Julesauce - af kogevandet fra hestebønner

Af Pure Dansk™

Vegetarisk Sovs (kogevand fra hestebønner) - Pure Dansk™
Vegetarisk Sovs (kogevand fra hestebønner) - Pure Dansk™

Kraftig og lækker sauce til juleretterne. Sovsen er lavet med kogevand fra hestebønner, som har en fantastisk fyldig smag, umami og let sødme.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Hestebønner og Danske Gråærter.

Danske Hestebønner

Danske Hestebønner

Danske Gråærter

Danske Gråærter

Julesauce - af kogevandet fra hestebønner

Antal
4 personer
Tid
50 minutter

Ingredienser

  • 3 dl kogevand fra Danske Hestebønner
  • ½ løg 
  • 1 kvist rosmarin
  • 2 dl fløde 
  • 1 håndfuld tørret timian  
  • ½ boullionterning, grøntsags eller høns. 
  • Salt og peber 
  • 1 tsk mel og 1 tsk vand til at jævne med
  • Sovsekulør - hvis saucen ikke ønskes fin og lyserød
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Hæld kogevandet fra dine kogte hestebønner i en gryde og tilføj ½ løg og 1 kvist romarin. Lad det simre i et par minutter.
  • Tilføj 1 håndfuld timian, boullionterning, lidt friskkværnet salt og peber og kog op i et par minutter. 
  • Tilføj fløde og kog let op mens der røres rundt. Smag til med salt, peber og eventuelt lidt sukker eller honning. 
  • Skal sovsen være tykkere jævnes der med 1 tsk mel og 1 tsk vand blandet sammen.
  • Sovsen er lyserød, men kan brunes ved at tilføje lidt kulør. 
  • Serveringsforslag

    Servér til flæskestegen, anden eller plantestegen og sammen med en lækker julesalat, f.eks. stegt palmekål, hestebønner og rødbeder.

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter