Aquafaba skum

Aquafaba skum

Af Pure Dansk

Aquafaba skum

Har du prøvet at servere aquafaba skum til kager eller andre desserter i stedet for flødeskum, råcreme eller creme fraiche? Vi vil anbefale det til dig, som elsker luftig, let og sød skum. Det minder en smule om guf i konsistens og smag.

Aquafaba laves ofte på kikærtevand. I denne aquafaba skum har vi anvendt kogevandet fra vores danske Ingrid ærter. Det er både simpelt og hurtigt at lave aquafaba skum – og den smager skønt sammen med vores crumble med linser, æbler og bær.

 

Forberedelse 10 min / Tilberedning 20 min / I alt 30 min.
Denne opskrift giver 10 dl skum.

 

Ingredienser

  • 1,5 dl Aquafaba / indkogt kogevand fra Ingrid ærter
  • 3 tsk. citronsaft
  • 6 spsk. økologisk dansk sukker

Anvend en helt ren glasskål. Det må ikke være af plastik, da fedtrester lettere hænger ved og skummen ikke kan stivne

 

Fremgangsmåde

  1. Pisk ærtevandet og citronsaften til det er helt stift (ca. 10-15 min)
  2. Tilsæt 1 spsk sukker ad gangen og pisk til sukkerkrystallerne er væk.
    Bliv ved til alt sukker er blandet i skummet, og det er helt stift.

    Servér som tilbehør til vores Crumble med linser, æbler og bær eller anvend det i kager og desserter, som alternativ til æggehvider.