Sådan gør du
Skyl de tørrede hestebønner, og sæt dem i blød i køleskabet i rigeligt vand i minimum 12 timer. Hæld iblødsætningsvandet fra hestebønnerne, og kog dem i rigeligt vand med lidt salt i 40 minutter. Rist hasselnødderne på en bageplade beklædt med bagepapir i 10 minutter ved 200 °C varmluft, indtil de er gyldne, og skallerne løsner sig. Lad hasselnødderne køle af. Tag et rent viskestykke, saml viskestykket rundt om hasselnødderne, og gnid dem mod hinanden, så skallerne falder af. Der vil være en smule skaller, som bliver siddende, men det gør ikke noget. Smelt chokolade og smør i et vandbad, og udsten dadlerne. Blend dadlerne sammen med smeltet chokolade og smør, indtil massen er ensartet. Kom de ristede og afskallede hasselnødder i lidt ad gangen, og blend dem sammen med den øvrige masse. Tilsæt de kogte hestebønner og 1 knivspids salt, og blend, til du har en cremet nutella. Hæld nutellaen i et stort glas med låg. Den kan holde sig på køl i 14 dage.
Serveringsforslag
Nyd den hjemmelavede nutella på morgenbordet oven på de koldhævede boller med hestebønner eller brunchpandekager med ærtemel.