Grillede squash og asparges med marinerede hestebønner, hindbær og halloumi - Pure Dansk™

Grillede squash og asparges med marinerede hestebønner, hindbær og halloumi

Af Pure Dansk™

Grillede squash og asparges med marinerede hestebønner, hindbær og halloumi - Pure Dansk™

Sommersalat med grillede squash, grønne asparges, citron-chili marinerede hestebønner, søde hindbær og halloumi.  

Forberedelse 20 min / Tilberedning 15 min / I alt 35 min
Denne opskrift giver tilbehør til 4 pers. og et måltid til 2 pers. 

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner 
  • 1 spsk. olie
  • Saften og skallen fra ¼ citron
  • ¼ frisk chili, alt efter hvor stærkt det skal være 
  • 1 squash 
  • 1 bundt asparges 
  • 100 g friske hindbær 
  • 150 g halloumi eller grillost 

      Fremgangsmåde

      Dagen før: 

      1. Skyl hestebønnerne og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. 

      Dagen efter: 

      1. Hæld vandet fra hestebønnerne og kog dem i letsaltet vand i 35-40 minutter. Hæld vandet fra.
      2. Mariner de varme hestebønner i olie, chili skåret i små stykker, citronsaft og citronskal. Stil på køl.
      3. Skyl imens squash og skær den i tynde skiver.
      4. Skyl aspargesen og knæk den nederste del af og skyl hindbærene.
      5. Skær halloumi i skiver. 
      6. Varm en grillpande eller grillen og grill squash med lidt salt, asparges og halloumi. 
      7. Anret de grillede asparges, squash og halloumi i en skål og bland med hindbær og marinerede hestebønner 

      Servér den grillede salat med foccaciabrød med Anicia linser, rødløg og rosmarin og en krydret grillpølse med hestebønner

      Danske Hestebønner

      Brune og tykskallede. Med en fast struktur og cremet indre konsistens. Hestebønner tilfører god umami med mild smag af humle og græs.

      → Køb Danske Hestebønner