Grøntsagspandekager med laksesalat og spinat

Af Pure Dansk™

Grøntsagspandekager med laksesalat og spinat
Glutenfri
Glutenfri
Uden æg
Uden æg
Grøntsagspandekager med laksesalat og spinat

Nemme grøntsagspandekager med ærtemel og toppet med rørt laksesalat. De er gode både til frokost, aftensmad eller servér dem som indbydende gæstemad. Pandekagerne er glutenfri og uden æg.

Sund hverdagsmad med glutenfri grøntsagspandekager

Få en farverig ret, der forener råvarer og fisk af høj kvalitet. Det skaber et balanceret måltid, hvor der både er fokus på sundhed og smagsoplevelsen.

Ærtemelet giver grøntsagspandekagerne en mild, nøddeagtig smag og en stabil struktur – helt uden hvedemel og æg. Serveret med hjemmerørt, cremet laksesalat og frisk spinat bliver det et komplet måltid rig på protein, fibre, vitaminer og sunde fedtsyrer.

Det er sund hverdagsmad, når det er bedst, og hele familien vil sætte pris på den sprøde grøntsagspandekager og den bløde og milde laksesalat. 

I denne opskrift har vi anvendt vores Dansk ærtemel.

Dansk ærtemel

Dansk ærtemel

Grøntsagspandekager med laksesalat og spinat

Antal
6-8 små pandekager
Tid
25 minutter

Ingredienser

Grøntsagspandekager

  • 200 g Dansk Ærtemel
  • 1½ tsk Garam masala
  • 2 tsk salt
  • 1/2 tsk. frisk kværnet peber
  • 3 dl vand
  • 1 rødløg
  • 100 g friske tomater cherry eller blomme tomater
  • 1 hånd fuld bredbladet persille
  • 175 g frisk spinat
  • Rørt laksesalat

  • 150 g varmrøget laks
  • 75 g creme fraiche 38 %
  • Grønt tilbehør

  • Tomater i små skiver og serveret sammen med frisk spinat, og evt. lidt hakket persille.  
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Bland ærtemel med garam masala, salt og peber i en skål.
  • Hak rødløget fint, og hak groft en stor håndfuld frisk spinat, bredbladet persille og halvdelen af tomaterne.  
  • Kom 3 dl vand i en skål og pisk det sammen med ærtemel- og krydderiblandingen, indtil dejen er uden melklumper. 
  • Tilsæt de hakkede grøntsager i dejen og rør rundt. 
  • Steg de små pandekager i lidt olie eller smør på en pande. De skal have 3-4 minutter på hver side for at sætte sig. 
  • Skær resten af tomaterne i små skiver og anret dem sammen med resten af spinaten i en skål, som frisk grønt tilbehør. 
  • Topping: Rørt laksesalat

  • Tag skindet af den varmrøgede laks og bland det sammen med creme fraiche, og smag til med salt og frisk kværnet peber. 
  • Serveringsforslag

    Servér dine varme grøntsagspandekager toppet med rørt laksesalat sammen med frisk spinat og tomater. Du kan evt. lave en dobbelt portion, så der også er dejlig grønne pandekager til madpakken.