Lakseroulade med ærtemel og Anicia linser
Lakseroulade med sprøde linser, laks og cremet urteflødeost er en lækker og frisk forret. Spinatrouladen er lavet med ærtemel, og er glutenfri. Perfekt appetizer eller forret til nytårsmenuen.
Forberedelse 30 min / Tilberedning 15 min / På køl 2 t / I alt 2 t og 45 min
Opskriften giver til 4 personer
Ingredienser
Spinatroulade:
- ½ dl (35 g) Dansk Ærtemel
- 400 g spinat, frossent
- ½ dl mælk
- 2 æg
- Salt og peber
- ½ dl (45 g) tørrede Danske Anicia Linser
- 100 g naturel flødeost
- 2 spsk skyr
- 1 håndfuld krydderurter fx dild og persille
- 1- 2 spsk citronsaft
- Salt og peber
- 175 g røget laks
- Citronbåde
Fremgangsmåde
- Skyl og iblødsæt de tørrede Anicia linser, i rigeligt vand på køl.
På dagen:
- Hæld iblødsætningensvandet fra linserne og stil til side.
- Optø den frosne spinat på køkkenbordet i nogle timer eller gør det i mikroovnen.
- Kom det optøede spinat i en sigte og pres det fri for væske.
- I en skål røres mælk, æggeblommer, ærtemel, salt og peber sammen. Rør så der ikke er melklumper.
- Rør spinaten heri.
- Pisk æggehviderne helt stive og vend først et par skefulde i dejen og derefter resten af æggehviderne i.
- Tænd ovnen på 180 °C varmluft .
- Fordel spinatblandingen i en stor firkant på en bageplade beklædt med bagepapir og bag i ovnen i 15 min.
- Vend spinatbunden ud på en stor rist. Lad den afkøle, så bagepapiret let kan trækkes af.
- Lav fyldet imens bunden køler af.
- Rør flødeost sammen med skyr, hakket krydderurter, citron, salt og peber. Smag det til.
- Fordel det ud på den afkølede bund. Lad en kant på ca. 5 cm. af den lange side af bunden være uden fyld, det bliver lukningen på rouladen.
- Drys med halvdelen linserne, gem resten til topping når du anretter
- Fordel lakseskiverne på hele den smurte bund.
- Rul lakserouladen sammen, så kanten uden fyld er lukningen. Pak den ind i husholdningsfilm eller det brugte bagepapir.
- Lad rouladen hvile på køl i min. 1-2 timer, inden du skærer den i skiver af 2 cm.