Salat med stegt palmekål, hestebønner og rødbede

Af Pure Dansk™

Salat med stegt palmekål, hestebønner og rødbede
Salat med stegt palmekål, hestebønner og rødbede

En sprød og lækker salat med danske hestebønner, sprødt palmekål og rødbede. Smuk og simpel julesalat.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Hestebønner.

Danske Hestebønner

Danske Hestebønner

Salat med stegt palmekål, hestebønner og rødbede

Antal
4 personer
Tid
50 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner 
  • ½ løg 
  • 1 kvist rosmarin
  • 8 palmekålsblade
  • 100 g rødbede
  • 1 spsk. smør
  • 1 spsk. + 1 tsk honning
  • 1 spsk. æblecidereddike 
  • 1 håndfuld tørret timian  
  • Salt og peber
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede hestebønner og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. 
  • Hæld iblødsætningsvandet fra hestebønnerne. Kog de udblødte hestebønner i rigeligt vand med lidt salt, ½ løg og 1 kvist rosmarin i 40 min.
  • Si vandet fra de kogte bælgfrugter, gem eventuelt kogevand, løg og rosmarin til vores opskrift på julesauce.
  • Skyl og fjern stilken fra 4 af palmebladene, og skær i store stykker. Behold af de mindste 4 palmeblade hele.
  • Skræl rødbeden og skyl den i koldt vand. Skær den i tynde skiver med en skræller eller et mandolinjern.
  • Steg palmekålen og hestebønnerne på en pande med 1 spsk. smør og 1 spsk. honning, salt og peber i 3-5 par minutter til hestebønnerne er let stegte. 
  • Bland 1 spsk. æblecidereddike og 1 tsk. honning sammen til en vinaigrette. 
  • Anret de stegte palmekål, hestebønner med stykker af rødbede, hæld vinaigretten over og top med frisk timian. 
  • Serveringsforslag

    Servér som en lækker julesalat til flæskestegen, anden eller plantestegen.

    Jul Salat Tilbehør

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter