Græske frikadeller med hestebønner og ærtemel - Pure Dansk

Græske frikadeller med gråærter og ærtemel

Af Pure Dansk™

Græske frikadeller med hestebønner og ærtemel - Pure Dansk

Krydrede og umamirige sprøde græske frikadeller med gråærter, ærtemel og halloumi. Dellerne er gode til aftensmad dyppet i tzatziki eller som pålæg på rugbrød i madpakken.  

Forberedelse 45 min. / Tilberedning 30 min. / I alt 1 t 15 min.
Denne opskrift giver til 12-13 frikadeller

Ingredienser

  • 1,5 dl (135 g) tørrede Danske Gråærter
  • ¾ dl kogevand fra gråærterne
  • 4 spsk Dansk Ærtemel
  • 2 æg
  • 1,5 dl havregryn
  • 1 stk løg
  • 2 fed hvidløg
  • 100 gram halloumi grillost
  • 0,5 citron, saften herfra
  • 1,5 tsk timian
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk Røget paprika
  • Olie og smør til stegning
  • Salt
  • Peber

Fremgangsmåde

  1. Skyl de tørrede gråærter og iblødsæt dem med rigeligt vand, i minimum 12 timer, evt. natten over.
  2. Hæld iblødsætningsvandet fra gråærterne og kog dem i 30-35 minutter i rent vand med lidt salt.  Gem ¾ dl kogevand og stil kogevand og kogte gråærter til side.
  3. Hak løg og hvidløg fint.
  4. Gråærterne hakkes enten ved håndkraft eller i en minihakker, alt efter hvor meget bid og tekstur du ønsker i dine græske frikadeller.
  5. Hak halloumiosten i små fine stykker.
  6. Pres saften fra den halve citron.
  7. Kom hakkede gråærter, æg, krydderier, halloumi, citron, løg, hvidløg, ærtemel og havregryn i en stor skål. Bland massen grundigt sammen.
  8. Tilsæt kogevand, rør godt rundt og stil til side i 10-15 minutter så massen kan samle sig.
  9. Varm en pande med rigeligt olie og smør til høj varme. Form frikadellefarsen med en spiseske og din ene hånd og tryk dem flade når du placerer dem på panden.
  10. Skru ned til medium varme efter frikadellerne har fået stegeskorpe på den ene side, og vend dem. De er færdigstegte efter cirka 5-7 minutter.
  11. Kom frikadellerne på en tallerken når de er færdigstegte. 
Servér frikadellerne varme med græsk fladbrød og tzatziki med Ingrid ærter.

Danske Hestebønner

Brune og tykskallede. Med en fast struktur og cremet indre konsistens. Hestebønner tilfører god umami med mild smag af humle og græs.

→ Køb Danske Hestebønner