Kraftig og lækker sauce til juleretterne. Sovsen er lavet med kogevand fra hestebønner, som har en fantastisk fyldig smag, umami og let sødme.
Forberedelse 35 min. / Tilberedning 15 min. / I alt 50 min.
Opskrift giver til 4 personer
Ingredienser
- 3 dl kogevand fra Danske Hestebønner eller Danske Gråærter
- ½ løg
- 1 kvist rosmarin
- 2 dl fløde
- 1 håndfuld tørret timian
- ½ boullionterning, grøntsags eller høns.
- Salt og peber
- 1 tsk mel og 1 tsk vand til at jævne med
- Sovsekulør - hvis saucen ikke ønskes fin og lyserød
Forslag til julens steg:
- Flæskesteg - få sprøde svær og saftig flæskesteg med Umuts Sakaryas opskrift her
- Plantesteg med hestebønner - se vores opskrift her
Fremgangsmåde
- Hæld kogevandet fra dine kogte hestebønner i en gryde og tilføj ½ løg og 1 kvist romarin. Lad det simre i et par minutter.
- Tilføj 1 håndfuld timian, boullionterning, lidt friskkværnet salt og peber og kog op i et par minutter.
- Tilføj fløde og kog let op mens der røres rundt. Smag til med salt, peber og eventuelt lidt sukker eller honning.
- Skal sovsen være tykkere jævnes der med 1 tsk mel og 1 tsk vand blandet sammen.
- Sovsen er lyserød, men kan brunes ved at tilføje lidt kulør.