Bag de lækreste nemme koldhævede boller med få ingredienser. Anicia linser er her brugt som et godt alternativ til frø og kerner i dit bagværk.
Forberedelse 10 min / Hævetid 8-12 timer / Tilberedning 15 min / I alt 12 t og 25 min.
Denne opskrift giver 9-10 boller
Ingredienser
- 10 g gær
- 5 dl vand
- 1 spsk. honning
- 1½ tsk. salt
- ½ dl (45 g) tørrede Danske Anicia Linser
- 1½ dl finvalsede havregryn
- 520 g hvedemel
Fremgangsmåde
Dagen før:
- Skyl de tørrede Anicia linser i en si.
- Opløs gær i vand i en skål
- Tilsæt honning og salt og rør rundt
- Tilsæt Anicia linser og havregryn
- Rør hvedemel i dejen. Den skal være let klistret.
- Stil dejen på køl i 8-12 timer.
På dagen:
- Fordel bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Brug eventuelt to skeer dyppet i vand, så slipper du for dej på hænderne.
- Bag bollerne ved 220 °C (varmluft) i 10-15 min. til de er gyldne.