En cremet og fyldig ret med danske Anicia linser vendt i fløde, citron og krydderurter, serveret på stegt rødt spidskål toppet med revet Arla Unika ost
Forberedelse 15 min / Tilberedning 25 min / I alt 40 min
Opskriften giver til 4 personer
Ingredienser
- 2 dl (180 g) tørrede Danske Anicia Linser
- 3 ½ dl piskefløde
- 3-4 kviste frisk timian
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 citron
- 2 håndfuld krydderurter - fx purløg og persille eller hvad du lige har
- 2 spsk. kapers
- 50 g smør
- 1 rødt spidskål
- 40 g Arla Unika Kry
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Skyl og kog Anicia linserne i ca. 25 min. til de er møre
- Pil løg og hvidløg og hak det fint
- Varm en pande op med olie og steg løg og hvidløg til de er klare
- Kom hakkede kapers, fløde, citronsaft og rosmarinkviste på panden, og lad det koge ind 2-3 min
- Tilsæt de forkogte linser, og lad det simre i 5 minutter
- Hak krydderurterne, og vend dem i.
Hold lidt af krydderurterne tilbage til pynt. - Smag det til med salt og peber
- Skær spidskålet i fire kvarte. Varm en pande op med smør og steg kålhovederne på alle sider. Det tager cirka 10 min.
- Tag kålene af panden og top dem med revet citronskal og revet Arla Unika Kry.