Koldhævede boller med hestebønner

Af Pure Dansk™

Koldhævede boller med danske hestebønner
Fryseegnet
Fryseegnet
Koldhævede boller med danske hestebønner

Supernemme, svampede og proteinrige koldhævede boller. Hestebønnerne har en fermenteret og sødmefuld smag, som tilfører bollerne den lette syrlighed, der kendes fra brød med surdej.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Hestebønner.

Danske Hestebønner

Danske Hestebønner

Koldhævede boller med hestebønner

Antal
10 boller
Tid
40 minutter

Ingredienser

  • 2 dl (180 g) tørrede Danske Hestebønner
  • 3½ dl vand
  • 10 g gær
  • 1 spsk. honning
  • 2 dl (105 g) rugmel
  • 6 dl (365 g) hvedemel
  • 1 spsk. salt
  • Smagsneutral olie
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl hestebønnerne, og sæt dem i blød i køleskabet i rigeligt vand i mini-mum 12 timer. Kassér iblødsætningsvandet, og kog hestebønnerne i rigeligt, letsaltet vand i 40 minutter. Hæld kogevandet fra, og lad hestebønnerne køle af.
  • Blend hestebønnerne med 3½ dl vand til en jævn masse, og opløs gæren heri.
  • Tilsæt honning, rugmel og hvedemel, og ælt dejen i 5 minutter – gerne på en røremaskine. Kom salt i dejen, og ælt i yderligere 8 minutter. Den fær-digæltede dej kommes i en skål smurt med smagsneutral olie. Dæk skålen til med et låg eller film, og sæt dejen på køl natten over.
  • Næste dag tages den koldhævede bolledej ud af køleskabet. Kom dejen ud på et meldrysset bord, hvor den deles i 10 boller. Fordel bollerne på en bageplade med bagepapir, og bag bollerne ved 230 °C i 15 minutter. Lad dem køle af på en bagerist inden servering.
  • Serveringsforslag

    Bollerne smager dejligt med en skive ost eller rejesalat med Anicia linser

    Denne opskrift finder du i vores Kogebog — Bælgfrugter
    Boller Morgenmad Brød Bagværk

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter