Salat med stegt palmekål, hestebønner og rødbede

Salat med stegt palmekål, hestebønner og rødbede

Af Pure Dansk™

Salat med stegt palmekål, hestebønner og rødbede

En sprød og lækker salat med danske hestebønner, sprødt palmekål og rødbede. Smuk og simpel julesalat. 

Forberedelse 35 min. / Tilberedning 15 min. / I alt 50 min.

Opskrift giver til 4 personer

Ingredienser
  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner 
  • ½ løg 
  • 1 kvist rosmarin
  • 8 palmekålsblade
  • 100 g rødbede
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk + 1 tsk honning
  • 1 spsk æblecidereddike 
  • 1 håndfuld tørret timian  
  • Salt og peber 

      Fremgangsmåde

      Minimum 12 timer før eller dagen før: 

      1. Skyl hestebønnerne sæt dem i blød, i rigeligt vand på køl, i minimum 12 timer. 

      Dagen efter: 

      1. Hæld iblødsætningsvandet fra hestebønnerne. Kog de udblødte hestebønner i rigeligt vand med lidt salt, ½ løg og 1 kvist rosmarin i 40 min
      2. Si vandet fra de kogte bælgfrugter, gem eventuelt kogevand, løg og rosmarin til vores opskrift på julesauce.
      3. Skyl og fjern stilken fra 4 af palmebladene, og skær i store stykker. Behold af de mindste 4 palmeblade hele.  
      4. Skræl rødbeden og skyl den i koldt vand. Skær den i tynde skiver med en skræller eller et mandolinjern. 
      5. Steg palmekålen og hestebønnerne på en pande med 1 spsk smør og 1 spsk honning, salt og peber i 3-5 par minutter til hestebønnerne er let stegte. 
      6. Bland 1 spsk æblecidereddike og 1 tsk honning sammen til en vinaigrette. 
      7. Anret de stegte palmekål, hestebønner med stykker af rødbede, hæld vinaigretten over og top med frisk timian. 

      Servér som en lækker julesalat til flæskestegen, anden eller plantestegen.