Lækre sprøde og saftige tyrkiske grøntsagsfrikadeller med Anicia linser og ærtemel kaldet Müchver. Smager fantastisk både varme og kolde med hjemmerørt ranchdressing.
Forberedelse 30 min / Tilberedning 15 min / I alt 45 min
Opskriften giver til 4 personer
Ingredienser:
- 300 g tørrede Danske Anicia Linser
- 400 g revet squash
- 100 g revet rødløg
- 200 g revet gulerødder
- 4 fed hakket hvidløg
- 3 spsk Dansk Ærtemel
- 2 spsk kartofelmel
- 1 tsk bagepulver
- 3 æg
- 3 spsk hakket dild
- 3 spsk hakket persille
- 3 tsk salt
- 1 spsk sort peber
- 6 spsk græsk yoghurt 10%
- 2 spsk natural yoghurt
- 2 fed hakket hvidløg
- 2 spsk hakket frisk dild
- 2 spsk hakket frisk purløg
- 2 spsk hakket frisk persille
- 1 spsk friskpresset citronsaft
- 2 tsk løgpulver
- 1 tsk sukker
- 1 tsk salt
- Masser friskværnet sort peber
Fremgangsmåde
- Skyl og kog de tørrede Anicia linser i rigeligt letsaltet vand i 20-25 minutter, til de er helt møre.
- Rør imens ingredienserne sammen til din dressing:
- Bland græsk yoghurt og naturel yoghurt i en skål.
- Tilsæt hakket hvidløg, dild, persille og purløg i skålen og rør det sammen. Tilsæt citronsaft og løgpulver - rør igen. Smag til med salt og peber og rør godt rundt. Hvis du ønsker en tyndere konsistens, kan du tilsætte lidt vand. Lad dressingen stå på køl i 1 time inden du spiser den, så smager den bedst.
- Riv squash, løg og gulerødder groft med den grove side af rivejernet
- Kom salt på og massér grøntsagerne. Lad dem stå ved stuetemperatur i 10 min. og pres saften ud af dem efterfølgende.
- Rør Anicia linser sammen med squash, gulerødder, æg, rødløg, dild, persille, peber, ærtemel, kartoffelmel og bagepulver i en skål.
- Form farsen til flade frikadeller og sted dem i varm olie på en pande, indtil de er gyldenbrune.
- Kom dine deller på et fedtsugende papir, og nyd dem varme eller kolde.