Müchver - Grøntsagsfrikadeller med Anicia linser og ærtemel

Af Pure Dansk™

Müchver - Grøntsagsfrikadeller med Anicia linser og ærtemel
Vegetarisk
Vegetarisk
Müchver - Grøntsagsfrikadeller med Anicia linser og ærtemel

Lækre sprøde og saftige tyrkiske grøntsagsfrikadeller med Anicia linser og ærtemel kaldet Müchver. Smager fantastisk både varme og kolde med hjemmerørt ranchdressing.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia Linser og Dansk Ærtemel.

Opskriften er udviklet af Umut Sakarya for Pure Dansk.

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Dansk Ærtemel

Dansk Ærtemel

Müchver - Grøntsagsfrikadeller med Anicia linser og ærtemel

Antal
4 personer
Tid
45 minutter

Ingredienser

  • 300 g tørrede Danske Anicia Linser
  • 3 spsk. Dansk Ærtemel
  • 400 g revet squash
  • 100 g revet rødløg
  • 200 g revet gulerødder 
  • 4 fed hakket hvidløg
  • 2 spsk. kartofelmel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 3 æg 
  • 3 spsk. hakket dild
  • 3 spsk. hakket persille
  • 3 tsk salt
  • 1 spsk. sort peber
  • Ranch dressing

  • 6 spsk. græsk yoghurt 10%
  • 2 spsk. natural yoghurt 
  • 2 fed hakket hvidløg
  • 2 spsk. hakket frisk dild
  • 2 spsk. hakket frisk purløg
  • 2 spsk. hakket frisk persille
  • 1 spsk. friskpresset citronsaft
  • 2 tsk. løgpulver 
  • 1 tsk. sukker 
  • 1 tsk. salt 
  • Masser friskværnet sort peber 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl og kog de tørrede Anicia linser i rigeligt letsaltet vand i 20-25 minutter, til de er helt møre. 
  • Rør imens ingredienserne sammen til din dressing: 
  • Bland græsk yoghurt og naturel yoghurt i en skål. 
  • Tilsæt hakket hvidløg, dild, persille og purløg i skålen og rør det sammen. Tilsæt citronsaft og løgpulver - rør igen. Smag til med salt og peber og rør godt rundt. Hvis du ønsker en tyndere konsistens, kan du tilsætte lidt vand. Lad dressingen stå på køl i 1 time inden du spiser den, så smager den bedst. 
  • Riv squash, løg og gulerødder groft med den grove side af rivejernet
  • Kom salt på og massér grøntsagerne. Lad dem stå ved stuetemperatur i 10 min. og pres saften ud af dem efterfølgende. 
  • Rør Anicia linser sammen med squash, gulerødder, æg, rødløg, dild, persille, peber, ærtemel, kartoffelmel og bagepulver i en skål. 
  • Form farsen til flade frikadeller og sted dem i varm olie på en pande, indtil de er gyldenbrune. 
  • Kom dine deller på et fedtsugende papir, og nyd dem varme eller kolde.
  • Tyrkisk

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter