Citron Cheesecake med gråærter

Af Pure Dansk™

Citron Cheesecake med gråærter- Pure Dansk™
Citron Cheesecake med gråærter- Pure Dansk™

Cheesecake er den perfekte kage til påskebordet. Smag denne udgave med sprød kiksebund med gråærter, cremet blød ostecreme, syrlig citrongelé og marengs. En perfekt kombination.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Gråærter.

Danske Gråærter

Danske Gråærter

Citron cheesecake med gråærter

Antal
1 cheesecake
Tid
7 timer og 15 minutter

Ingredienser

Kiksebund

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Gråærter
  • 230 g Digestive kiks 
  • 150 g. smør 
  • Flødeostecreme

  • 4 blade husblas
  • 250 g naturel flødeost
  • 2½ dl creme fraiche 18%
  • 1½ dl flormelis 
  • Korn fra ½ vaniljestang 
  • Saft og fintrevet skal fra 1 økologisk citron
  • 2½ dl piskefløde 
  • Citron gelé

  • 3 blade husblas 
  • Saft fra 2 citroner 
  • 1 dl sukker
  • 1 dl. vand 
  • 2 tsk. gul frugtfarve 
  • Marengs

  • 1 pasteuriseret æggehvide
  • ½ dl sukker
  • ½ tsk. eddike
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

    Kiksebund

  • Skyl de tørrede gråærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra og kog gråærterne i 35 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld kogevandet fra og sæt gråærterne til side.  
  • Blend kiksene til fint rasp i en foodprocessor, hak gråærterne groft, smelt smørret og vend det hele sammen til en ensartet masse. 
  • Kom et stykke bagepapir i bunden af en springform (20 cm) og beklæd eventuelt siden med kageplast, for at undgå kagen hænger fast. Kom kiksemassen i springformen og pres den godt sammen til en jævn bund, brug evt. bunden af et vandglas til at trykke med. 
  • Sæt bunden på køl imens flødeostecremen laves. 
  • Flødeostecreme

  • Kom husblassen i en skål med koldt vand og lad det trække i ca. 10 min.
  • Pisk flødeost, creme fraiche, flormelis, vaniljekorn og fintrevet citronskal sammen i en stor skål. 
  • Pres citronsaften i en skål, vrid husblassen fri for vand og smelt husblas og citronsaften langsomt over et vandbad. 
  • Tag den lune citronblanding af varmen og kom lidt af flødeostecremen over i, for at køle citron blandingen lidt ned inden den blandes med resten af flødeostecremen.
  • Vend nu den let afkølet citronblanding forsigtigt sammen med den resterende flødeostecreme. 
  • Pisk fløden til en let skum i en anden skål og vend den forsigtigt over i flødeostecremen. 
  • Tag kiksebunden ud af køleskabet og fordel flødeostecreme ovenpå. 
  • Stil kagen tilbage på køl i cirka 4 timer eller til ostecremen har sat sig.
  • Citron gelé laves først når kagen har sat sig. 

  • Kom husblassen i en skål med koldt vand i ca. 10 min. 
  • Kog citronsaft, sukker og vand indtil sukkeret er smeltet og tilsæt så den gule frugtfarve. 
  • Vrid husblassen for vand og smelt det i den varme citronsirup. 
  • Lad den varme citrongelé køle af inden den hældes oven på flødeostecremen, men den må ikke køle så meget af, at den begynder at sætte sig.
  • Hæld den afkølede citrongelé ud over en spiseske ned oven på flødeostecremen, for at undgå luftbobler.
  • Sæt cheesecaken på køl i ca. 2 timer, eller indtil citrongeléen har sat sig
  • Fjern springformen og kageplast og pynt evt. kagen med marengs inden servering
  • Marengs

  • Pisk æggehviderne stive og pisk sukkeret i lidt ad gangen. 
  • Tilsæt eddiken og pisk til marengsen er sej og glat 
  • Kom marengsen i en sprøjtepose og pynt toppen af citron cheesecaken
  • Serveringsforslag

    Citron cheesecaken kan holde sig på køl i 2-3 dage.

    Tip

    Har du gemt kogevandet fra hele Ingrid ærter anvendt i andre af vores opskrifter, kan du lave vegansk marengs ved at erstatte æggehviderne med Aquafaba. Her er opskrift på aquafaba skum.

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter