
Saftige bagte gulerødder med sprøde Anicia linser og hasselnødder glaseret med honning.
Forberedelse 15 min / Tilberedning 25 min / I alt 40 min
Opskrift giver til 4 personer
Ingredienser
- ½ dl (45 g) tørrede Danske Anicia Linser
- 1 kg gulerødder med grøn top
- 1 spsk. olie
- Lidt salt og peber
- 1 dl hasselnødder
- 2 spsk. flydende honning
Fremgangsmåde
Minimum 12 timer før eller dagen før:
- Skyl de tørrede linser og og sæt i blød i rigeligt vand på køl, minimum 12 timer
På dagen:
- Hæld iblødsætningsvandet fra linserne
- Skyl gulerødderne og skær toppene af, så der stadig er 20 cm grønt tilbage
- Fordel på en bageplade med bagepapir, og fordel olie, lidt salt og peber
- Tænd ovnen på 200°C og bag først i 15 min
- Imens halveres hasselnødderne
- Vend gulerødderne om med den anden side opad
- Tilføj honning, udblødte linser og hasselnødder. Bag herefter 10 minutter i ovnen