
Skal du servere lækre og nemme boller i weekenden eller på madpakken, så er disse hestebønneboller perfekte. Foruden at være dejlig svampede og luftige indeni, er de også spækkede med gode næringsstoffer fra vores danske hestebønner. Start gerne minimum 12 timer før eller dagen før, du skal bruge bollerne, da de skal koldhæve.
Forberedelse 20 min / Hævning 12 timer / Tilberedning: 20 minutter / I alt 12 t og 40 min. Denne opskrift giver cirka 10 boller
Ingredienser
- 2 dl (180 g) tørrede Danske Hestebønner
- 3½ dl vand
- 10 g gær
- 1 spsk. honning
- 2 dl rugmel
- 6 dl hvedemel
- 1 spsk. salt
- Neutral olie
Fremgangsmåde
12 timer før eller dagen før:
På dagen:
- Tag dejen ud af køleskabet, og kom den ud på et meldrysset bord, hvor den deles i ca. 10 boller
- Bag bollerne ved 230° grader alm. ovn, i ca. 15 min.
Lad dem køle af inden servering og servér med ærtehummus.