Confiteret lam med knuste Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Confiteret lam med knuste Ingrid ærter
Confiteret lam med knuste Ingrid ærter

Påskelam og de vidunderlige danske Ingrid ærter. Servér denne fantastiske påskeret til dem dem du holder af. Nyd som en hovedret, en servering til at dele ved bordet, eller på en hverdag som fyld i et pitabrød.

Lam på ny en måde med danske bælgfrugter

Mørt lam tilberedt på traditionel vis får selskab af knuste Ingrid ærter, som giver tekstur og karakter til tallerkenen. Et eksempel på, hvordan danske bælgfrugter kan løfte en klassisk kødret med både smag og bæredygtighed.

Det confiterede lam møder nordiske smagsnoter i form af knuste Ingrid ærter, der giver retten dybde og et mildt, nøddeagtigt modspil. En harmonisk kombination af klassisk tilberedning og moderne, plantebaseret tilbehør. Ærterne tilføjer både fylde, kostfibre og en blid kontrast til det smagfulde kød.

En rustik og raffineret servering med rødder i både det franske og det nordiske køkken til weekendens menu, hvor du har lidt ekstra tid, eller som gæstemad når mad og nærvær følges ad.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid Ærter.

Denne opskrift er udviklet af Umut Sakarya for Pure Dansk.

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Confiteret lam med knuste Ingrid ærter

Antal
4-6 personer
Tid
4 timer og 30 minutter

Ingredienser

Knuste Ingrid ærter

  • 3,3 dl (300 g) tørrede Danske Ingrid Ærter 
  • 6 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 2 rødløg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 fennikel
  • 1 bundt dild
  • 1/2 citron, saft og skal 
  • Friske mynteblade
  • Sort peber
  • Salt
  • Confiteret lam

  • 3 lammeskanke
  • 1 rødløg
  • 2 kviste salvie
  • 2 kviste rosmarin
  • 6 laurbærblade
  • 6 fed hvidløg
  • 3 tsk. salt
  • 1 citron, skal 
  • 2-3 liter fedt (kan være andefedt, svinefedt eller klaret smør)
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Kassér vandet fra de udblødte Ingrid ærter og kog dem i en gryde med 1,5 l vand i 40 minutter, til Ingrid ærterne er helt udkogte.
  • Hak løg, hvidløg og dild fint. Skær fennikel i mindre tern.
  • Sautér løg, hvidløg, dild og fennikel i en gryde med olivenolie i 3-4 minutter ved lav varme.
  • Tilsæt de forkogte ingridærter i gryden og knus dem ved hjælp af to træskeer, til ærterne får en mos-lignende konsistens.
  • Smag til med salt, citronsaft og peber.
  • Confiteret lam

  • Hak løg og hvidløg groft. Skær de friske krydderurter groft.
  • Massér lammeskankene med de friske krydderurter, løg, hvidløg, laurbærblade og salt.
  • Lad skankene stå i 15-30 minutter, så saltet kan trænge ind i kødet, gerne natten over.
  • Kom lammeskank, løg, hvidløg og urter sammen med citronskal og friskkværnet peber ned i gryden. Hæld fedt over, så det dækker lammeskankene. Confitér nu dit lam i en gryde i 2,5-3 timer under låg ved middelvarme.
  • Tag lammet op af gryden og skrab det fri for fedt. Anret på de knuste Ingrid ærter.
  • Serveringsforslag

    Servér knuste Ingrid ærter og confiteret lam med friskplukket mynte, friskrevet citronskal og lidt ekstra jomfruolivenolie på toppen. 

    Tip

    Dit lam er klar, så snart kødlamellerne på skanken kan trækkes fra hinanden med en ske. Pas på med at give din lammeskank for høj varme, da kødet ved høj varme vil blive tørt. Hvis du giver dit lam for lang tid, vil det blive 'for mørt', og det vil gå ud over kødstrukturen. Du kan også med stille gryden i ovnen eller tilberede i en airfryer ved 120-130 grader. De confiterede lammeskanker kan holde sig op til 1 måned i fedt på køl.