Tarteletter med Ingrid ærter

Tarteletter med Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Tarteletter med Ingrid ærter

Nemme tarteletter med Ingrid ærter, asparges og grønne ærter. En dejlig grøn udgave af den klassiske på julefrokostbordet eller som mættende frokost eller aftensmåltid

Forberedelse 15 min / Tilberedning 20 min / I alt 35 min
Opskrift giver til 10 tarteletter  

Ingredienser

  • ½ dl tørrede Ingrid ærter
  • 1 dl grønne ærter, frosne eller friske alt efter sæson
  • 200 g hvide asparges 
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk mel
  • 3 spsk asparges væde 
  • 4 dl mælk 
  • Smag til salt og peber 
  • 10 tarteletskåle 

Fremgangsmåde

  1. Skyl og iblødsæt Ingrid ærterne i koldt vand, i minimum 12 timer på køl, eventuelt natten over. 
  2. Hæld vandet fra Ingrid ærterne
  3. Kog Ingrid ærterne i rigeligt vand med lidt salt i 20-25 minutter, til de er møre.
  4. Tø de frosne grønne ærter op eller bælg de friske grønne ærter  
  5. Si væden fra asparges over i en skål, og gem til senere
  6. Skær de hvide asparges i mindre mundrette stykker
  7. Smelt smøret i en gryde. Når det er smeltet tilsættes mel og det piskes hurtigt sammen til en melbolle med et piskeris
  8. Rør mælken i og bliv ved med at røre rundt under middel varme
  9. Tilsæt 3 spsk væske fra asparges og rør rundt 
  10. Lad det koge tykt under omrøring, det vil tage et par minutter
  11. Smag til med salt og peber
  12. Tilsæt mere aspargesvæde, hvis du ønsker saucen mere flydende
  13. Tilsæt Ingrid ærter, asparges og grønne ærter og rør rundt 
  14. Tænd ovnen på 200C og varm tarteletskålene i 2-3 minutter

Fyld tarteletskålene og servér lune som et grønt alternativ på julefrokostbordet. Tarteletterne kan også nemt spises til frokost eller aftensmad