Græske frikadeller med Anicia linser og kylling - Pure Dansk™

Græske frikadeller med Anicia linser og kylling

Af Pure Dansk™

Græske frikadeller med Anicia linser og kylling - Pure Dansk™

Krydrede deller med mindre kød og flere bælgfrugter, smagt til med grønne krydderier inspireret fra det græske køkken. 

Forberedelse 25 min / Tilberedning 10 min / I alt 35 min
Opskriften giver til 4 personer

Ingredienser 

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 250 gram hakket kyllingekød
  • 2 æg
  • ¾ dl havregryn
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. tørret timian
  • 1 tsk. tørret oregano
  • ½ tsk. tørret rosmarin
  • 1,5 tsk. salt
  • 1 tsk. peber

Tzatziki

  • 3 dl græsk yoghurt eller skyr
  • 1 agurk
  • 1 fed hvidløg
  • Saft fra ½ citron
  • ½ tsk. salt

  • 1 knivspids peber

Ovnkartofler
  • 800-1000 g kartofler
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. rosmarin & 1,5 tsk. timian
  • 1,5 tsk. salt og  ½ tsk. peber

Fremgangsmåde

Dagen før: 

  1. Skyl de tørrede Anicia linser grundigt i en si, og iblødsæt dem i rigeligt vand i minimum 12 timer, for eksempel natten over. 

På dagen:

  1. Hæld iblødsætningsvandet fra linserne og kom dem i en skål med hakket kyllingekød, løg, hvidløg, æg, havregryn og krydderier. Blend massen med en stavblender eller i en minihakker. 
  2. Lad farsen hvile i 15 minutter i køleskabet, mens du forbereder ovnkartofler og tzatziki. Tænd ovnen på 200°C varmluft. 
  3. Riv agurken på et rivejern, kom massen i en skål og drys med 1,5 tsk. salt for at udvande agurken. Lad et stå og trække, mens du forbereder ovnkartoflerne og resten af ingredienserne til tzatzikien. Rens og skær kartoflerne i grove både, kom krydderier og olie på og mix. Sæt kartoflerne i ovnen, indtil de er gyldne og færdigbagte. Vend yoghurt, presset hvidløg og citronsaft sammen med en ske. Klem det drænede vand ud af agurken med dine hænder, tilsæt og rør agurkemassen sammen med yoghurt/skyr-blandingen. Sæt på køl mens du steger dine græske deller. 
  4. Varm en pande til middel-lav varme og form frikadellerne til en rund aflang form med to spiseskeer. Steg dem gyldne i cirka 7-8 minutter på hver side.

Nyd de krydrede græske deller med Anicia linser, ovnkartofler og tzatziki. 

 

Opskriften er udviklet af Ulrikke Bùi Vintersborg og Ane Cecilie Krogh Keldsen


Danske Anicia Linser

Den danske Anicia linse er en delikatesselinse, også kendt som Puy-linsen. Smuk og grønmeleret med en let krydret smag. Samt noter af friske ærter og peber.

→ Køb Danske Anicia Linser