Græske frikadeller med hestebønner og ærtemel
Krydrede og umamirige sprøde græske frikadeller med hestebønner, ærtemel og halloumi. Dellerne er gode til aftensmad dyppet i tzatziki eller som pålæg på rugbrød i madpakken.
Forberedelse 45 min. / Tilberedning 30 min. / I alt 1 t 15 min.
Denne opskrift giver til 12-13 frikadeller
Ingredienser
- 1,5 dl tørrede Danske Hestebønner
- ¾ dl kogevand fra hestebønnerne
- 4 spsk Dansk Ærtemel
- 2 æg
- 1,5 dl havregryn
- 1 stk løg
- 2 fed hvidløg
- 100 gram halloumi grillost
- 0,5 citron, saften herfra
- 1,5 tsk timian
- 1 tsk rosmarin
- 1 tsk Røget paprika
- Olie og smør til stegning
- Salt
- Peber
Fremgangsmåde
- Skyl de tørrede hestebønner og iblødsæt dem med rigeligt vand, i minimum 12 timer, evt. natten over.
- Hæld iblødsætningsvandet fra hestebønnerne og kog dem i 40-45 minutter i rent vand med lidt salt. Gem 0,75 dl kogevand og stil kogevand og hestebønner til side.
- Hak løg og hvidløg fint.
- Hestebønnerne hakkes enten ved håndkraft eller i en minihakker, alt efter hvor meget bid og tekstur du ønsker i dine græske frikadeller.
- Hak halloumiosten i små fine stykker.
- Pres saften fra den halve citron.
- Kom hakkede hestebønner, æg, krydderier, halloumi, citron, løg, hvidløg, ærtemel og havregryn i en stor skål. Bland massen grundigt sammen.
- Tilsæt kogevand, rør godt rundt og stil til side i 10-15 minutter så massen kan samle sig.
- Varm en pande med rigeligt olie og smør til høj varme. Form frikadellefarsen med en spiseske og din ene hånd og tryk dem flade når du placerer dem på panden.
- Skru ned til medium varme efter frikadellerne har fået stegeskorpe på den ene side, og vend dem. De er færdigstegte efter cirka 5-7 minutter.
- Kom frikadellerne på en tallerken når de er færdigstegte.