Denne pesto er en rød version med linser, persille, og soltørrede tomater. Linserne tilfører en dejlig frisk og krydret smag og mætter dejligt med deres høje indhold af kostfiber og protein.
Forberedelse 5 min / Tilberedning 25 min / I alt 30 min.
Denne opskrift giver et glas med frisk hjemmelavet pesto.
Ingredienser
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
- ½ håndfuld frisk bredbladet persille, eller andre friske krydderurter.
- 1 fed hvidløg
- 125 g soltørrede tomater
- 1½ dl rapsolie eller anden smagsneutral olie
- 50 g fast modnet ost, eg. Arla unika havgus 12
- Saften af ½ citron
- Salt
- Friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Skyl og kog Anicia linserne i rigeligt vand i 25 minutter.
- Hæld vandet fra de kogte linser, og lad dem køle af
- Skyl persille og dup den tør med et viskestykke
- Kom persille, olie, citronsaft, kogte Anicia linser, hvidløg, soltørrede tomater og ost i en blender eller minihakker.
- Blend det hele godt sammen til pestoen er ensartet, og smag til med salt og peber.
- Fyld pestoen i en lufttæt beholder. Opbevar den i køleskabet.
Linsepestoen smager skønt ovenpå vores linseknækbrød, koldhævede boller med hestebønner eller som topping på pizza