Stuvede Anicia linser med rødt spidskål

Af Pure Dansk™

Stuvede Anicia linser med rødt spidskål - Pure Dansk™
Stuvede Anicia linser med rødt spidskål - Pure Dansk™

En cremet og fyldig ret med danske Anicia linser vendt i fløde, citron og krydderurter, serveret på stegt rødt spidskål toppet med revet Arla Unika ost.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia Linser.

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Stuvede Anicia linser med rødt spidskål

Antal
4 personer
Tid
1 time

Ingredienser

  • 2 dl (180 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 3 ½ dl piskefløde
  • 3-4 kviste frisk timian
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 citron
  • 2 håndfuld krydderurter - fx purløg og persille eller hvad du lige har
  • 2 spsk. kapers
  • 50 g smør
  • 1 rødt spidskål
  • 40 g Arla Unika Kry 
  • Salt og peber
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl og kog Anicia linserne i ca. 25 min. til de er møre.
  • Pil løg og hvidløg og hak det fint.
  • Varm en pande op med olie og steg løg og hvidløg til de er klare.
  • Kom hakkede kapers, fløde, citronsaft og rosmarinkviste på panden, og lad det koge ind 2-3 min.
  • Tilsæt de forkogte linser, og lad det simre i 5 minutter.
  • Hak krydderurterne, og vend dem i. 
    Hold lidt af krydderurterne tilbage til pynt.
  • Smag det til med salt og peber.
  • Skær spidskålet i fire kvarte. Varm en pande op med smør og steg kålhovederne på alle sider. Det tager cirka 10 min.
  • Tag kålene af panden og top dem med revet citronskal og revet Arla Unika Kry.
  • Serveringsforslag

    Anret de stuvede Anicia linser på en tallerken med stegt kål på toppen.

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter