Hummus af gule Ingrid ærter toppet med stegt grønkål

Af Pure Dansk™

Hummus af gule Ingrid ærter toppet med stegt grønkål
Vegetarisk
Vegetarisk
Vegansk
Vegansk
Hummus af gule Ingrid ærter toppet med stegt grønkål

Nem opskrift på hummus af gule Ingrid ærter, uden tahin. Lækker, cremet og toppet med sprødstegt grønkål.

Alsidig hummus med nordiske råvarer

En hummus af gule Ingrid ærter toppet med sprød grønkål fungerer som en alsidig deleret, der bringer både farve og smag til bordet. Gule Ingrid ærter erstatter kikærter og giver denne hummus en nordisk fortolkning, der er både nærende og mættende.

Den plantebaserede base gør den velegnet til alt fra mezze og tapas til frokostmåltider, hvor man ønsker et sundt og proteinrigt indslag. Den sprøde og knasende grønkål på toppen løfter smagsoplevelsen.

Vil du sammensætte et veldækket bord med anderledes bud på budgetvenlige og vegetariske deleretter, vil retten gøre sig godt sammen med socca på ærtemel, græske keftedes og farverig tabouleh.

Prøv også en version med hummus og bagte rødbeder.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid ærter.

Danske Ingrid ærter

Danske Ingrid ærter

Hummus af gule Ingrid ærter toppet med stegt grønkål

Antal
4 personer
Tid
35 minutter

Ingredienser

  • 3½ dl (315 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 300 g frisk grønkål
  • 2 dl olivenolie
  • ½ dl æblecidereddike
  • Salt
  • Friskkværnet peber 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Kog de udblødte ærter i letsaltet vand i 25 minutter.
  • Pluk frisk grønkål i mindre stykker, skyl dem og afdryp vandet med et viskestykke.
  • Hæld kogevandet fra de kogte gule Ingrid ærter, og blend til en glat hummus sammen med olie, eddike og salt.
  • Lad din ærtehummus køle lidt af, og anret den på en stor tallerken eller i en skål.
  • Steg grønkål på en varm pande i lidt olie, indtil kålen falder let sammen, men stadig holder sin sprødhed. Krydr med salt og peber.
  • Serveringsforslag

    Servér ærtehummus med den stegte grønkål fordelt på toppen. Dryp med lidt olie og servér med et godt stykke brød til.