Koldhævede boller med Anicia linser

Koldhævede boller med Anicia linser

Af Pure Dansk™

Koldhævede boller med Anicia linser

Bag de lækreste nemme koldhævede boller med få ingredienser. Anicia linser er her brugt som et godt alternativ til frø og kerner i dit bagværk.   

Forberedelse 10 min / Hævetid 8-12 timer / Tilberedning 15 min / I alt 12 t og 25 min. 
Denne opskrift giver 9-10 boller

 

Ingredienser

  • 10 g gær 
  • 5 dl vand
  • 1 spsk. honning
  • 1½ tsk. salt
  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 1½ dl finvalsede havregryn
  • 500-520 g hvedemel  

Fremgangsmåde

Dagen før: 

  1. Skyl de tørrede Anicia linser i en si.  
  2. Opløs gær i vand i en skål 
  3. Tilsæt honning og salt og rør rundt
  4. Tilsæt Anicia linser og havregryn 
  5. Rør hvedemel i dejen. Den skal være let klistret. 
  6. Stil dejen på køl i 8-12 timer.

På dagen: 

  1. Fordel bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Brug eventuelt to skeer dyppet i vand, så slipper du for dej på hænderne.
  2. Bag bollerne ved 175°C (varmluft) i 10-15 min. til de er gyldne.  
Lad bollerne køle helt af og nyd dem til morgenmad eller i madpakken.

Danske Anicia Linser

Den danske Anicia linse er en delikatesselinse, også kendt som Puy-linsen. Smuk og grønmeleret med en let krydret smag. Samt noter af friske ærter og peber.

→ Køb Danske Anicia Linser