Moussaka med Anicia linser - Pure Dansk™

Moussaka med Anicia linser

Af Pure Dansk™

Moussaka med Anicia linser - Pure Dansk™

Krydret og dejlig moussaka med danske Anicia linser, aubergine og kartofler. Vegetarisk og stadig fuld af smag

Forberedelse 30 min / Tilberedning 40 min / I alt 1 time og 10 min.
Opskrift til 4 personer. 

Ingredienser

  • 1 dl tørrede Danske Anicia Linser
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dåse hakket tomat
  • 1 spsk. soltørrede tomater, finthakket
  • 1 stor spsk. tomatpure
  • ½ tsk. kanel
  • ½ tsk. tørret rosmarin
  • 1 tsk. tørret timian
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. spidskommen
  • ½ tsk. muskatnød
  • 2 tsk. tørret oregano
  • En knivspids røget paprika
  • 1 dl rødvin
  • Salt og peber
  • 150 g kartofler 
  • 150 g aubergine (cirka 1 stor) ) 
Hvid sauce:
  • 40 g smør
  • 4 spsk. hvedemel
  • 3 dl mælk
  • ½ tsk. muskatnød
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 stk. frisk mozzarellakugle (halvdelen til sauce og anden halvdel til topping)

Fremgangsmåde

  1. Hak løg og hvidløg fint. Steg i en gryde med olie, til de bliver klare. 
  2. Skyl Anicia linser, tilsæt i gryden med tomater, tomatpuré, krydderier, soltørrede tomater og rødvin. Lad simre under låg i 20-25 min. til linserne er møre. Smag til med salt og peber. 
  3. Skræl kartofler og skyl Aubergine - skær i skiver på cirka 0,5 cm tykkelse. 
  4. Smelt smør i en gryde og tilsæt mel, og rør rundt. 
  5. Tilsæt mælk og rør rundt til saucen bliver tykkere 
  6. Tilsæt halvdelen af mozzarellakuglen, muskatnød, salt og peber og rør rundt mens mozzarellaen smelter og saucen bliver tyk
  7. Tænd ovnen på 200 °C 
  8. I et ildfast fad hældes olivenolie i et tyndt lag, så det dækker bunden. Ovenpå lægges linse-tomatsaucen, efterfulgt af et lag kartofler, herefter linsesauce, efterfulgt af aubergine og sådan fortsætter du til du ikke har mere sauce eller aubergine og kartofler.
  9. På toppen hældes hvid sauce og ovenpå fordeles den sidste halvdel af mozzarellakuglen
  10. Moussakaen bages i ovnen i 35-45 minutter til kartoflerne er møre. 

    Velbekomme!