Smørstegt fiskefilet paneret med dansk ærtemel og uden æg. Nem panering som giver en god sprød skorpe, dejlig smag og tilfører protein og kostfibre til retten. Du kan også lave en vegetarisk version med panerede bagte pastinakker
Forberedelse 5 min / Tilberedning 10 min / I alt 15 min
Denne opskrift giver til 4 portioner
Ingredienser:
- 225 g rødspættefilet
- 2 dl (140 g) Dansk Ærtemel
- 2 dl mælk
- 3 dl Panko rasp
- Salt
- Peber
- Smør til stegning
- Citron
- Dild
- Evt. kartofler eller rugbrød
Fremgangsmåde
- Bland ærtemel og mælk i en skål til en klistret dej
- Hæld pankorasp i en skål for sig og tilsæt 1 tsk salt og peber
- Vend først rødspættefileterne i ærtedejen, så de er helt dækket og bagefter i pankorasp.
- Steg i rigeligt smør på en pande og vend dem efter 3-4 minutter.
Krydr med salt og peber.
Servér med citron, dild, grove fritter eller et godt stykke fuldkornsrugbrød med Anicia linser og hjemmerørt remoulade lavet på aquafaba.