Marineret Lammekrone med Anicia linser - Pure Dansk™

Marineret lammekrone med Anicia linser

Af Pure Dansk™

Marineret Lammekrone med Anicia linser - Pure Dansk™

Lammekrone med lækker marinade af Anicia linser, rosmarin, hvidløg og mynte. Fuld af smag og en ny måde at anvende linser på. 

Forberedelse 1 time  / Tilberedning 45 min / I alt 1 t og 45 min.
Opskrift til 4 personer. 

Ingredienser

  • 1 lammekrone 
  • ½ dl tørrede Danske Anicia Linser
  • 2 stængel frisk rosmarin
  • 6 stængler frisk mynte
  • 1 bundt frisk basilikum
  • 4 fed hvidløg
  • Skal af 1 økologisk citron
  • Saft af ½ citron
  • 4 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. saltflager 
  • Masser af friskkværnet peber 

                      Fremgangsmåde

                      Minimum 12 timer før eller dagen før:

                      1. Skyl de tørrede linser og og sæt i blød i rigeligt vand på køl, minimum 12 timer

                      På dagen:

                      1. Hæld iblødsætningsvandet fra linserne
                      2. Skær hvidløg i halve, fjern stænglerne fra rosmarin og mynte
                      3. Skyl alle krydderurter, riv skallen og pres saften fra citronen. 
                      4. Blend de udblødte linser med hvidløg, rosmarin, mynte, citronsaft og -skal med salt og peber til en grov marinade
                      5. Fedten på lammekronen ridses i tern uden at ridse kødet
                      6. Gnid salt og peber på fedtet og fordel herefter linsemarinaden over hele lammekronen, både ovenpå og under, så den er helt dækket til
                      7. Stil den marinerede lammekrone i køleskabet 1 time. 
                      8. Varm ovnen op til 200°C varmluft og tilbered lammekronerne i ovnen i 30 minutter og lad herefter trække i 15 minutter udenfor ovnen

                        Servér lammekronerne med Anicia linse-marinade på påskebordet eller til hverdag med en salat - prøv denne med bagte gulerødder toppet med Anicia linser og hasselnødder.