Hummus af gule Ingrid ærter toppet med stegt grønkål

Af Pure Dansk™

Hummus af gule Ingrid ærter toppet med stegt grønkål - Pure Dansk™
Hummus af gule Ingrid ærter toppet med stegt grønkål - Pure Dansk™

Nem opskrift på hummus af gule Ingrid ærter, uden tahin. Lækker, cremet og toppet med stegt sprød grønkål.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid Ærter.

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Hummus af gule Ingrid ærter toppet med stegt grønkål

Antal
4 personer
Tid
35 minutter

Ingredienser

  • 3½ dl (315 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 300 g frisk grønkål
  • 2 dl olivenolie
  • ½ dl æblecidereddike
  • Salt
  • Friskkværnet peber 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Kog de udblødte ærter i letsaltet vand i 25 min.
  • Pluk frisk grønkål i mindre stykker, skyl dem og afdryp vandet med et viskestykke.
  • Hæld kogevandet fra de kogte gule Ingrid ærter og blend til en glat hummus sammen med olie, eddike og salt.
  • Lad din ærtehummus køle lidt af, og anret den på en stor tallerken eller i en skål.
  • Steg grønkål på en varm pande i lidt olie indtil kålen falder lidt sammen, men stadig holder sin sprødhed. Krydr med salt og peber.
  • Serveringsforslag

    Servér ærtehummus med den stegte grønkål fordelt på toppen. Dryp med lidt olie og sevér med et godt stykke brød til. Vi anbefaler vores focacciabrød med linser eller koldhævede boller med hestebønner.

    Nem Tapas Spread Tilbehør Mellemøstlig

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter