Hummus af gule Ingrid ærter toppet med stegt grønkål - Pure Dansk™

Hummus af gule Ingrid ærter toppet med stegt grønkål

Af Pure Dansk™

Hummus af gule Ingrid ærter toppet med stegt grønkål - Pure Dansk™

Nem opskrift på hummus af gule Ingrid ærter, uden tahin. Lækker, cremet og toppet med stegt sprød grønkål. 

Forberedelse 25 min / Tilberedning 10 min / I alt 35 min.
Opskriften giver til 4 personer 

Ingredienser

  • 3,5 dl tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 300 g frisk grønkål
  • 2 dl olivenolie
  • ½ dl æblecidereddike
  • Salt
  • Friskkværnet peber 

Fremgangsmåde

  1. Skyl de tørrede ærter og iblødsæt dem i rigeligt vand på køl, minimum 12 timer, eventuelt natten over
  2. Kog de udblødte ærter i letsaltet vand i 25 min.
  3. Pluk frisk grønkål i mindre stykker, skyl dem og afdryp vandet med et viskestykke.
  4. Hæld kogevandet fra de kogte gule Ingrid ærter og blend til en glat hummus sammen med olie, eddike og salt.
  5. Lad din ærtehummus køle lidt af, og anret den på en stor tallerken eller i en skål.
  6. Steg grønkål på en varm pande i lidt olie indtil kålen falder lidt sammen, men stadig holder sin sprødhed. Krydr med salt og peber.
Servér ærtehummus med den stegte grønkål fordelt på toppen. Dryp med lidt olie og sevér med et godt stykke brød til. Vi anbefaler vores focacciabrød med linser eller koldhævede boller med hestebønner