En sprød og lækker salat med danske hestebønner, sprødt palmekål og rødbede. Smuk og simpel julesalat.
Forberedelse 35 min. / Tilberedning 15 min. / I alt 50 min.
Opskrift giver til 4 personer
Ingredienser- 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner
- ½ løg
- 1 kvist rosmarin
- 8 palmekålsblade
- 100 g rødbede
- 1 spsk smør
- 1 spsk + 1 tsk honning
- 1 spsk æblecidereddike
- 1 håndfuld tørret timian
- Salt og peber
Fremgangsmåde
Minimum 12 timer før eller dagen før:
- Skyl hestebønnerne sæt dem i blød, i rigeligt vand på køl, i minimum 12 timer.
Dagen efter:
- Hæld iblødsætningsvandet fra hestebønnerne. Kog de udblødte hestebønner i rigeligt vand med lidt salt, ½ løg og 1 kvist rosmarin i 40 min
- Si vandet fra de kogte bælgfrugter, gem eventuelt kogevand, løg og rosmarin til vores opskrift på julesauce.
- Skyl og fjern stilken fra 4 af palmebladene, og skær i store stykker. Behold af de mindste 4 palmeblade hele.
- Skræl rødbeden og skyl den i koldt vand. Skær den i tynde skiver med en skræller eller et mandolinjern.
- Steg palmekålen og hestebønnerne på en pande med 1 spsk smør og 1 spsk honning, salt og peber i 3-5 par minutter til hestebønnerne er let stegte.
- Bland 1 spsk æblecidereddike og 1 tsk honning sammen til en vinaigrette.
- Anret de stegte palmekål, hestebønner med stykker af rødbede, hæld vinaigretten over og top med frisk timian.
Servér som en lækker julesalat til flæskestegen, anden eller plantestegen.