Spinatvafler med Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Spinatvafler med Ingrid ærter
Glutenfri
Glutenfri
Uden sukker
Uden sukker
Vegetarisk
Vegetarisk
Spinatvafler med Ingrid ærter

Smukke grønne vafler med Ingrid ærter og spinat. De smager fantastisk og er en nem måde at få bælgfrugter til frokost eller aftensmad. Du kan lave dem glutenfri ved at anvende glutenfri havregryn.

Få endnu flere sunde bælgfrugter og vitaminrig spinat ind i kosten ved at lave disse nemme og lækre grønne vafler. Det grønne twist på vaflerne gør dem til en fyldigere og mere næringsrig version.

En mættende madvaffel, fyldt med frisk spinat og danske Ingrid ærter, kan nemt gøre det ud for en dejlig og anderledes frokost. De er også lette at have med på farten, og en nem måde at integrere bælgfrugter i børnenes kost på.

Her er spinatvaflerne anrettet med rejer, dild og rørt cremefraiche med citronsaft, salt og peber for en let frokost eller forret. Vil du gerne servere dine spinatvafler i en helt vegetarisk version smager de dejligt toppet med vores romesco med Anicia linser, stegt halloumi, frisk spinat, syltede rødløg og tomater.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid ærter.

Danske Ingrid ærter

Danske Ingrid ærter

Spinatvafler med Ingrid ærter

Antal
5 spinatvafler
Tid
50 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 60 g frisk spinat
  • 4 æg
  • 2 dl havregryn
  • 1 tsk. salt
  • ½ tsk. bagepulver
  • 1 dl vand
  • Smør eller olie til stegning
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter. Sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. Hæld iblødsætningsvandet fra ærterne, og kog dem i 25-30 minutter i rigeligt, letsaltet vand. Hæld kogevandet fra, og lad Ingrid ærterne køle af.
  • Kom Ingrid ærter, spinat, æg, havregryn, salt, bagepulver og vand i en foodprocessor eller en blender, og blend det hele godt sammen.
  • Varm vaffeljernet op, og smør det med olie på begge flader. Bag vaflerne i 4-5 minutter, til de er gennembagte og gyldne.
  • Serveringsforslag

    Her er vaflerne stegt i en tyk version, men de kan også steges i en tyndere version i et hjerteformet vaffeljern.

    Denne opskrift finder du i vores Bagebog — Bag med bælgfrugter

    Opskriftvideo