Marineret lammekrone med Anicia linser

Af Pure Dansk™

Marineret lammekrone med Anicia linser
Marineret lammekrone med Anicia linser

Lammekrone med lækker marinade af Anicia linser, rosmarin, hvidløg og mynte. Fuld af smag og en ny måde at anvende linser på.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia Linser.

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Marineret lammekrone med Anicia linser

Antal
4 personer
Tid
1 time og 45 minutter

Ingredienser

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 1 lammekrone 
  • 2 stængler frisk rosmarin
  • 6 stængler frisk mynte
  • 1 bundt frisk basilikum
  • 4 fed hvidløg eller 1 håndfuld ramsløg
  • Skal af 1 økologisk citron
  • Saft af ½ citron
  • 4 spsk. olivenolie 
  • Salt og peber 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl og kog de tørrede Anicia linser i rigeligt vand i 25 minutter.
  • Hæld vandet fra de kogte linser, og stil dem til side.
  • Skær hvidløg i halve, fjern stænglerne fra rosmarin og mynte.
  • Skyl alle krydderurter, riv skallen og pres saften fra citronen.
  • Blend de kogte linser med hvidløg, rosmarin, mynte, citronsaft og -skal med salt og peber til en marinade. Gem 1/3 del af marinaden på køl til servering.
  • Fedtkanten på lammekronen ridses i tern uden at ridse kødet.
  • Gnid salt og peber på fedtet og fordel herefter 2/3 af linsemarinaden over hele lammekronen, både ovenpå og under, så den er helt dækket til.
  • Stil den marinerede lammekrone i køleskabet 1 time.
  • Varm ovnen op til 200°C varmluft og tilbered lammekronerne i ovnen i 30 minutter og lad herefter trække i 15 minutter udenfor ovnen.
  • Serveringsforslag

    Servér lammekronerne med Anicia linse-marinade på påskebordet eller til hverdag med en salat - prøv denne med bagte gulerødder toppet med Anicia linser og hasselnødder.

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter