Karrysalat med Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Karrysalat med Ingrid ærter - nem opskrift
Karrysalat med Ingrid ærter - nem opskrift

Nem hjemmelavet karrysalat uden æg. Ingrid ærterne giver en dejlig sødme og konsistens i den cremede karrysalat, som er perfekt til den klassiske sildemad på julefrokostbordet. Kan også anvendes som fyld i en sandwich med sprød råsyltet grønkål og æbler.

I opskriften er der anvendt Danske Ingrid Ærter.

Karrysalat med Ingrid ærter

Antal
1 portion
Tid
35 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 1 dl mayonnaise lavet på aquafaba (alternativt alm. mayo)
  • 1 dl skyr
  • 1 stk. æble
  • 2 spsk. kapers
  • 1 stk. lille løg
  • 1 spsk. karry
  • 1 smule salt og peber
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt koldt vand i minimum 12 timer. 
  • Hæld vandet fra Ingrid ærterne.
  • Kog Ingrid ærterne i rigeligt vand med lidt salt i 20-25 minutter, til de er møre.
  • Gem kogevandet, så du kan lave aquafaba mayonnaise. Hæld kogevandet i en gryde og kog ind til 1/3 del - tager cirka 10-15 minutter.
  • Skær æble og løg i små tern og kapers i mindre stykker.
  • Skær de kogte Ingrid ærter i halve eller mindre stykker, alt efter ønske
  • Bland mayonnaise, skyr, karry og salt og peber og smag karrydressingen til, som du bedst kan lide den.
  • Rør de hakkede Ingrid ærter, kapers, æbler og løg i.
  • Serveringsforslag

    Servér som topping på sildemaden på det tradtionelle julefrokost bord, eventuelt på en skive hjemmelavet rugbrød med Anicia linser eller som fyld i sandwich, prøv vores udgave med grønkål og æble.