Forfriskende bærsmoothie med Ingrid ærter. Giver en god mæthedsfornemmelse og energi til dagen.
Forberedelse 25 min / Tilberedning 5 min / I alt 30 min
Opskriften giver: 2 smoothies
Ingredienser
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
- ½ æble
- Saften af ½ appelsin
- 200 g friske eller frosne bær
- 2 dl mælk eller plantedrik
- ½ banan
- 1 tsk honning
Fremgangsmåde
Dagen før eller 12 timer før:
- Skyl Ingrid ærterne og iblødsæt dem i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
Dagen efter:
- Hæld iblødsætningsvandet fra og kog Ingrid ærterne i rigeligt letsaltet vand i 25-30 minutter. Hæld kogevandet fra. Lad Ingrid ærterne køle af. Hvis du har kogte Ingrid ærter i køleskabet eller i fryseren, skal du anvende 200 g svarende til 2,5 dl.
- Fjern kernehus og kerner fra æblet, pres saften af en halv appelsin.
- Blend Ingrid ærter, saften fra ½ appelsin, banan, æble, mælk, bær og honning til en ensartet smoothie.