
Nem hjemmelavet karrysalat uden æg. Ingrid ærterne giver en dejlig sødme og konsistens i den cremede karrysalat, som er perfekt til den klassiske sildemad på julefrokostbordet. Kan også anvendes som fyld i en sandwich med sprød råsyltet grønkål og æbler
Forberedelse 20 min / Tilberedning 15 min / I alt 35 min
Opskrift giver til 1 portion
Ingredienser
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
- 1 dl mayonnaise lavet på Aquafaba af Ingrid ærter (alternativt alm. mayo)
- 1 dl skyr
- 1 stk. æble
- 2 spsk. kapers
- 1 stk. lille løg
- 1 spsk. karry
- 1 smule salt og peber
Fremgangsmåde
- Skyl og iblødsæt Ingrid ærterne i koldt vand, i minimum 12 timer på køl, eventuelt natten over.
- Hæld vandet fra Ingrid ærterne
- Kog Ingrid ærterne i rigeligt vand med lidt salt i 20-25 minutter, til de er møre.
- Gem kogevandet, så du kan lave Aqua faba mayonnaise. Hæld kogevandet i en gryde og kog ind til 1/3 del - tager cirka 10-15 minutter
- Skær æble og løg i små tern og kapers i mindre stykker
- Skær de kogte Ingrid ærter i halve eller mindre stykker, alt efter ønske
- Bland mayonnaise, skyr, karry og salt og peber og smag karrydressingen til, som du bedst kan lide den.
- Rør de hakkede Ingrid ærter, kapers, æbler og løg i
Servér som topping på sildemaden på det tradtionelle julefrokost bord, eventuelt på en skive hjemmelavet rugbrød med Anicia linser eller som fyld i sandwich, prøv vores udgave med grønkål og æble