Grøntsagsgryde med Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Grøntsagsgryde med Ingrid ærter
Grøntsagsgryde med Ingrid ærter

Fyldig og lækker grøntsagsgryde med Ingrid ærter, porre, blomkål, svampe og friske krydderurter i cremet flødesauce.

I opskriften er der anvendt Danske Ingrid Ærter.

Grøntsagsgryde med Ingrid ærter

Antal
4 personer
Tid
45 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 1 porre 
  • 250 g svampe
  • 1 spsk. smør til stegning
  • 170 g tomater 
  • ½ blomkål
  • 2½ dl madlavningsfløde
  • 75 g fastmodnet ost 
  • 1 håndfuld bredbladet persille 
  • 3 kviste frisk timian
  • Saft og skal fra 1 citron 
  • Salt og peber
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl Ingrid ærterne og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra og kog ærterne i letsaltet vand i 20-25 min, til de er færdigkogte. 
  • Skyl blomkålen, og skær den i små buketter.
  • Rens og skyl porre og svampe, og skær porren og svampene i mundretter stykker. 
  • Skyl og skær timian, persille og tomater i mindre stykker, og riv osten fint.
  • Smelt smør i en gryde. Steg porre og svampe med timian i 5 minutter, til porren falder sammen og svampene tager farve. 
  • Tilsæt blomkålsbuketterne, kogte Ingrid ærter, fløde, revet ost, citronskal og saften fra citronen. 
  • Smag til med salt og peber. 
  • Lad retten simre i 10-15 minutter til blomkålen har et let bid. 
  • Tilsæt tomater, timian og persille, og rør det godt rundt i gryden. 
  • Serveringsforslag