Brug kogevandet fra dine bælgfrugter som bouillon
Du må gerne anvende kogevandet fra dine bælgfrugter. Gem kogevandet fra både linser, ærter og bønner, da det er en fantastisk naturlig smagsgiver i det grønne køkken.
Brug kogevandet fra dine bælgfrugter, som bouillon i dine yndlings supper og gryderetter. Anvendes kogevandet ikke med det samme, stilles det på køl eller fryses ned. Frys eventuelt kogevandet ned i en isterningebakke, så du nemt kan tage en smagfuld bouillonterning op af fryseren, og tilsætte den direkte i din ret. Kogevandet fra de forskellige bælgfrugter har unikke smagsnoter, som gør kogevandet velegnet i mange forskellige retter.
Bælgfrugtskogevandets smagsnoter
Anicia linser: Kogevandet har en frisk smag med noter af grønne ærter og peber
Ingrid ærter: Kogevandet har en let sødlig smag med noter af asparges og kartofler
Hestebønner: Kogevandet har en dyb smag med noter af hyldebær og humle
Gråærter: Kogevandet har en sødlig smag med jordlige noter og et hint af kakao
Kogevandet fra Ingrid ærter har en særlig egenskab, som du måske også kender det fra kikærte kogevand. Kogevandet kan anvendes som erstatning for æggeblommer og æggehvider. Det kaldes aquafaba, og kan anvendes i blandt andet marengs og mayonnaise.