Supernem nutella med hestebønner

Af Pure Dansk™

Hjemmelavet sund nutella med hestebønner
Hjemmelavet sund nutella med hestebønner

Hjemmelavet nutella med hestebønner og ristede hasselnødder er nem at lave og smager helt fantastisk med dens intense smag af chokolade.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Hestebønner.

Danske Hestebønner

Danske Hestebønner

Supernem nutella med hestebønner

Antal
1 glas
Tid
1 time

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner
  • 100 g hasselnødder
  • 100 g chokolade (minimum 45 %)
  • 2 spsk. smør
  • 10 dadler
  • 1 knivspids salt
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede hestebønner, og sæt dem i blød i køleskabet i rigeligt vand i minimum 12 timer. Hæld iblødsætningsvandet fra hestebønnerne, og kog dem i rigeligt vand med lidt salt i 40 minutter.
  • Rist hasselnødderne på en bageplade beklædt med bagepapir i 10 minutter ved 200 °C varmluft, indtil de er gyldne, og skallerne løsner sig. Lad hasselnødderne køle af. Tag et rent viskestykke, saml viskestykket rundt om hasselnødderne, og gnid dem mod hinanden, så skallerne falder af. Der vil være en smule skaller, som bliver siddende, men det gør ikke noget.
  • Smelt chokolade og smør i et vandbad, og udsten dadlerne. Blend dadlerne sammen med smeltet chokolade og smør, indtil massen er ensartet. Kom de ristede og afskallede hasselnødder i lidt ad gangen, og blend dem sammen med den øvrige masse. Tilsæt de kogte hestebønner og 1 knivspids salt, og blend, til du har en cremet nutella.
  • Hæld nutellaen i et stort glas med låg. Den kan holde sig på køl i 14 dage.
  • Serveringsforslag

    Nyd den hjemmelavede nutella på morgenbordet oven på de koldhævede boller med hestebønner eller brunchpandekager med ærtemel.

    Denne opskrift finder du i vores Kogebog — Bælgfrugter
    Børnevenlig Nem Morgenmad Tilbehør Brunch

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter