Pizza med rød linsepesto, svampe og rødløg

Af Pure Dansk

Pizza med rød linsepesto, svampe og rødløg - Pure Dansk™
Vegetarisk
Vegetarisk
Pizza med rød linsepesto, svampe og rødløg - Pure Dansk™

Nem hjemmelavet pizza toppet med rød pesto af Anicia linser, svampe, rødløg og mozzarella.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia Linser.

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Pizza med rød linsepesto, svampe og rødløg

Antal
1 pizza
Tid
50 minutter

Ingredienser

Nem pizzadej

  • 2 dl hvedemel (gerne Tipo 00)
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 dl vand
  • 1 tsk. salt
  • Fyld

  • 150 g svampe
  • 1 rødløg i både
  • 1 spsk. olie
  • 1 håndfuld frisk timian, alternativt 1 tsk. tørret
  • Salt og peber 
  • ½ mozzarellakugle til topping
  • Rød pesto

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • ½ håndfuld frisk bredbladet persille
  • 1 fed hvidløg
  • 125 g soltørrede tomater 
  • 1½ dl rapsolie eller anden smagsneutral olie
  • 50 g fast modnet ost, eg. Arla unika havgus 12 eller parmesan
  • Saften af ½ citron
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl og kog Anicia linserne i rigeligt letsaltet vand i 25 min.
  • Skyl og skær imens svampe i skiver og rødløg i både.
  • Hæld olie på en pande, steg svampe og rødløg krydret med salt, peber og frisk timian i 5 minutter, til det begynder at tage farve og stil herefter til side.
  • Hæld kogevandet fra Anicia linserne og hæld de kogte linser i en blender eller minihakker.
  • Skær ost og hvidløg i mindre stykker og tilsæt til Anicia linserne med olie, persille, soltørrede tomater, citronsaft, salt og peber.
  • Blend til en ensartet pesto og stil på køl imens dejen tilberedes.
  • Tænd ovnen på 250 °C varmluft med en bageplade eller bagesten, hvis du har det.
  • Bland de tørre ingredienser til pizzabunden og tilsæt lidt vand ad gangen. Ælt dejen godt igennem gerne 5-7 min. Dejen skal blive glat at se på og ikke klistre til fingrene.
  • Kom lidt mel på bordet og rul dejen ud til en tynd rund pizza.
  • Kom den røde linsepesto på bunden og top med svampe, rødløg, mozzerella og frisk timian.
  • Bag pizzaen i den varme ovn i 13-15 min., til osten er gylden og mindre tid, hvis du bager på en glohed bagesten.
  • Hverdagsmad Børnevenlig Nem Aftensmad Italiensk

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter