blend igen. 
  • Hæld det i en skål, og rør sammen med dild og det sidste æg. Krydr med salt og peber. 
  • Hak persillen fint og kom det i skålen med linsefars sammen med rasp og smuldret feta. 
  • Pres det overskydende væske ud af spinaten og hak den. Tilsæt til skålen og bland det hele godt sammen. 
  • Varm en pande op til lidt over middelvarme med olie, så det dækker bunden. Med en ske formes portioner af keftedes-blandingen over på panden i den varme olie. Pres dem lidt flade med bagsiden af skeen.
  • Steg i ca. 2-4 min på hver side, til de er gyldne og gennemstegte.
  • Serveringsforslag

    Servér linse-keftedes sammen med dildyoghurt og frisk grøn salat.

    Græsk

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter