Græske frikadeller med gråærter og ærtemel

Af Pure Dansk™

Græske frikadeller med hestebønner og ærtemel - Pure Dansk
Græske frikadeller med hestebønner og ærtemel - Pure Dansk

Krydrede og umamirige sprøde græske frikadeller med gråærter, ærtemel og halloumi. Dellerne er gode til aftensmad dyppet i tzatziki eller som pålæg på rugbrød i madpakken.

I opskriften er der anvendt Danske Gråærter og Dansk Ærtemel.

Græske frikadeller med gråærter og ærtemel

Antal
12 frikadeller
Tid
1 time og 15 minutter

Ingredienser

  • 1,5 dl (135 g) tørrede Danske Gråærter
  • 4 spsk. Dansk Ærtemel
  • ¾ dl kogevand fra gråærterne
  • 2 æg
  • 1,5 dl havregryn
  • 1 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 100 gram halloumi grillost
  • 0,5 citron, saften herfra
  • 1,5 tsk. timian
  • 1 tsk. rosmarin
  • 1 tsk. røget paprika
  • Olie og smør til stegning
  • Salt
  • Peber
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede gråærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra gråærterne og kog dem i 30-35 minutter i rent vand med lidt salt. Gem ¾ dl kogevand og stil kogevand og kogte gråærter til side.
  • Hak løg og hvidløg fint.
  • Gråærterne hakkes enten ved håndkraft eller i en minihakker, alt efter hvor meget bid og tekstur du ønsker i dine græske frikadeller.
  • Hak halloumiosten i små fine stykker.
  • Pres saften fra den halve citron.
  • Kom hakkede gråærter, æg, krydderier, halloumi, citron, løg, hvidløg, ærtemel og havregryn i en stor skål. Bland massen grundigt sammen.
  • Tilsæt kogevand, rør godt rundt og stil til side i 10-15 minutter så massen kan samle sig.
  • Varm en pande med rigeligt olie og smør til høj varme. Form frikadellefarsen med en spiseske og din ene hånd og tryk dem flade når du placerer dem på panden.
  • Skru ned til medium varme efter frikadellerne har fået stegeskorpe på den ene side, og vend dem. De er færdigstegte efter cirka 5-7 minutter.
  • Kom frikadellerne på en tallerken når de er færdigstegte.
  • Serveringsforslag

    Servér frikadellerne varme med græsk fladbrød og tzatziki med Ingrid ærter.