
Friskbagte blinis med ærtemel smager skønt på påskemenuen, eller som en lille appetizer og kanapé med et glas kølig hvidvin. Prøv dem også på tapasbordet.
Forberedelse 10 min. / Tilberedning 50 min. / I alt 1 t og 50 min.
Opskriften giver 18-20 stk.
Ingredienser
- 50 g Dansk Ærtemel
- 50 g hvedemel
- ½ tsk. bagepulver
- ½ tsk. honning
- ½ tsk. salt
- 2 spsk. yogurt naturel
- 1½ dl vand
- 1 æggeblomme
- 1 æggehvide
- Smør til stegning
Topping:
- 200 g stenbiderrogn
- 2 dl creme fraiche 38%
- Finthakket rødløg
- Frisk dild
- Friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Bland ærtemel, hvedemel, salt og bagepulver i en skål
- Tilsæt yogurt, vand, æggeblomme og honning, og pisk dejen med et piskeris
- Dæk skålen med et viskestykke, og sæt dejen til hævning på køkkenbordet i 45 min.
- Pisk æggehviden stiv med en håndmixer, og vend den forsigtigt i dejen med en ske eller dejskraber.
- Smelt smør på en pande, og kom skefulde af dejen på panden.
- Steg dine blinis i ca. 2 minutter på hver side til de er let gyldne på begge sider
- Anret de friskbagte lune blinis med stenbiderrogn, creme fraiche, rødløg og dild
Disse blinis kan bages dagen i forvejen, og sættes på køl i en lufttæt beholder. Lun dem i ovnen inden anretning. De kan også fryses ned.