Tzatziki med Ingrid ærter og persille

Af Pure Dansk™

Tzatziki med Ingrid ærter og persille - Pure Dansk
Tzatziki med Ingrid ærter og persille - Pure Dansk

Cremet og frisk tzatziki med et twist. Tzatzikien får en skøn rund smag fra danske Ingrid ærter, friskhed fra bredbladet persille og agurk og fedme fra olivenolie.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid Ærter.

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Tzatziki med Ingrid ærter og persille

Antal
3-4 personer
Tid
1 time

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter 
  • 1 agurk
  • 3 dl skyr eller græsk yoghurt
  • ½ citron, skal og saft herfra
  • 1-2 fed hvidløg, efter smag
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • Olie
  • 1 tsk. salt
  • Peber
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra. Kog de udblødte ærter i rigeligt vand med lidt salt i 25-30 minutter, til ærterne er møre. 
  • Skyl agurken og riv den på rivejern.
  • Kom den revne agurk i et dørslag beklædt med et viskestykke. Drys med salt, og lad agurkemassen stå i håndvasken i 15-20 minutter. Dette gøres for at trække væde ud af agurken. 
  • Kom græskar yoghurt i en skål og tilsæt finthakkede Ingrid ærter, hvidløg og persille. 
  • Riv skallen fra den halve citron og kom skal og citronsaft i yoghurt blandingen. 
  • Vrid saften ud af agurken og vend i blandingen. Smag til med salt og peber og rør tzatzikien sammen.  
  • Top med friskkværnet peber, bredbladet persille og olivenolie.
  • Serveringsforslag

    Servér med fladbrød og græske frikadeller med gråærtermunchver med Anicia linser, eller en af vores mange opskrifter på grøntsagsdeller med danske bælgfrugter.

    Tilbehør Græsk

    Opskriftvideo

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter