Rød linsepesto med soltørrede tomater

Af Pure Dansk

Rød linsepesto med soltørrede tomater - Pure Dansk™
Rød linsepesto med soltørrede tomater - Pure Dansk™

Denne pesto er en rød version med linser, persille, og soltørrede tomater. Linserne tilfører en dejlig frisk og krydret smag og mætter dejligt med deres høje indhold af kostfiber og protein.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia Linser.

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Rød linsepesto med soltørrede tomater

Antal
1 glas
Tid
30 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • ½ håndfuld frisk bredbladet persille, eller andre friske krydderurter. 
  • 1 fed hvidløg
  • 125 g soltørrede tomater 
  • 1½ dl rapsolie eller anden smagsneutral olie
  • 50 g fast modnet ost, eg. Arla unika havgus 12 
  • Saften af ½ citron
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl og kog Anicia linserne i rigeligt vand i 25 minutter. 
  • Hæld vandet fra de kogte linser, og lad dem køle af.
  • Skyl persille og dup den tør med et viskestykke.
  • Kom persille, olie, citronsaft, kogte Anicia linser, hvidløg, soltørrede tomater og ost i en blender eller minihakker. 
  • Blend det hele godt sammen til pestoen er ensartet, og smag til med salt og peber. 
  • Fyld pestoen i en lufttæt beholder. Opbevar den i køleskabet.
  • Serveringsforslag

    Linsepestoen smager skønt ovenpå vores linseknækbrødkoldhævede boller med hestebønner eller som topping på pizza.

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter