Blinis med ærtemel toppet med stenbiderrogn - Pure Dansk™

Blinis med ærtemel toppet med stenbiderrogn

Af Pure Dansk™

Blinis med ærtemel toppet med stenbiderrogn - Pure Dansk™

Friskbagte blinis med ærtemel smager skønt på påskemenuen, eller som en lille appetizer og kanapé med et glas kølig hvidvin. Prøv dem også på tapasbordet. 

Forberedelse 10 min. / Tilberedning 50 min. / I alt 1 t og 50 min.
Opskriften giver 18-20 stk.

Ingredienser 

  • 50 g Dansk Ærtemel
  • 50 g hvedemel
  • ½ tsk. bagepulver
  • ½ tsk. honning
  • ½ tsk. salt
  • 2 spsk. yogurt naturel
  • 1,5 dl vand
  • 1 æggeblomme
  • 1 æggehvide
  • Smør til stegning

Topping: 

  • 200 g stenbiderrogn 
  • 2 dl creme fraiche 38%
  • Finthakket rødløg
  • Frisk dild 
  • Friskkværnet peber
 

Fremgangsmåde

  1. Bland ærtemel, hvedemel og bagepulver i en skål
  2. Tilsæt yogurt, vand, æggeblomme og honning, og pisk dejen med et piskeris
  3. Dæk skålen med et viskestykke, og sæt dejen til hævning på køkkenbordet i 45 min.
  4. Pisk æggehviden stiv med en håndmixer, og vend den forsigtigt i dejen med en ske eller dejskraber. 
  5. Smelt smør på en pande, og kom skefulde af dejen på panden. 
  6. Steg dine blinis i ca. 2 minutter på hver side til de er let gyldne på begge sider
  7. Anret de friskbagte lune blinis med stenbiderrogn, creme fraiche, rødløg og dild

Disse blinis kan bages dagen i forvejen, og sættes på køl i en lufttæt beholder. Lun dem i ovnen inden anretning. De kan også fryses ned.