Servér denne fantastiske påskeret til dem dem du holder af på påskebordet. Påskelam og de vidunderlige danske Ingrid ærter. Nyd som en hovedret, en servering til at dele ved bordet, eller på en hverdag som fyld i et pitabrød.
Forberedelse 30 min / Tilberedning 3 timer / I alt 3 t og 30 min
Opskriften giver tilbehør til 4-6 personer
Ingredienser
Knuste Ingrid ærter
Confiteret lam
- 3 lammeskanke
- 1 rødløg
- 2 kviste salvie
- 2 kviste rosmarin
- 6 laurbærblade
- 6 fed hvidløg
- 3 tsk salt
- 1 citron, skal
- 2-3 liter fedt (kan være andefedt, svinefedt eller klaret smør)
Fremgangsmåde
Minimum 12 timer før eller dagen før:
1. Skyl de tørrede Ingrid ærter og iblødsæt dem, i rigeligt vand på køl minimum 12 timer, eventuelt natten over
På dagen:
2. Kassér vandet fra de udblødte Ingrid ærter og kog dem i en gryde med 1,5 l vand i 40 minutter, til Ingrid ærterne er helt udkogte.
3. Hak løg, hvidløg og dild fint. Skær Fennikel i mindre tern.
Sauter løg, hvidløg, dild og fennikel i en gryde med olivenolie i 3-4 minutter ved lav varme.
4. Tilsæt de forkogte ingridærter i gryden og knus dem ved hjælp af to træskeer, til ærterne får en mos-lignende konsistens.
5. Smag til med salt, citronsaft og peber.
Confiteret lam:
1. Hak løg og hvidløg groft. Skær de friske krydderurter groft.
3. Massér lammeskankene med de friske krydderurter, løg, hvidløg, laurbærblade og salt.
4. Lad skankene stå, så saltet kan trænge ind i kødet i 15-30 minutter, gerne natten over.
5. Kom lammeskank, løg, hvidløg og urter sammen med citronskal og friskkværnet peber ned i gryden. Hæld fedt over, så det dækker lammeskankene. Confiter nu dit lam i en gryde i 2,5-3 timer under låg ved middelvarme.
Dit lam er klar, så snart kødlamellerne på skanken kan trækkes fra hinanden med en ske. Pas på med at give din lammeskank for høj varme, ved høj varme vil dit lam blive tørt. Hvis du giver dit lam for lang tid, vil det blive 'for mørt', og det vil gå ud over kødstrukturen. Du kan også med fordel smide gryden i ovnen eller airfryer ved 120-130 grader. Resultatet vil kun blive bedre. De confiterede lammeskanker kan holde sig op til 1 måned i fedt på køl.
Servér knuste Ingrid ærter med confiteret lam ovenpå, samt friskplukket mynte, friskrevet citronskal og lidt ekstra jomfruolivenolie på toppen.
Opskriften er udviklet af Umut Sakarya