Pizza med rød linsepesto, svampe og rødløg - Pure Dansk™

Pizza med rød linsepesto, svampe og rødløg

Af Pure Dansk™

Pizza med rød linsepesto, svampe og rødløg - Pure Dansk™

Nem hjemmelavet pizza toppet med rød pesto af Anicia linser, svampe, rødløg og mozzarella. 

Forberedelse 20 min / Tilberedning 15 min / I alt 30 min
Opskrift giver til 1 pizza 

Ingredienser

Nem pizzadej 

  • 2 dl hvedemel (gerne Tipo ’00’)
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 dl vand
  • 1 tsk. salt

Fyld

Rød pesto med Anicia linser 

  • 1 dl tørrede Danske Anicia Linser
  • ½ håndfuld frisk bredbladet persille
  • 1 fed hvidløg
  • 125 g soltørrede tomater 
  • 1½ dl rapsolie eller anden smagsneutral olie
  • 50 g fast modnet ost, eg. Arla unika havgus 12 eller parmesan
  • Saften af ½ citron
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • 150 g svampe
  • 1 rødløg i både
  • 1 spsk. olie
  • 1 håndfuld frisk timian, alternativt 1 tsk. tørret
  • Salt og peber 
  • ½ mozzarellakugle til topping

Fremgangsmåde

  1. Skyl og kog Anicia linserne i rigeligt letsaltet vand i 20 min
  2. Skyl og skær svampe i skiver og rødløg i både
  3. Hæld olie på en pande, steg svampe og rødløg krydret med salt, peber og frisk timian i 5 minutter, til det begynder at tage farve og stil herefter til side 
  4. Hæld kogevandet fra Anicia linserne og hæld de kogte linser i en blender eller minihakker
  5. Skær ost og hvidløg i mindre stykker og tilsæt til Anicia linserne med olie, persille, soltørrede tomater, citronsaft, salt og peber
  6. Blend til en ensartet pesto og stil på køl imens dejen tilberedes
  7. Tænd ovnen på 250 grader varmluft med en bageplade eller bagesten, hvis du har det
  8. Bland de tørre ingredienser til pizzabunden og tilsæt lidt vand ad gangen. Ælt dejen godt igennem gerne 5-7 min. Dejen skal blive glat at se på og ikke klistre til fingrene 
  9. Kom lidt mel på bordet og rul dejen ud til en tynd rund pizza 
  10. Kom den røde linsepesto på bunden og top med svampe, rødløg, mozzerella og frisk timian
  11. Bag pizzaen i den varme ovn i 13-15 min., til osten er gylden og mindre tid, hvis du bager på en glohed bagesten.