
Nemme grøntsagspandekager med ærtemel og toppet med rørt laksesalat. De er gode både til frokost, aftensmad eller servér dem som indbydende gæstemad. Pandekagerne er glutenfri og uden æg.
Forberedelse 10 min / Tilberedning 15 min / I alt 25 min
Opskriften giver ca. 6-8 små pandekager
Ingredienser
Grøntsagspandekager:
- 200 g Dansk Ærtemel
- 1½ tsk Garam masala
- 2 tsk salt
- 1/2 tsk. frisk kværnet peber
- 3 dl vand
- 1 rødløg
- 100 g friske tomater cherry eller blomme tomater
- 1 hånd fuld bredbladet persille
- 175 g frisk spinat
Rørt laksesalat:
- 150 g varmrøget laks
- 75 g creme fraiche 38 %
Grønt tilbehør:
- Tomater i små skiver og serveret sammen med frisk spinat, og evt. lidt hakket persille.
Fremgangsmåde
- Bland ærtemel med garam masala, salt og peber i en skål.
- Hak rødløget fint, og hak groft en stor håndfuld frisk spinat, bredbladet persille og halvdelen af tomaterne.
- Kom 3 dl vand i en skål og pisk det sammen med ærtemel- og krydderiblandingen indtil dejen er uden melklumper.
- Tilsæt de hakkede grøntsager i dejen og rør rundt.
- Steg de små pandekager i lidt olie eller smør på en pande. De skal have 3-4 minutter på hver side for at sætte sig.
- Skær resten af tomaterne i små skiver og anret dem sammen med resten af spinaten i en skål, som frisk grønt tilbehør.
Topping: Rørt laksesalat
- Tag skindet af den varmrøgede laks og bland det sammen med creme fraiche, og smag til med salt og frisk kværnet peber.
Servér dine varme grøntsagspandekager toppet med rørt laksesalat sammen med frisk spinat og tomater. Du kan evt. lave en dobbelt portion, så der også er dejlig grønne pandekager til madpakken.