Blinis med ærtemel toppet med stenbiderrogn - Pure Dansk™

Blinis med ærtemel toppet med stenbiderrogn

Af Pure Dansk™

Blinis med ærtemel toppet med stenbiderrogn - Pure Dansk™

Friskbagte blinis med ærtemel smager skønt på påskemenuen, eller som en lille appetizer og kanapé med et glas kølig hvidvin. Prøv dem også på tapasbordet. 

Forberedelse 10 min. / Tilberedning 50 min. / I alt 1 t og 50 min.
Opskriften giver 18-20 stk.

Ingredienser 

  • 50 g Dansk Ærtemel
  • 50 g hvedemel
  • ½ tsk. bagepulver
  • ½ tsk. honning
  • ½ tsk. salt
  • 2 spsk. yogurt naturel
  • 1½ dl vand
  • 1 æggeblomme
  • 1 æggehvide
  • Smør til stegning

Topping: 

  • 200 g stenbiderrogn 
  • 2 dl creme fraiche 38%
  • Finthakket rødløg
  • Frisk dild 
  • Friskkværnet peber
 

Fremgangsmåde

  1. Bland ærtemel, hvedemel, salt og bagepulver i en skål
  2. Tilsæt yogurt, vand, æggeblomme og honning, og pisk dejen med et piskeris
  3. Dæk skålen med et viskestykke, og sæt dejen til hævning på køkkenbordet i 45 min.
  4. Pisk æggehviden stiv med en håndmixer, og vend den forsigtigt i dejen med en ske eller dejskraber. 
  5. Smelt smør på en pande, og kom skefulde af dejen på panden. 
  6. Steg dine blinis i ca. 2 minutter på hver side til de er let gyldne på begge sider
  7. Anret de friskbagte lune blinis med stenbiderrogn, creme fraiche, rødløg og dild

Disse blinis kan bages dagen i forvejen, og sættes på køl i en lufttæt beholder. Lun dem i ovnen inden anretning. De kan også fryses ned. 

    Dansk Ærtemel

    Mel af Ingrid ærter har en mild smag af ærter, let sødme med noter af majs og nødder. Ingrid ærtemel minder i udseende og anvendelsesmuligheder om kikærtemel, og kan derfor anvendes som alternativ.

    → Køb Dansk Ærtemel