Aquafaba skum

Af Pure Dansk™

Aquafaba skum
Aquafaba skum

Har du prøvet at servere Aquafaba skum til kager eller andre desserter i stedet for flødeskum, råcreme eller creme fraiche? Vi vil anbefale det til dig, som elsker luftig, let og sød skum. Det minder en smule om guf i konsistens og smag.

Aquafaba laves ofte på kikærtevand. I denne Aquafaba skum har vi anvendt kogevandet fra vores tørrede Danske Ingrid Ærter. Det er både simpelt og hurtigt at lave Aquafaba skum – og den smager skønt sammen med vores crumble med linser, æbler og bær.

Aquafaba skum

Antal
10 dl skum.
Tid
30 minutter

Ingredienser

  • 1½ dl aquafaba / indkogt kogevand fra Danske Ingrid Ærter
  • 3 tsk. citronsaft
  • 6 spsk. økologisk dansk sukker
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Pisk ærtevandet og citronsaften til det er helt stift (ca. 10-15 min)
  • Tilsæt 1 spsk sukker ad gangen og pisk til sukkerkrystallerne er væk. Bliv ved til alt sukker er blandet i skummet, og det er helt stift.
  • Serveringsforslag

    Servér som tilbehør til vores Crumble med linser, æbler og bær eller anvend det i kager og desserter, som alternativ til æggehvider.

    Tip

    Anvend en helt ren glasskål. Det må ikke være af plastik, da fedtrester lettere hænger ved og skummen ikke kan stivne.

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter