
Nem hjemmelavet pizza toppet med rød pesto af Anicia linser, svampe, rødløg og mozzarella.
Forberedelse 15 min / Tilberedning 35 min / I alt 50 min
Opskrift giver til 1 pizza
Ingredienser
Nem pizzadej
- 2 dl hvedemel (gerne Tipo ’00’)
- 1 tsk. bagepulver
- 1 dl vand
- 1 tsk. salt
Fyld
Rød pesto med Anicia linser
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
- ½ håndfuld frisk bredbladet persille
- 1 fed hvidløg
- 125 g soltørrede tomater
- 1½ dl rapsolie eller anden smagsneutral olie
- 50 g fast modnet ost, eg. Arla unika havgus 12 eller parmesan
- Saften af ½ citron
- Salt
- Friskkværnet peber
- 150 g svampe
- 1 rødløg i både
- 1 spsk. olie
- 1 håndfuld frisk timian, alternativt 1 tsk. tørret
- Salt og peber
- ½ mozzarellakugle til topping
Fremgangsmåde
- Skyl og kog Anicia linserne i rigeligt letsaltet vand i 25 min.
- Skyl og skær imens svampe i skiver og rødløg i både
- Hæld olie på en pande, steg svampe og rødløg krydret med salt, peber og frisk timian i 5 minutter, til det begynder at tage farve og stil herefter til side
- Hæld kogevandet fra Anicia linserne og hæld de kogte linser i en blender eller minihakker
- Skær ost og hvidløg i mindre stykker og tilsæt til Anicia linserne med olie, persille, soltørrede tomater, citronsaft, salt og peber
- Blend til en ensartet pesto og stil på køl imens dejen tilberedes
- Tænd ovnen på 250 °C varmluft med en bageplade eller bagesten, hvis du har det
- Bland de tørre ingredienser til pizzabunden og tilsæt lidt vand ad gangen. Ælt dejen godt igennem gerne 5-7 min. Dejen skal blive glat at se på og ikke klistre til fingrene
- Kom lidt mel på bordet og rul dejen ud til en tynd rund pizza
- Kom den røde linsepesto på bunden og top med svampe, rødløg, mozzerella og frisk timian
- Bag pizzaen i den varme ovn i 13-15 min., til osten er gylden og mindre tid, hvis du bager på en glohed bagesten.