Med denne postej med danske hestebønner, svampe og nødder har du flere anvendelsesmuligheder. Den kan både serveres som en bønnesteg med en salat eller som en bønnepostej på din rugbrødsmad.
Forberedelse 20 min / Tilberedning 40 minutter / I alt 1 time
Denne opskrift giver 1 bønnepostej
Ingredienser
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner
- 200 g brune champignoner eller andre svampe
- 1 pastinak
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 æble
- 100 g hasselnødder
- 100 g valnødder
- 1 håndfuld hakket persille
- 1 spsk. smør
-
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Hestebønner skylles og sættes i blød i rigeligt vand, i minimum 12 timer, eventuelt natten over
- Kog de udblødte hestebønner i rent vand og lidt salt i 35-40 min, til de stadig har lidt bid. Hæld vandet fra
- Tænd ovnen på 180C (varmluft)
- Pil og hak løg og hvidløg. Skyl og skær svampene i grove skiver.
- Svits champignon, løg og hvidløg i 1 spsk. smør til svampe og løg tager farve
- Hak valnødder og hasselnødder groft og rist dem på en tør pande
- Hak 1 håndfuld frisk persille
- Skræl pastinak og æble, og dem på et rivejern
- Tag en foodprocessor eller en stavblender og skål. Hvis du anvender en blender, så tilsæt ingredienserne lidt efter lidt
- Kom de kogte hestebønner i en foodprocessor sammen med de øvrige ingredienser, og blend til bønnefarsen får en konsistens, som samler sig
Hvis du synes farsen virker for tør tilsæt lidt olivenolie efter behov - Smag til med salt og peber.
- Beklæd en rugbrødsform med bagepapir. Fordel bønnefarsen heri, og bag bønnepostejen i ovnen i ca. 40. minutter til overfladen er gylden.
Postejen kan serveres på flere måder.
Prøv den som en lun eller kold postej ovenpå en skive rugbrød toppet med stegte svampe og eventuelt bacon, eller som en lun steg med salat som tilbehør.