Nem hjemmerørt remoulade, lavet på kogevandet/aquafaba fra Ingrid ærter. Perfekt til den klassiske fiskefrikadelle, eller vores vegetariske udgave fiskefrideller med Ingrid ærter
Forberedelse 15 min / Tilberedning 15 min / I alt 30 min
Opskrift giver til 1 portion
Ingredienser
-
2 dl mayonnaise lavet på Aquafaba af Ingrid ærter
- 4 spsk. Aquafaba / indkogt ærtevand
- ½ citron
- 1 spsk. Dijonsennep
- ½ tsk. Flagesalt
- 1 tsk. Peber
- 250 ml olie med neutral smag
- 1 gulerod
- ½ løg
- 4 små cornichoner
- 2 spsk. kapers
- 1 tsk. karry
- 1 tsk. gurkemeje
- 1 tsk. dijonsennep
- Salt og peber
Fremgangsmåde
Mayonnaise lavet på Aquafaba af Ingrid ærterSpring videre til remouladen, hvis du allerede har lavet mayonnaisen
- Skyl og kog ½-1 dl Ingrid ærter i rigeligt vand med lidt salt i 40-45 minutter, til de er møre.
- Si kogevandet fra Ingrid ærterne ned i en gryde og kog ind til 1/3 del - tager cirka 10-15 minutter
- Køl væsken af og anvend eventuelt Ingrid ærterne til Fiskefrideller eller frys ned
- Find en glasskål og blend 4 spsk ærtevand, saften fra ½ citron, dijonsennep, flagesalt og peber til det begynder at blive hvidt og skumme.
- Hæld langsomt lidt efter lidt olie i, mens du blender
- Mayonnaisen vil blive tyk lidt efter lidt. Stop når konsistensen er som en hjemmerørt mayonnaise, ikke helt stiv men heller ikke flydende.
Remoulade:
- Vend mayonnaise med karry, gurkemeje og dijonsennep og stil på køl, mens du forbereder resten
- Skræl guleroden og kog i 5 minutter til den er al dente
- Skær gulerod, løg, cornichoner og kapers i små stykker og vend i mayonnaisen
- Smag til med salt og peber
Servér som topping til fiskefrideller, vores vegetariske udgave af fiskefrikadeller, på din fiskefilet eller hotdog med linsepølser