Blinis med ærtemel toppet med stenbiderrogn

Af Pure Dansk™

Blinis med ærtemel toppet med stenbiderrogn - Pure Dansk™
Fryseegnet
Fryseegnet
Blinis med ærtemel toppet med stenbiderrogn - Pure Dansk™

Friskbagte blinis med ærtemel smager skønt på påskemenuen, eller som en lille appetizer og kanapé med et glas kølig hvidvin. Prøv dem også på tapasbordet.

I denne opskrift har vi anvendt vores Dansk Ærtemel.

Dansk Ærtemel

Dansk Ærtemel

Blinis med ærtemel toppet med stenbiderrogn

Antal
18-20 stk.
Tid
1 time

Ingredienser

Blinis

  • 50 g Dansk Ærtemel
  • 50 g hvedemel
  • ½ tsk. bagepulver
  • ½ tsk. honning
  • ½ tsk. salt
  • 2 spsk. yogurt naturel
  • 1½ dl vand
  • 1 æggeblomme
  • 1 æggehvide
  • Smør til stegning
  • Topping

  • 200 g stenbiderrogn 
  • 2 dl creme fraiche 38%
  • Finthakket rødløg
  • Frisk dild 
  • Friskkværnet peber
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Bland ærtemel, hvedemel, salt og bagepulver i en skål
  • Tilsæt yogurt, vand, æggeblomme og honning, og pisk dejen med et piskeris
  • Dæk skålen med et viskestykke, og sæt dejen til hævning på køkkenbordet i 45 min.
  • Pisk æggehviden stiv med en håndmixer, og vend den forsigtigt i dejen med en ske eller dejskraber. 
  • Smelt smør på en pande, og kom skefulde af dejen på panden. 
  • Steg dine blinis i ca. 2 minutter på hver side til de er let gyldne på begge sider
  • Anret de friskbagte lune blinis med stenbiderrogn, creme fraiche, rødløg og dild
  • Tip

    Disse blinis kan bages dagen i forvejen, og sættes på køl i en lufttæt beholder. Lun dem i ovnen inden anretning. De kan også fryses ned.

    Nytår Påske Snack Forret

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter