Har du prøvet at servere Aquafaba skum til kager eller andre desserter i stedet for flødeskum, råcreme eller creme fraiche? Vi vil anbefale det til dig, som elsker luftig, let og sød skum. Det minder en smule om guf i konsistens og smag.
Aquafaba laves ofte på kikærtevand. I denne Aquafaba skum har vi anvendt kogevandet fra vores tørrede Danske Ingrid Ærter. Det er både simpelt og hurtigt at lave Aquafaba skum – og den smager skønt sammen med vores crumble med linser, æbler og bær.
Forberedelse 10 min / Tilberedning 20 min / I alt 30 min.
Denne opskrift giver 10 dl skum.
Ingredienser
- 1½ dl Aquafaba / indkogt kogevand fra Ingrid ærter
- 3 tsk. citronsaft
- 6 spsk. økologisk dansk sukker
Anvend en helt ren glasskål. Det må ikke være af plastik, da fedtrester lettere hænger ved og skummen ikke kan stivne
Fremgangsmåde
- Pisk ærtevandet og citronsaften til det er helt stift (ca. 10-15 min)
- Tilsæt 1 spsk sukker ad gangen og pisk til sukkerkrystallerne er væk.
Bliv ved til alt sukker er blandet i skummet, og det er helt stift.
Servér som tilbehør til vores Crumble med linser, æbler og bær eller anvend det i kager og desserter, som alternativ til æggehvider.