Grøntsagsfrikadeller med Anicia linser og ærtemel - Müchver

Grøntsagsfrikadeller med Anicia linser og ærtemel - Müchver

Af Pure Dansk™

Grøntsagsfrikadeller med Anicia linser og ærtemel - Müchver

Lækre sprøde og saftige tyrkiske grøntsagsfrikadeller med Anicia linser og ærtemel kaldet Müchver. Smager fantastisk både varme og kolde med hjemmerørt ranchdressing. 

Forberedelse 30 min / Tilberedning 15 min / I alt 45 min 
Opskriften giver til 4 personer  

Ingredienser: 

  • 300 g tørrede Danske Anicia Linser
  • 400 g revet squash
  • 100 g revet rødløg
  • 200 g revet gulerødder 
  • 4 fed hakket hvidløg
  • 3 spsk Dansk Ærtemel
  • 2 spsk kartofelmel
  • 1 tsk bagepulver
  • 3 æg 
  • 3 spsk hakket dild
  • 3 spsk hakket persille
  • 3 tsk salt
  • 1 spsk sort peber

Tilbehør: Ranch dressing
  • 6 spsk græsk yoghurt 10%
  • 2 spsk natural yoghurt 
  • 2 fed hakket hvidløg
  • 2 spsk hakket frisk dild
  • 2 spsk hakket frisk purløg
  • 2 spsk hakket frisk persille
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 2 tsk løgpulver 
  • 1 tsk sukker 
  • 1 tsk salt 
  • Masser friskværnet sort peber 

Fremgangsmåde

  1. Skyl og kog de tørrede Anicia linser i rigeligt letsaltet vand i 20-25 minutter, til de er helt møre. 
  2. Rør imens ingredienserne sammen til din dressing: 
  3. Bland græsk yoghurt og naturel yoghurt i en skål. 
  4. Tilsæt hakket hvidløg, dild, persille og purløg i skålen og rør det sammen. Tilsæt citronsaft og løgpulver - rør igen. Smag til med salt og peber og rør godt rundt. Hvis du ønsker en tyndere konsistens, kan du tilsætte lidt vand. Lad dressingen stå på køl i 1 time inden du spiser den, så smager den bedst. 
  5. Riv squash, løg og gulerødder groft med den grove side af rivejernet
  6. Kom salt på og massér grøntsagerne. Lad dem stå ved stuetemperatur i 10 min. og pres saften ud af dem efterfølgende. 
  7. Rør Anicia linser sammen med squash, gulerødder, æg, rødløg, dild, persille, peber, ærtemel, kartoffelmel og bagepulver i en skål. 
  8. Form farsen til flade frikadeller og sted dem i varm olie på en pande, indtil de er gyldenbrune. 
  9. Kom dine deller på et fedtsugende papir, og nyd dem varme eller kolde.
                    Opskriften er udviklet af Umut Sakarya 

                    Danske Anicia Linser

                    Den danske Anicia linse er en delikatesselinse, også kendt som Puy-linsen. Smuk og grønmeleret med en let krydret smag. Samt noter af friske ærter og peber.

                    → Køb Danske Anicia Linser