Postej med hestebønner og svampe

Af Pure Dansk™

Postej med hestebønner og svampe
Vegetarisk
Vegetarisk
Uden æg
Uden æg
Postej med hestebønner og svampe

Med denne lækre postej med danske hestebønner, svampe og nødder får du en smagfuld postej med masser af umami og protein fra hestebønnerne. Nyd den på rugbrødsmaden med cornichoner og stegte svampe.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Hestebønner.

Danske Hestebønner

Danske Hestebønner

Postej med hestebønner og svampe

Antal
1 bønnepostej
Tid
1 time

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner
  • 200 g champignon
  • 1 pastinak
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 æble
  • 100 g hasselnødder
  • 1 håndfuld frisk persille, alternativt timian
  • 3 spsk. piskefløde
  • 1 spsk. smør 
  • Salt og friskkværnet peber
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl hestebønnerne og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Kassér iblødsætningsvandet, og kog hestebønnerne i en gryde med rigeligt letsaltet vand i 40-45 min.
  • Hæld kogevandet fra de kogte hestebønner, og stil dem til side.
  • Pil og hak løg og hvidløg. Skyl og skær svampene i grove skiver. 
  • Svits champignon, løg og hvidløg i 1 spsk. smør til champignon og løg tager farve.
  • Hak æble og hasselnødder groft, og skyl persillen.
  • Skræl pastinak og riv den på et rivejern.
  • Blend kogte hestebønner sammen med de øvrige ingredienser i en foodprocessor eller i en skål med en stavblender. Anvendes en stavblender tilsættes ingredienserne lidt ad gangen.
  • Blend bønnefarsen til den får en ensartet let grov konsistens. Der må gerne være ingredienser, som ikke er blendet helt ud. Hvis du synes at farsen virker tør, kan du tilsætte lidt mere fløde.
  • Smag farsen til med salt og peber.
  • Beklæd et lille ovnfast fad (ca. 20x15 cm) med bagepapir. Fordel bønnefarsen heri, og bag postejen i ovnen ved 180 grader varmluft i 30-35 minutter til postejen er let gylden.
  • Serveringsforslag

    Servér postejen lun eller kold på en skive rugbrød toppet med cornichoner og stegte svampe. I juletiden er denne bønnepostej også perfekt som en del af julefrokosten.

    Tip

    Denne vegetariske postej smager også dejligt med vores danske gråærter. Du kan derfor skifte hestebønner ud med gråærter i denne opskrift.

    Jul Hverdagsmad Efterår Vinter Frokost Aftensmad Madpakke

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter