Blinis med ærtemel toppet med stenbiderrogn

Af Pure Dansk™

Blinis med ærtemel toppet med stenbiderrogn
Fryseegnet
Fryseegnet
Blinis med ærtemel toppet med stenbiderrogn

Friskbagte blinis med ærtemel smager skønt på påskemenuen, eller som en lille appetizer og kanapé med et glas kølig hvidvin. Prøv dem også på tapasbordet.

I denne opskrift har vi anvendt vores Dansk Ærtemel.

Dansk Ærtemel

Dansk Ærtemel

Blinis med ærtemel toppet med stenbiderrogn

Antal
18-20 stk.
Tid
1 time

Ingredienser

Blinis

  • 50 g Dansk Ærtemel
  • 50 g hvedemel
  • ½ tsk. bagepulver
  • ½ tsk. honning
  • ½ tsk. salt
  • 2 spsk. yogurt naturel
  • 1½ dl vand
  • 1 æggeblomme
  • 1 æggehvide
  • Smør til stegning
  • Topping

  • 200 g stenbiderrogn 
  • 2 dl creme fraiche 38%
  • Finthakket rødløg
  • Frisk dild 
  • Friskkværnet peber
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Bland ærtemel, hvedemel, salt og bagepulver i en skål
  • Tilsæt yogurt, vand, æggeblomme og honning, og pisk dejen med et piskeris
  • Dæk skålen med et viskestykke, og sæt dejen til hævning på køkkenbordet i 45 min.
  • Pisk æggehviden stiv med en håndmixer, og vend den forsigtigt i dejen med en ske eller dejskraber. 
  • Smelt smør på en pande, og kom skefulde af dejen på panden. 
  • Steg dine blinis i ca. 2 minutter på hver side til de er let gyldne på begge sider
  • Anret de friskbagte lune blinis med stenbiderrogn, creme fraiche, rødløg og dild
  • Tip

    Disse blinis kan bages dagen i forvejen, og sættes på køl i en lufttæt beholder. Lun dem i ovnen inden anretning. De kan også fryses ned.