Sandwich med karrysalat med Ingrid ærter og æbler

Af Pure Dansk™

Sandwich med karrysalat med Ingrid ærter og æbler
Vegetarisk
Vegetarisk
Vegansk
Vegansk
Uden æg
Uden æg
Sandwich med karrysalat med Ingrid ærter og æbler

Prøv denne enkle og lækre karrysalat med Ingrid ærter, som er et skønt alternativ til den klassiske version med æg. Den har en cremet konsistens, masser af smag fra karry og kapers, og fungerer perfekt som sandwichfyld på rugbrød eller i sandwichbrød. En nem måde at få flere bælgfrugter ind i hverdagen – og så smager den helt fantastisk.

Lækker karrysalat – perfekt som sandwichfyld

Denne veganske karrysalat uden æg er et fantastisk alternativ til den klassiske version. Den er lavet med Ingrid ærter, friske æbler og en cremet aquafaba-mayonnaise, som gør den helt uden æg, men stadig lækker og fyldig. Brug denne karrysalat med Ingrid ærter som sandwichfyld, pålægssalat på din rugbrødsmad eller som tilbehør til en grøn frokostsalat. En nem og velsmagende måde at få flere bælgfrugter ind i hverdagens måltider. En smagfuld, proteinrig og mættende frokostidé, som også smager godt i madpakken. 

Nem vegansk og vegetarisk karrysalat uden æg 

Denne proteinrige, nærende og cremede karrysalat med Ingrid ærter og æbler er perfekt til frokost. Opskriften er uden æg og kan tilpasses efter behov – vælg enten en luftig mayonnaise lavet på aquafaba for en vegansk version eller brug almindelig mayonnaise for en vegetarisk variant.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid Ærter.

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Sandwich med karrysalat med Ingrid ærter og æbler

Antal
2 sandwich med karrysalat
Tid
35 minutter

Ingredienser

Karrysalat

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 1 dl vegansk mayonnaise lavet af kogevandet fra Ingrid ærterne, eller almindelig mayonnaise
  • 1 dl skyr
  • 1 æble
  • 1 lille løg
  • 2 spsk. kapers
  • 1 spsk. karry
  • 1 tsk. salt
  • Friskkværnet peber
  • Øvrige ingredienser

  • Sandwichbrød eller surdejsbrød
  • Frisk grønkål, spinat eller anden grøn salat
  • Saften af ½ citron 
  • 1 æble
  • 1 rødløg 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

    Karrysalat

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter, og sæt dem i blød i rigeligt koldt vand på køl i minimum 12 timer. 
  • Hæld iblødsætningsvandet fra ærterne, og kog dem i rigeligt vand med lidt salt i 25-30 minutter.
  • Hvis du vil lave denne karrysalat vegansk, så husk at gem kogevandet fra Ingrid ærterne og følg denne opskrift for vegansk mayonnaise lavet på kogevandet.
  • Skyl æblet og skær det i mindre stykker.
  • Skær løget i små tern, og hak kapers i mindre stykker.
  • Skær de kogte Ingrid ærter i halve eller hak dem groft i mindre stykker.
  • Rør 1 dl mayonnaise, skyr, karry, salt og peber godt sammen i en skål.
  • Tilsæt hakkede Ingrid ærter, kapers, æbler og løg, og vend det hele sammen til en lækker karrysalat.
  • Smag karrysalaten til med salt, peber og karry.
  • Øvrig sandwichfyld

  • Skyl og snit grønkål fint.
  • Kram grønkålen med citronsaft og en knivspids salt.
  • Skær æblet i tynde både, og rødløget i ringe.
  • Anret din sandwich med grønkålen nederst, karrysalat med Ingrid ærter og til sidst et par skriver æble og rødløg.
  • Tip

    Hvis du mangler et sprødt element i din sandwich kan du komme ristede shitake svampe i. Vil du gerne overbevise alle i familien om at dette fyld med ærter er virkelig lækkert, kan du tilføje sprød bacon eller serranoskinke.

    Børnevenlig Hverdagsmad Forår Påske Mild Nem Sandwich Frokost Madpakke Tilbehør

    Opskriftvideo

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter