Med denne lækre postej med danske hestebønner, svampe og nødder får du en smagfuld postej med masser af umami og protein fra hestebønnerne. Nyd den på rugbrødsmaden med cornichoner og stegte svampe.
Skyl hestebønnerne og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
Kassér iblødsætningsvandet, og kog hestebønnerne i en gryde med rigeligt letsaltet vand i 40-45 min.
Hæld kogevandet fra de kogte hestebønner, og stil dem til side.
Pil og hak løg og hvidløg. Skyl og skær svampene i grove skiver.
Svits champignon, løg og hvidløg i 1 spsk. smør til champignon og løg tager farve.
Hak æble og hasselnødder groft, og skyl persillen.
Skræl pastinak og riv den på et rivejern.
Blend kogte hestebønner sammen med de øvrige ingredienser i en foodprocessor eller i en skål med en stavblender. Anvendes en stavblender tilsættes ingredienserne lidt ad gangen.
Blend bønnefarsen til den får en ensartet let grov konsistens. Der må gerne være ingredienser, som ikke er blendet helt ud. Hvis du synes at farsen virker tør, kan du tilsætte lidt mere fløde.
Smag farsen til med salt og peber.
Beklæd et lille ovnfast fad (ca. 20x15 cm) med bagepapir. Fordel bønnefarsen heri, og bag postejen i ovnen ved 180 grader varmluft i 30-35 minutter til postejen er let gylden.
Serveringsforslag
Servér postejen lun eller kold på en skive rugbrød toppet med cornichoner og stegte svampe. I juletiden er denne bønnepostej også perfekt som en del af julefrokosten.
Tip
Denne vegetariske postej smager også dejligt med vores danske gråærter. Du kan derfor skifte hestebønner ud med gråærter i denne opskrift.
Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
Pure Dansk gør det nemmere at få linser, ærter og bønner på tallerkenen og få dem så lokalt som muligt, nemlig dyrket på de danske marker. Hele vejen fra jord til bord foregår i Danmark, hvor de høstes, renses og pakkes, før de lander på dit spisebord.