Klassisk nem hummus med Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Klassisk nem hummus med Ingrid ærter
Klassisk nem hummus med Ingrid ærter

Klassisk nem hummus med danske Ingrid ærter, spidskommen, koriander, hvidløg og citron, uden tahin. Cremet konsistens og lækker smag.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid Ærter.

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Klassisk nem hummus med Ingrid ærter

Tid
35 minutter

Ingredienser

  • 2 dl (170 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 2 dl olivenolie
  • 1 dl vand eller kogevand
  • 1 fed hvidløg
  • 1 citron, skallen og saften
  • 2 tsk. spidskommen, tørret
  • 2 tsk. koriander, tørret
  • Salt og peber
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. 
  • Hæld iblødsætningsvandet fra og kog Ingrid ærterne i 20 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld vandet fra. Gem 1 dl af kogevandet.
  • Kom alle ingredienserne i en minihakker eller blender og blend til en ensartet masse. Smag til med salt og peber.
  • Tilsæt eventuelt lidt mere vand eller olie, hvis der ønsker en tyndere hummus konsistens.
  • Serveringsforslag

    Servér din ærtehummus med grillede asparges, radiser og grillost eller til vores hestebønnedeller og som snack med linseknækbrød.

    Tilbehør Frokost Mellemøstlig

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter