
Lammekrone med lækker marinade af Anicia linser, rosmarin, hvidløg og mynte. Fuld af smag og en ny måde at anvende linser på.
Forberedelse 1 time / Tilberedning 45 min / I alt 1 t og 45 min.
Opskrift til 4 personer.
Ingredienser
- 1 lammekrone
- ½ dl tørrede Danske Anicia Linser
- 2 stængel frisk rosmarin
- 6 stængler frisk mynte
- 1 bundt frisk basilikum
- 4 fed hvidløg
- Skal af 1 økologisk citron
- Saft af ½ citron
- 4 spsk. olivenolie
- 1 spsk. saltflager
- Masser af friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Minimum 12 timer før eller dagen før:
- Skyl de tørrede linser og og sæt i blød i rigeligt vand på køl, minimum 12 timer
På dagen:
- Hæld iblødsætningsvandet fra linserne
- Skær hvidløg i halve, fjern stænglerne fra rosmarin og mynte
- Skyl alle krydderurter, riv skallen og pres saften fra citronen.
- Blend de udblødte linser med hvidløg, rosmarin, mynte, citronsaft og -skal med salt og peber til en grov marinade
- Fedten på lammekronen ridses i tern uden at ridse kødet
- Gnid salt og peber på fedtet og fordel herefter linsemarinaden over hele lammekronen, både ovenpå og under, så den er helt dækket til
- Stil den marinerede lammekrone i køleskabet 1 time.
- Varm ovnen op til 200°C varmluft og tilbered lammekronerne i ovnen i 30 minutter og lad herefter trække i 15 minutter udenfor ovnen
Servér lammekronerne med Anicia linse-marinade på påskebordet eller til hverdag med en salat - prøv denne med bagte gulerødder toppet med Anicia linser og hasselnødder.