
Nemme tarteletter med Ingrid ærter, asparges og grønne ærter. En dejlig grøn udgave af den klassiske på julefrokostbordet eller som mættende frokost eller aftensmåltid
Forberedelse 15 min / Tilberedning 20 min / I alt 35 min
Opskrift giver til 10 tarteletter
Ingredienser
- ½ dl (45 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
- 1 dl grønne ærter, frosne eller friske alt efter sæson
- 200 g hvide asparges
- 2 spsk. smør
- 2 spsk. mel
- 3 spsk. asparges væde
- 4 dl mælk
- Smag til salt og peber
- 10 tarteletskåle
Fremgangsmåde
- Skyl og iblødsæt Ingrid ærterne i koldt vand, i minimum 12 timer på køl, eventuelt natten over.
- Hæld vandet fra Ingrid ærterne
- Kog Ingrid ærterne i rigeligt vand med lidt salt i 20-25 minutter, til de er møre.
- Tø de frosne grønne ærter op eller bælg de friske grønne ærter
- Si væden fra asparges over i en skål, og gem til senere
- Skær de hvide asparges i mindre mundrette stykker
- Smelt smøret i en gryde. Når det er smeltet tilsættes mel og det piskes hurtigt sammen til en melbolle med et piskeris
- Rør mælken i og bliv ved med at røre rundt under middel varme
- Tilsæt 3 spsk væske fra asparges og rør rundt
- Lad det koge tykt under omrøring, det vil tage et par minutter
- Smag til med salt og peber
- Tilsæt mere aspargesvæde, hvis du ønsker saucen mere flydende
- Tilsæt Ingrid ærter, asparges og grønne ærter og rør rundt
- Tænd ovnen på 200C og varm tarteletskålene i 2-3 minutter
Fyld tarteletskålene og servér lune som et grønt alternativ på julefrokostbordet. Tarteletterne kan også nemt spises til frokost eller aftensmad