Lakseroulade med ærtemel og Anicia linser

Af Pure Dansk™

Lakseroulade med ærtemel og Anicia linser
Glutenfri
Glutenfri
Lakseroulade med ærtemel og Anicia linser

Lakseroulade med sprøde linser, laks og cremet urteflødeost er en lækker og frisk forret. Spinatrouladen er lavet med ærtemel, og er glutenfri. Perfekt appetizer eller forret til nytårsmenuen.

I denne opskrift har vi anvendt vores Dansk Ærtemel og Danske Anicia Linser.

Dansk Ærtemel

Dansk Ærtemel

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Lakseroulade med ærtemel og Anicia linser

Antal
4 personer
Tid
45 minutter

Ingredienser

  • ½ dl (35 g) Dansk Ærtemel
  • 400 g spinat, frossent
  • ½ dl mælk
  • 2 æg
  • Salt og peber
  • Fyld

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 100 g naturel flødeost
  • 2 spsk. skyr
  • 1 håndfuld krydderurter fx dild og persille
  • 1- 2 spsk. citronsaft
  • Salt og peber
  • 175 g røget laks 
  • Citronbåde
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Anicia linser og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.  
  • Hæld iblødsætningensvandet fra linserne og stil til side. 
  • Optø den frosne spinat på køkkenbordet i nogle timer eller gør det i mikroovnen.
  • Kom det optøede spinat i en sigte og pres det fri for væske.
  • I en skål røres mælk, æggeblommer, ærtemel, salt og peber sammen. Rør så der ikke er melklumper.  
  • Rør spinaten heri.
  • Pisk æggehviderne helt stive og vend først et par skefulde i dejen og derefter resten af æggehviderne i.
  • Tænd ovnen på 180 °C varmluft .
  • Fordel spinatblandingen i en stor firkant på en bageplade beklædt med bagepapir og bag i ovnen i 15 min.
  • Vend spinatbunden ud på en stor rist. Lad den afkøle, så bagepapiret let kan trækkes af. 
  • Lav fyldet imens bunden køler af. 
  • Rør flødeost sammen med skyr, hakket krydderurter, citron, salt og peber. Smag det til. 
  • Fordel det ud på den afkølede bund. Lad en kant på ca. 5 cm. af den lange side af bunden være uden fyld, det bliver lukningen på rouladen.
  • Drys med halvdelen linserne, gem resten til topping når du anretter
  • Fordel lakseskiverne på hele den smurte bund.
  • Rul lakserouladen sammen, så kanten uden fyld er lukningen. Pak den ind i husholdningsfilm eller det brugte bagepapir. 
  • Lad rouladen hvile på køl i min. 1-2 timer, inden du skærer den i skiver af 2 cm.
  • Serveringsforslag

    Servér lakserouladerne på en tallerken og top med frisk dild, resten af de udblødte sprøde linser og små citronbåde.

    Nytår Påske Frokost

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter