Hjemmelavet Remoulade på Aquafaba

Hjemmelavet remoulade på aquafaba

Af Pure Dansk™

Hjemmelavet Remoulade på Aquafaba

Nem hjemmerørt remoulade, lavet på kogevandet/aquafaba fra Ingrid ærter. Perfekt til den klassiske fiskefrikadelle, eller vores vegetariske udgave fiskefrideller med Ingrid ærter 

Forberedelse 15 min / Tilberedning 15 min / I alt 30 min
Opskrift giver til 1 portion  

Ingredienser

  • 2 dl mayonnaise lavet på Aquafaba af Ingrid ærter
    • 4 spsk. Aquafaba / indkogt ærtevand 
    • ½ citron
    • 1 spsk. Dijonsennep
    • ½ tsk. Flagesalt
    • 1 tsk. Peber
    • 250 ml olie med neutral smag
  • 1 gulerod 
  • ½ løg 
  • 4 små cornichoner
  • 2 spsk. kapers 
  • 1 tsk. karry 
  • 1 tsk. gurkemeje 
  • 1 tsk. dijonsennep 
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

Mayonnaise lavet på Aquafaba af Ingrid ærter
Spring videre til remouladen, hvis du allerede har lavet mayonnaisen
  1. Skyl og kog ½-1 dl Ingrid ærter i rigeligt vand med lidt salt i 40-45 minutter, til de er møre. 
  2. Si kogevandet fra Ingrid ærterne ned i en gryde og kog ind til 1/3 del - tager cirka 10-15 minutter
  3. Køl væsken af og anvend eventuelt Ingrid ærterne til Fiskefrideller eller frys ned
  4. Find en glasskål og blend 4 spsk ærtevand, saften fra ½ citron, dijonsennep, flagesalt og peber til det begynder at blive hvidt og skumme. 
  5. Hæld langsomt lidt efter lidt olie i, mens du blender
  6. Mayonnaisen vil blive tyk lidt efter lidt. Stop når konsistensen er som en hjemmerørt mayonnaise, ikke helt stiv men heller ikke flydende. 

Remoulade: 
  1. Vend mayonnaise med karry, gurkemeje og dijonsennep og stil på køl, mens du forbereder resten
  2. Skræl guleroden og kog i 5 minutter til den er al dente
  3. Skær gulerod, løg, cornichoner og kapers i små stykker og vend i mayonnaisen
  4. Smag til med salt og peber

Servér som topping til fiskefrideller, vores vegetariske udgave af fiskefrikadeller, på din fiskefilet eller hotdog med linsepølser