Spinatvafler med Ingrid ærter - Pure Dansk™

Spinatvafler med Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Spinatvafler med Ingrid ærter - Pure Dansk™

Smukke grønne vafler med Ingrid ærter og spinat. De smager fantastisk, og er en nem måde at få bælgfrugter til frokost eller aftensmad. Servér også på påskebordet.

Forberedelse 30 min / Tilberedning 20 min / I alt 50 min
Opskrift giver 8 vafler

Ingredienser

  • 1 dl tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 2 håndfulde frisk spinat
  • 4 æg
  • 2 dl havregryn 
  • 1 tsk. salt
  • ½ tsk. bagepulver
  • 1 dl vand
Forslag til topping:
  • Rejer
  • Æg
  • Purløg
  • Creme fraiche med ­krydderurter

     

    Fremgangsmåde

    Minimum 12 timer før eller dagen før:

    1. Skyl de tørrede ærter og og sæt i blød i rigeligt vand på køl, minimum 12 timer

    På dagen:

    1. Hæld iblødsætningsvandet fra ærterne
    2. Kog de udblødte ærter i 20-25 minutter til de er møre. Hæld kogevandet fra. 
    3. Kom alle ingredienserne i en foodprocessor eller lignende, og blend det hele godt sammen. 
    4. Varm dit vaffeljern op og smør det med olie på begge flader. 
    5. Bag vaflerne i ca. 4-5 min. til de er gennembagt og gyldne.
      Servér toppet med rejer, creme fraiche eller kold urtecreme og friske urter.