Bagte gulerødder med sprøde Anicia linser og hasselnødder

Af Pure Dansk™

Bagte gulerødder med top, sprøde Anicia linser og hasselnødder - Pure Dansk™
Bagte gulerødder med top, sprøde Anicia linser og hasselnødder - Pure Dansk™

Saftige bagte gulerødder med sprøde Anicia linser og hasselnødder glaseret med honning.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia Linser.

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Bagte gulerødder med sprøde Anicia linser og hasselnødder

Antal
4 personer
Tid
40 minutter

Ingredienser

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 1 kg gulerødder med grøn top
  • 1 spsk. olie 
  • Lidt salt og peber 
  • 1 dl hasselnødder 
  • 2 spsk. flydende honning 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede linser og og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra linserne.
  • Skyl gulerødderne og skær toppene af, så der stadig er 2 cm grønt tilbage.
  • Fordel på en bageplade med bagepapir, og fordel olie, lidt salt og peber.
  • Tænd ovnen på 200°C og bag først i 15 min.
  • Imens halveres hasselnødderne.
  • Vend gulerødderne om med den anden side opad.
  • Tilføj honning, udblødte linser og hasselnødder. Bag herefter 10 minutter i ovnen.
  • Serveringsforslag

    Servér de saftige gulerødder med sprøde Anicia linser og hasselnødder på påskebordet eller til hverdag sammen med en sprød salatlinsepesto eller Ingrid ærtehummus.

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter