Karrysalat med Ingrid ærter - nem opskrift

Karrysalat med Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Karrysalat med Ingrid ærter - nem opskrift

Nem hjemmelavet karrysalat uden æg. Ingrid ærterne giver en dejlig sødme og konsistens i den cremede karrysalat, som er perfekt til den klassiske sildemad på julefrokostbordet. Kan også anvendes som fyld i en sandwich med sprød råsyltet grønkål og æbler

Forberedelse 20 min / Tilberedning 15 min / I alt 35 min
Opskrift giver til 1 portion  

Ingredienser


Fremgangsmåde

  1. Skyl og iblødsæt Ingrid ærterne i koldt vand, i minimum 12 timer på køl, eventuelt natten over. 
  2. Hæld vandet fra Ingrid ærterne
  3. Kog Ingrid ærterne i rigeligt vand med lidt salt i 20-25 minutter, til de er møre.
  4. Gem kogevandet, så du kan lave Aqua faba mayonnaise. Hæld kogevandet i en gryde og kog ind til 1/3 del - tager cirka 10-15 minutter
  5. Skær æble og løg i små tern og kapers i mindre stykker
  6. Skær de kogte Ingrid ærter i halve eller mindre stykker, alt efter ønske
  7. Bland mayonnaise, skyr, karry og salt og peber og smag karrydressingen til, som du bedst kan lide den.
  8. Rør de hakkede Ingrid ærter, kapers, æbler og løg i

Servér som topping på sildemaden på det tradtionelle julefrokost bord, eventuelt på en skive hjemmelavet rugbrød med Anicia linser eller som fyld i sandwich, prøv vores udgave med grønkål og æble