Marineret lammekrone med Anicia linser

Af Pure Dansk™

Marineret Lammekrone med Anicia linser - Pure Dansk™
Marineret Lammekrone med Anicia linser - Pure Dansk™

Lammekrone med lækker marinade af Anicia linser, rosmarin, hvidløg og mynte. Fuld af smag og en ny måde at anvende linser på.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia Linser.

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Marineret lammekrone med Anicia linser

Antal
4 personer
Tid
1 time og 45 minutter

Ingredienser

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 1 lammekrone 
  • 2 stængel frisk rosmarin
  • 6 stængler frisk mynte
  • 1 bundt frisk basilikum
  • 4 fed hvidløg
  • Skal af 1 økologisk citron
  • Saft af ½ citron
  • 4 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. saltflager 
  • Masser af friskkværnet peber 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl og kog de tørrede Anicia linser i rigeligt vand i ca. 25 min.
  • Hæld vandet fra de kogte linser, og stil dem til side.
  • Skær hvidløg i halve, fjern stænglerne fra rosmarin og mynte.
  • Skyl alle krydderurter, riv skallen og pres saften fra citronen.
  • Blend de kogte linser med hvidløg, rosmarin, mynte, citronsaft og -skal med salt og peber til en grov marinade.
  • Fedten på lammekronen ridses i tern uden at ridse kødet.
  • Gnid salt og peber på fedtet og fordel herefter linsemarinaden over hele lammekronen, både ovenpå og under, så den er helt dækket til.
  • Stil den marinerede lammekrone i køleskabet 1 time.
  • Varm ovnen op til 200°C varmluft og tilbered lammekronerne i ovnen i 30 minutter og lad herefter trække i 15 minutter udenfor ovnen.
  • Serveringsforslag

    Servér lammekronerne med Anicia linse-marinade på påskebordet eller til hverdag med en salat - prøv denne med bagte gulerødder toppet med Anicia linser og hasselnødder.

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter