Stuvede Anicia linser med rødt spidskål - Pure Dansk™

Stuvede Anicia linser med rødt spidskål

Af Pure Dansk™

Stuvede Anicia linser med rødt spidskål - Pure Dansk™

En cremet og fyldig ret med danske Anicia linser vendt i fløde, citron og krydderurter, serveret på stegt rødt spidskål toppet med revet Arla Unika ost

Forberedelse 15 min / Tilberedning 25 min / I alt 40 min
Opskriften giver til 4 personer 

Ingredienser

  • 2 dl (180 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 3 ½ dl piskefløde
  • 3-4 kviste frisk timian
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 citron
  • 2 håndfuld krydderurter - fx purløg og persille eller hvad du lige har
  • 2 spsk. kapers
  • 50 g smør
  • 1 rødt spidskål
  • 40 g Arla Unika Kry 
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Skyl og kog Anicia linserne i ca. 25 min. til de er møre
  2. Pil løg og hvidløg og hak det fint
  3. Varm en pande op med olie og steg løg og hvidløg til de er klare
  4. Kom hakkede kapers, fløde, citronsaft og rosmarinkviste på panden, og lad det koge ind 2-3 min
  5. Tilsæt de forkogte linser, og lad det simre i 5 minutter
  6. Hak krydderurterne, og vend dem i.
    Hold lidt af krydderurterne tilbage til pynt.
  7. Smag det til med salt og peber 
  8. Skær spidskålet i fire kvarte. Varm en pande op med smør og steg kålhovederne på alle sider. Det tager cirka 10 min.
  9. Tag kålene af panden og top dem med revet citronskal og revet Arla Unika Kry.
Anret de stuvede Anicia linser på en tallerken med stegt kål på toppen