Bagels med ærtemel

Af Pure Dansk™

Bagels med ærtemel - Pure Dansk™
Fryseegnet
Fryseegnet
Bagels med ærtemel - Pure Dansk™

Hjemmelavede bagels med ærtemel er perfekte til en sandwich eller på morgenbordet. Ærtemelet tilfører sødme, protein og kostfibre.

Hjemmelavede bagels med sunde bælgfrugter

Lune, gyldne bagels med sprød skorpe og saftig krumme er en favorit sandwich eller på morgenbordet hos. Når de laves med ærtemel, får de ikke bare en smagfuld karakter, men også et naturligt boost af protein og kostfibre. Bag selv dine egne bagels helt fra bunden og nyd duften af friskbagt brød. 

Med ærtemel får de klassiske bagels en moderne opgradering – perfekte til morgenmad, brunch eller madpakken. Dejen er nem at arbejde med, og resultatet bliver luftige, chewy bagels, som er både mættende og fulde af smag. 

Det særlige ved bagels er selvfølglig hullet i midten, og så skal bagels skal koges i kort tid i en gryde, inden de bages færdige i ovnen. Det gør man for at holde på formen og sikre en glat overflade. 

Tit tænker man på creme cheese og laks, når man serverer bagels, men du kan også prøve dem med vores hummus med Ingrid ærter, hønsefrisalat med hestebønner, tunfrisalat med Ingrid ærter eller romesco med Anicia linser.

 

I denne opskrift har vi anvendt vores Dansk Ærtemel og Danske Anicia Linser.

Dansk Ærtemel

Dansk Ærtemel

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Bagels med ærtemel

Antal
8 bagels
Tid
1 time

Ingredienser

  • 100 g Dansk Ærtemel
  • 450 g hvedemel
  • 25 g gær
  • 3½ dl lunkent vand
  • 1 spsk. salt
  • 2 spsk. olie
  • 3 spsk. sukker
  • Drys

  • Kogte Danske Anicia Linser, frø, kerner og krydderier til drys (kan udelades)
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Opløs gæren i lunkent vand i en skål. Tilsæt salt, olie og sukker, og rør rundt.
  • Kom ærtemelet i, og rør yderligere.
  • Tilsæt hvedemel lidt efter lidt, og ælt det hele godt sammen med en grydeske eller røremaskine, til dejen er smidig og stadig let klistret.
  • Dæk skålen til med et viskestykke, og lad dejen hæve et lunt sted i 1 time.
  • Del dejen i 8 lige store stykker, og form runde boller med hænderne. Stil dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem hæve i 30 minutter med et viskestykke over.
  • Kom lidt mel eller vand på din tommelfinger, og form et hul i midten af hver bolle.
  • Udvid hullet ved at dreje fingeren rundt i bollen.
  • Bring en stor gryde med vand i kog. Kog 1-3 bagels i gryden ad gangen, alt efter størrelsen på gryden. Kog dem i 1 minut på hver side. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og drys med kogte Anicia linser, frø, kerner og krydderier efter smag.
  • Bag dem ved 200 grader varmluft i 15-20 minutter, indtil dine bagels har en gylden farve. Lad dem efterfølgende køle helt af.
  • Serveringsforslag

    Servér dem med cremet flødeost eller i en sandwich med laks og grønt

    Tip

    Har du en rest kogte eller udblødte Anicia linser, så drys dem på toppen af dine brød og boller, inden de bages.

    Denne opskrift finder du i vores Bagebog — Bag med bælgfrugter

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter