Spinatvafler med Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Spinatvafler med Ingrid ærter - Pure Dansk™
Glutenfri
Glutenfri
Spinatvafler med Ingrid ærter - Pure Dansk™

Smukke grønne vafler med Ingrid ærter og spinat. De smager fantastisk og er en nem måde at få bælgfrugter til frokost eller aftensmad. Du kan lave dem glutenfri ved at anvende glutenfri havregryn.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid Ærter.

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Spinatvafler med Ingrid ærter

Antal
5 spinatvafler
Tid
50 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 60 g frisk spinat
  • 4 æg
  • 2 dl havregryn
  • 1 tsk. salt
  • ½ tsk. bagepulver
  • 1 dl vand
  • Smør eller olie til stegning
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter. Sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. Hæld iblødsætningsvandet fra ærterne, og kog dem i 25-30 minutter i rigeligt, letsaltet vand. Hæld kogevandet fra, og lad Ingrid ærterne køle af.
  • Kom Ingrid ærter, spinat, æg, havregryn, salt, bagepulver og vand i en foodprocessor eller en blender, og blend det hele godt sammen.
  • Varm vaffeljernet op, og smør det med olie på begge flader. Bag vaflerne i 4-5 minutter, til de er gennembagte og gyldne.
  • Serveringsforslag

    Anret spinatvaflerne med Ingrid ærter med rejer, dild og rørt cremefraiche med citronsaft, salt og peber. Vil du gerne servere dine spinatvafler i en helt vegetarisk version smager de dejligt toppet med vores romesco med Anicia linser, stegt halloumi, frisk spinat, syltede rødløg og tomater.

    Denne opskrift finder du i vores Bagebog — Bag med bælgfrugter
    Påske Frokost Forret

    Opskriftvideo

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter