Lakseroulade med ærtemel og Anicia linser

Af Pure Dansk™

Glutenfri
Glutenfri

Lakseroulade med sprøde linser, laks og cremet urteflødeost er en lækker og frisk forret. Spinatrouladen er lavet med ærtemel og er glutenfri. Perfekt som appetizer eller forret til nytårsmenuen.

Smuk forret med laks og linser

Imponer gæsterne med en smuk og næringsrig lakseroulade, hvor ærtemel og Anicia linser giver både struktur og mæthed. Lakserouladen er rullet med en bund af spinat og ærtemel og fyldt med cremet ost og Anicia linser. Laksens røgede smag balanceres af frisk fyld og plantebaserede proteiner – perfekt som en let og sund appetizer, der både mætter og begejstrer.

Skift de almindelige madpandekager ud med en hjemmelavet spinatwrap fyldt med bælgfrugternes gode egenskaber i ærtemelet. Kombinationen af planteprotein og laksens sunde Omega-3 fedtsyrer gør denne roulade til et balanceret valg til både hverdagsluksus og festlige anledninger.

Lakserouladen er en klassisk forret eller appetizer, som vækker dine smagsløg, og her får du en skøn bid, der smager af mere! Få ideer til flere småretter med danske bælgfrugter, som for eksempel blinis med ærtemel og marinerede linser.

I denne opskrift har vi anvendt vores Dansk Ærtemel og Danske Anicia Linser.

Dansk Ærtemel

Dansk Ærtemel

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Lakseroulade med ærtemel og Anicia linser

Antal
4 personer
Tid
45 minutter

Ingredienser

  • ½ dl (35 g) Dansk Ærtemel
  • 400 g spinat, frossent
  • ½ dl mælk
  • 2 æg
  • Salt og peber
  • Fyld

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 100 g naturel flødeost
  • 2 spsk. skyr
  • 1 håndfuld krydderurter fx dild og persille
  • 1- 2 spsk. citronsaft
  • Salt og peber
  • 175 g røget laks 
  • Citronbåde
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Anicia linser og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.  
  • Hæld iblødsætningensvandet fra linserne og stil til side. 
  • Optø den frosne spinat på køkkenbordet i nogle timer, eller anvend en mikroovn.
  • Kom det optøede spinat i en sigte, og pres det fri for væske.
  • I en skål røres mælk, æggeblommer, ærtemel, salt og peber sammen. Rør så der ikke er melklumper.  
  • Rør spinaten heri.
  • Pisk æggehviderne helt stive, og vend først et par skefulde i dejen og derefter resten af æggehviderne i.
  • Tænd ovnen på 180 °C varmluft .
  • Fordel spinatblandingen i en stor firkant på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag i ovnen i 15 minutter.
  • Vend spinatbunden ud på en stor rist. Lad den afkøle, så bagepapiret let kan trækkes af. 
  • Lav fyldet, imens bunden køler af. 
  • Rør flødeost sammen med skyr, hakkede krydderurter, citron, salt og peber. Smag det til. 
  • Fordel det ud på den afkølede bund. Lad en kant på ca. 5 cm. af den lange side af bunden være uden fyld, det bliver lukningen på rouladen.
  • Drys med halvdelen af linserne, og gem resten til topping, når du anretter
  • Fordel lakseskiverne på hele den smurte bund.
  • Rul lakserouladen sammen, så kanten uden fyld er lukningen. Pak den ind i husholdningsfilm eller det brugte bagepapir. 
  • Lad rouladen hvile på køl i min. 1-2 timer, inden du skærer den i skiver af 2 cm.
  • Serveringsforslag

    Servér lakserouladerne på en tallerken og top med frisk dild, resten af de udblødte sprøde linser og små citronbåde.