Bagels med ærtemel - Pure Dansk™

Bagels med ærtemel

Af Pure Dansk™

Bagels med ærtemel - Pure Dansk™

Hjemmelavede bagels med ærtemel er perfekte til en hjemmelavet sandwich eller på morgenbordet. 
Ærtemelet tilfører protein, kostfibre og en mild sødme.

Forberedelse 20 min / Tilberedning 1 time og 45 min / I alt 2 timer og 5 min 
Opskriften giver til 8 bagels 

Ingredienser: 

  • 100 g Dansk Ærtemel
  • 25 g gær
  • 3,5 dl vand
  • 1 spsk salt
  • 2 spsk olie 
  • 3 spsk sukker
  • 400 g hvedemel 

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i lunkent vand
  2. Tilsæt salt, olie og sukker og rør rundt. 
  3. Tilsæt ærtemel og rør rundt. 
  4. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt og ælt det hele godt sammen med en grydeske eller på en røremaskine, til dejen er smidig og stadig let klistret. 
  5. Dæk dejen med et viskestykke og lad dejen stå og hæve i 1 time et lunt sted.
  6. Del dejen i 8 lige store stykker og form dem som runde boller. Stil dem på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem hæve i 30 minutter med et viskestykke over. 
  7. Put lidt mel eller vand på din tommelfinger og form et hul i midten af hver bolle. Udvid hullet ved at dreje fingeren rundt i bollen. 
  8. Tænd ovnen på 200°C varmluft
  9. Bring en stor gryde med vand i kog. 
  10. Kog 1-3 bagels i gryden ad gangen alt efter størrelse på gryden. Kog dem i 1 minut på hver side. 
  11. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og drys med frø, kerner og krydderier efter smag. 
  12. Bag i cirka 15-20 minutter, eller indtil dine bagels har en gylden farve. Lad dem efterfølgende køle helt af. 

Servér dem med en af vores mange opskrifter på spreads og pålæg, som hummus med Ingrid ærter, Hønsefrisalat med hestebønner, tunfrisalat med Ingrid ærter eller romesco med Anicia linser

Dansk Ærtemel

Mel af Ingrid ærter har en mild smag af ærter, let sødme med noter af majs og nødder. Ingrid ærtemel minder i udseende og anvendelsesmuligheder om kikærtemel, og kan derfor anvendes som alternativ.

→ Køb Dansk Ærtemel