Sådan gør du
Skyl de tørrede Ingrid ærter. Sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. Hæld iblødsætningsvandet fra ærterne, og kog dem i 25-30 minutter i rigeligt, letsaltet vand. Hæld kogevandet fra, og lad Ingrid ærterne køle af. Kom Ingrid ærter, spinat, æg, havregryn, salt, bagepulver og vand i en foodprocessor eller en blender, og blend det hele godt sammen. Varm vaffeljernet op, og smør det med olie på begge flader. Bag vaflerne i 4-5 minutter, til de er gennembagte og gyldne.
Serveringsforslag
Anret spinatvaflerne med Ingrid ærter med rejer, dild og rørt cremefraiche med citronsaft, salt og peber. Vil du gerne servere dine spinatvafler i en helt vegetarisk version smager de dejligt toppet med vores romesco med Anicia linser, stegt halloumi, frisk spinat, syltede rødløg og tomater.