Tarteletter med Ingrid ærter

Af Pure Dansk

Tarteletter med Ingrid ærter
Vegetarisk
Vegetarisk
Tarteletter med Ingrid ærter

Nemme tarteletter med Ingrid ærter, asparges og grønne ærter. En dejlig grøn udgave af den klassiske på julefrokostbordet eller som mættende frokost eller aftensmåltid.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid Ærter.

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Tarteletter med Ingrid ærter

Antal
10 tarteletter
Tid
35 minutter

Ingredienser

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 1 dl grønne ærter, frosne eller friske alt efter sæson
  • 200 g hvide asparges 
  • 2 spsk. smør
  • 2 spsk. mel
  • 3 spsk. asparges væde 
  • 4 dl mælk 
  • Smag til salt og peber 
  • 10 tarteletskåle 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. 
  • Hæld vandet fra Ingrid ærterne.
  • Kog Ingrid ærterne i rigeligt vand med lidt salt i 20-25 minutter, til de er møre.
  • Tø de frosne grønne ærter op eller bælg de friske grønne ærter.
  • Si væden fra asparges over i en skål, og gem til senere.
  • Skær de hvide asparges i mindre mundrette stykker.
  • Smelt smøret i en gryde. Når det er smeltet tilsættes mel og det piskes hurtigt sammen til en melbolle med et piskeris.
  • Rør mælken i og bliv ved med at røre rundt under middel varme.
  • Tilsæt 3 spsk væske fra asparges og rør rundt.
  • Lad det koge tykt under omrøring, det vil tage et par minutter.
  • Smag til med salt og peber.
  • Tilsæt mere aspargesvæde, hvis du ønsker saucen mere flydende.
  • Tilsæt Ingrid ærter, asparges og grønne ærter og rør rundt.
  • Tænd ovnen på 200C og varm tarteletskålene i 2-3 minutter.
  • Serveringsforslag

    Fyld tarteletskålene og servér lune som et grønt alternativ på julefrokostbordet. Tarteletterne kan også nemt spises til frokost eller aftensmad.

    Jul Efterår Nem Aftensmad Frokost Fransk

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter