Supernem nutella med hestebønner

Af Pure Dansk™

Supernem nutella med hestebønner
Supernem nutella med hestebønner

Hjemmelavet nutella med hestebønner og ristede hasselnødder er nem at lave og smager helt fantastisk med dens intense smag af chokolade.

Hjemmelavet chokoladepålæg med bælgfrugter

Et glas cremet, hjemmelavet chokoladepålæg kan laves på få minutter med hestebønner, chokolade og et strejf af søde dadler. Det er nemt og lækkert, og hele familien kan man gå ro sætte tænderne i en nutellamad.

Med hestebønner som base får du en cremet, proteinrig og fiberrig smørepålæg, der stadig smager sødt og chokoladeagtigt. Den nemme opskrift giver et sundere alternativ til klassisk nutella, som både børn og voksne kan nyde på.

Vi synes, den smager rigtig dejligt på koldhævede boller med Anicia linser eller brunchpandekager med ærtemel.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske hestebønner.

Danske hestebønner

Danske hestebønner

Supernem nutella med hestebønner

Antal
1 glas
Tid
1 time

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner
  • 100 g hasselnødder
  • 100 g chokolade (minimum 45 %)
  • 2 spsk. smør
  • 10 dadler
  • 1 knivspids salt
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede hestebønner, og sæt dem i blød i køleskabet i rigeligt vand i minimum 12 timer. Hæld iblødsætningsvandet fra hestebønnerne, og kog dem i rigeligt vand med lidt salt i 40 minutter.
  • Rist hasselnødderne på en bageplade beklædt med bagepapir i 10 minutter ved 200 °C varmluft, indtil de er gyldne, og skallerne løsner sig. Lad hasselnødderne køle af. Tag et rent viskestykke, saml viskestykket rundt om hasselnødderne, og gnid dem mod hinanden, så skallerne falder af. Der vil være en smule skaller, som bliver siddende, men det gør ikke noget.
  • Smelt chokolade og smør i et vandbad, og udsten dadlerne. Blend dadlerne sammen med smeltet chokolade og smør, indtil massen er ensartet.
  • Kom de ristede og afskallede hasselnødder i lidt ad gangen, og blend dem sammen med den øvrige masse.
  • Tilsæt de kogte hestebønner og 1 knivspids salt, og blend, til du har en cremet nutella.
  • Serveringsforslag

    Nyd den hjemmelavede nutella på morgenbordet til hjemmebagte boller eller på pandekager.

    Tip

    Hæld nutellaen i et stort glas med låg. Den kan holde sig på køl i 14 dage.

    Denne opskrift finder du i vores Kogebog — Bælgfrugter