Smørstegt fiskefilet paneret med ærtemel

Af Pure Dansk

Smørstegt fiskefilet paneret med ærtemel
Uden æg
Uden æg
Uden mel
Uden mel
Smørstegt fiskefilet paneret med ærtemel

Smørstegt fiskefilet paneret med vores ærtemel og helt uden æg. Ærtemelen giver en god sprød skorpe, dejlig smag og tilfører både protein og kostfibre til din fiskefilet. Du kan også lave denne opskrift i en vegetarisk version med panerede selleri eller pastinakker i ærtemel.

I denne opskrift har vi anvendt vores Dansk Ærtemel.

Dansk Ærtemel

Dansk Ærtemel

Smørstegt fiskefilet paneret med ærtemel

Antal
4 personer
Tid
15 minutter

Ingredienser

  • 2 dl (140 g) Dansk Ærtemel
  • 225 g rødspættefilet
  • 2 dl mælk 
  • 3 dl panko rasp 
  • 1 stk. salt 
  • 1 tsk. peber 
  • Smør til stegning
  • Tilbehør

  • Rugbrød 
  • Remoulade
  • Citron
  • Frisk dild
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Bland ærtemel og mælk sammen i en dyb tallerken til en klistret dej, og stil det til side.
  • Tag en skål og kom panko rasp, salt og peber i skålen, og bland det godt sammen.
  • Vend først rødspættefileterne i den dybe tallerken med den klistrede dej af ærtemel og mælk, indtil de er helt dækket af dej på begge sider.
  • Vend derefter fileterne i panko rasp.
  • Steg fiskefileterne i smør på en varm pande på hver side i 3-4 minutter.
  • Krydr eventuelt med lidt mere salt og peber.
  • Serveringsforslag

    Servér dine fiskefilet med citron, dild og rugbrød. De smager også dejligt med hjemmelavede grove pomfritter og remoulade.

    Nem Hurtig Påske Sommer Hverdagsmad Børnevenlig Jul Frokost Aftensmad

    Opskriftvideo

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter