Koldhævede boller med hestebønner

Koldhævede boller med hestebønner

Af Pure Dansk

Koldhævede boller med hestebønner

Skal du servere lækre og nemme boller i weekenden eller på madpakken, så er disse hestebønneboller perfekte. Foruden at være dejlig svampede og luftige indeni, er de også spækkede med gode næringsstoffer fra vores danske hestebønner. Start gerne minimum 12 timer før eller dagen før, du skal bruge bollerne, da de skal koldhæve.

 

Forberedelse 20 min / Hævning 12 timer / Tilberedning: 20 minutter / I alt 12 t og 40 min
Denne opskrift giver cirka 10 boller

 

Ingredienser

  • 2 dl økologiske hestebønner, tørrede
  • 3,5 dl vand
  • 10 g gær
  • 1 spsk. honning
  • 2 dl rugmel
  • 6 dl  hvedemel
  • 1 spsk. salt 
  • Neutral olie

 

Fremgangsmåde

12 timer før eller dagen før:

  1. Skyl, udblød og kog hestebønnerne efter anvisningen
  2. Blend hestebønnerne med vandet til en jævn masse og opløs gæren i massen
  3. Tilsæt honning, rugmel og hvedemel. Ælt i 5 min. (Dette gøres nemmest på en røremaskine)
  4. Kom salten i og ælt dejen i yderligere 8 min.
  5. Den færdigæltede dej kommes i en beholder smurt med en smule neutral olie og sættes på køl natten over eller i cirka 12 timer

På dagen:

  1. Tag dejen ud af køleskabet, og kom den ud på et meldrysset bord, hvor den deles i ca. 10 boller
  2. Bag bollerne ved 230° grader alm. ovn, i ca. 15 min.

    Lad dem køle af inden servering og servér med ærtehummus.