Nem opskrift på hummus af gule Ingrid ærter, uden tahin. Lækker, cremet og toppet med stegt sprød grønkål.
Forberedelse 25 min / Tilberedning 10 min / I alt 35 min.
Opskriften giver til 4 personer
Ingredienser
- 3½ dl (315 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
- 300 g frisk grønkål
- 2 dl olivenolie
- ½ dl æblecidereddike
- Salt
- Friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Skyl de tørrede ærter og iblødsæt dem i rigeligt vand på køl, minimum 12 timer, eventuelt natten over
- Kog de udblødte ærter i letsaltet vand i 25 min.
- Pluk frisk grønkål i mindre stykker, skyl dem og afdryp vandet med et viskestykke.
- Hæld kogevandet fra de kogte gule Ingrid ærter og blend til en glat hummus sammen med olie, eddike og salt.
- Lad din ærtehummus køle lidt af, og anret den på en stor tallerken eller i en skål.
- Steg grønkål på en varm pande i lidt olie indtil kålen falder lidt sammen, men stadig holder sin sprødhed. Krydr med salt og peber.