
Smukke grønne vafler med Ingrid ærter og spinat. De smager fantastisk, og er en nem måde at få bælgfrugter til frokost eller aftensmad. Servér også på påskebordet.
Forberedelse 30 min / Tilberedning 20 min / I alt 50 min
Opskrift giver 8 vafler
Ingredienser
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
- 2 håndfulde frisk spinat
- 4 æg
- 2 dl havregryn
- 1 tsk. salt
- ½ tsk. bagepulver
- 1 dl vand
- Rejer
- Æg
- Purløg
- Creme fraiche med krydderurter
Fremgangsmåde
Minimum 12 timer før eller dagen før:
- Skyl de tørrede ærter og og sæt i blød i rigeligt vand på køl, minimum 12 timer
På dagen:
- Hæld iblødsætningsvandet fra ærterne
- Kog de udblødte ærter i 20-25 minutter til de er møre. Hæld kogevandet fra.
- Kom alle ingredienserne i en foodprocessor eller lignende, og blend det hele godt sammen.
- Varm dit vaffeljern op og smør det med olie på begge flader.
- Bag vaflerne i ca. 4-5 min. til de er gennembagt og gyldne.