Blinis med ærtemel toppet med marinerede Anicia linser

Af Pure Dansk™

Blinis med ærtemel toppet med marinerede Anicia linser
Fryseegnet
Fryseegnet
Blinis med ærtemel toppet med marinerede Anicia linser

Friskbagte blinis med ærtemel toppet med marinerede Anicia linser. De smukke grønmelerede linser minder om caviar. Perfekt som appetizer eller forret.

Vegetarisk forret med nordiske råvarer - blinis på en ny måde

Server en moderne version af klassiske blinis med en bund af ærtemel og et fyldigt lag af marinerede linser, kapers, rødløg og citron.

De små delikate pandekager bagt med ærtemel får et løft med syrligt-søde Anicia linser, creme fraiche og toppet med frisk dild. En elegant og sund servering til gæstemiddage, receptionsmad eller hverdagsluksus.

De små blinis kan laves i forvejen og enten holdes på køl eller fryses ned, og så skal du blot anrette fyldet, inden de skal serveres. En festlig forret med sunde råvarer, der giver dine gæster en ny smagsoplevelse.

I denne opskrift har vi anvendt vores Dansk ærtemel og Danske Anicia linser.

Dansk ærtemel

Dansk ærtemel

Danske Anicia linser

Danske Anicia linser

Blinis med ærtemel toppet med marinerede Anicia linser

Antal
16-18 stk.
Tid
1 time

Ingredienser

Blinis

  • 50 g Dansk Ærtemel
  • 50 g hvedemel
  • ½ tsk. bagepulver
  • ½ tsk. honning
  • ½ tsk. salt
  • 2 spsk. yogurt naturel
  • 1½ dl vand
  • 1 æggeblomme
  • 1 æggehvide
  • Smør til stegning
  • Topping

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • ½ finthakket rødløg
  • 1 tsk. citronsaft
  • 1 tsk. olivenolie
  • 2 spsk. (20 g) kapers
  • 1 nip salt
  • Friskkværnet peber
  • 2 dl cremefraiche 38%
  • Frisk dild
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

    Blinis

  • Bland hvedemel, ærtemel, salt og bagepulver i en skål.
  • Tilsæt yogurt, vand, æggeblomme og honning, og pisk dejen med et piskeris.
  • Dæk skålen med et viskestykke, og sæt dejen til hævning på køkkenbordet i 45 minutter.
  • Pisk æggehviden stiv med en håndmixer, og vend den forsigtigt i dejen med en ske eller dejskraber. 
  • Smelt smør på en pande, og kom skefulde af dejen på panden.
  • Steg dine blinis i ca. 2 minutter på hver side til de er let gyldne på begge sider
  • Topping

  • Skyl Anicia linserne og kog dem i letsaltet vand i 20-25 minutter. Hæld vandet fra, og lad linserne køle af.
  • Hæld de afkølede linser i en skål og tilsæt salt, peber, olivenolie, citronsaft, kapers og rødløg, og rør det hele sammen.
  • Serveringsforslag

    Servér de friskbagte blinis med creme fraiche, marinerede linser og pynt med lidt frisk hakket dild.

    Tip

    Disse blinis kan bages dagen i forvejen, og sættes på køl i en lufttæt beholder. Lun dem i ovnen inden anretning. De kan også fryses ned.