Klassisk nem hummus med danske Ingrid ærter, spidskommen, koriander, hvidløg og citron, uden tahin. Cremet konsistens og lækker smag.
Forberedelse 10 min / Tilberedning 25 min / I alt 35 min.
Ingredienser
- 2 dl (170 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
- 2 dl olivenolie
- 1 dl vand eller kogevand
- 1 fed hvidløg
- 1 citron, skallen og saften
- 2 tsk. spidskommen, tørret
- 2 tsk. koriander, tørret
- Salt og peber
Fremgangsmåde
Minimum 12 timer før eller dagen før:
- Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt i blød i rigeligt vand på køl.
På dagen:
- Hæld iblødsætningsvandet fra og kog Ingrid ærterne i 20 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld vandet fra. Gem 1 dl af kogevandet
- Kom alle ingredienserne i en minihakker eller blender og blend til en ensartet masse. Smag til med salt og peber
- Tilsæt eventuelt lidt mere vand eller olie, hvis der ønsker en tyndere hummus konsistens.
Servér din ærtehummus med grillede asparges, radiser og grillost eller til vores hestebønnedeller og som snack med linseknækbrød.