
Friskbagte blinis med ærtemel toppet med marinerede Anicia linser. De smukke grønmelerede linser minder om caviar. Perfekt som appetizer eller forret.
Forberedelse 10 min / Tilberedning 50 min / I alt 1 t
Opskriften giver til 16-18 stk.
Ingredienser
Blinis
- 50 g Dansk Ærtemel
- 50 g hvedemel
- ½ tsk. bagepulver
- ½ tsk. honning
- ½ tsk. salt
- 2 spsk. yogurt naturel
- 1½ dl vand
- 1 æggeblomme
- 1 æggehvide
- Smør til stegning
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
- ½ finthakket rødløg
- 1 tsk citronsaft
- 1 tsk olivenolie
- 2 spsk (20 g) kapers
- 1 nip salt
- Friskkværnet peber
- 2 dl cremefraiche 38%
- Frisk dild
Fremgangsmåde
- Bland hvedemel, ærtemel, salt og bagepulver i en skål
- Tilsæt yogurt, vand, æggeblomme og honning, og pisk dejen med et piskeris
- Dæk skålen med et viskestykke, og sæt dejen til hævning på køkkenbordet i 45 min
- Pisk æggehviden stiv med en håndmixer, og vend den forsigtigt i dejen med en ske eller dejskraber.
- Smelt smør på en pande, og kom skefulde af dejen på panden.
- Steg dine blinis i ca. 2 minutter på hver side til de er let gyldne på begge sider
Disse blinis kan bages dagen i forvejen, og sættes på køl i en lufttæt beholder. Lun dem i ovnen inden anretning. De kan også fryses ned.
- Skyl Anicia linserne og kog dem i letsaltet vand i 20-25 minutter. Hæld vandet fra og lad linserne køle af.
- Hæld de afkølede linser i en skål og tilsæt salt, peber, olivenolie, citronsaft, kapers og rødløg, og rør det hele sammen.