Krydret og dejlig moussaka med danske Anicia linser, aubergine og kartofler. Vegetarisk og stadig fuld af smag
Forberedelse 30 min / Tilberedning 40 min / I alt 1 time og 10 min.
Opskrift til 4 personer.
Ingredienser
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 dåse hakket tomat
- 1 spsk. soltørrede tomater, finthakket
- 1 stor spsk. tomatpure
- ½ tsk. kanel
- ½ tsk. tørret rosmarin
- 1 tsk. tørret timian
- 1 tsk. paprika
- 1 tsk. spidskommen
- ½ tsk. muskatnød
- 2 tsk. tørret oregano
- En knivspids røget paprika
- 1 dl rødvin
- Salt og peber
- 150 g kartofler
- 150 g aubergine (cirka 1 stor) )
- 40 g smør
- 4 spsk. hvedemel
- 3 dl mælk
- ½ tsk. muskatnød
- Salt og friskkværnet peber
- 1 stk. frisk mozzarellakugle (halvdelen til sauce og anden halvdel til topping)
Fremgangsmåde
- Hak løg og hvidløg fint. Steg i en gryde med olie, til de bliver klare.
- Skyl Anicia linser, tilsæt i gryden med tomater, tomatpuré, krydderier, soltørrede tomater og rødvin. Lad simre under låg i 20-25 min. til linserne er møre. Smag til med salt og peber.
- Skræl kartofler og skyl Aubergine - skær i skiver på cirka 0,5 cm tykkelse.
- Smelt smør i en gryde og tilsæt mel, og rør rundt.
- Tilsæt mælk og rør rundt til saucen bliver tykkere
- Tilsæt halvdelen af mozzarellakuglen, muskatnød, salt og peber og rør rundt mens mozzarellaen smelter og saucen bliver tyk
- Tænd ovnen på 200 °C
- I et ildfast fad hældes olivenolie i et tyndt lag, så det dækker bunden. Ovenpå lægges linse-tomatsaucen, efterfulgt af et lag kartofler, herefter linsesauce, efterfulgt af aubergine og sådan fortsætter du til du ikke har mere sauce eller aubergine og kartofler.
- På toppen hældes hvid sauce og ovenpå fordeles den sidste halvdel af mozzarellakuglen
- Moussakaen bages i ovnen i 35-45 minutter til kartoflerne er møre.
Velbekomme!