Hotdogs med pølser af danske Anicia linser

Hotdogs med pølser af danske Anicia linser

Af Pure Dansk™

Hotdogs med pølser af danske Anicia linser

Linsepølser i din hotdog. En ny og spændende måde at få bælgfrugter og grønne proteiner i maden, og så smager det tilmed fantastisk. Linserne giver et godt bid, og de pebrede noter giver en krydret og frisk smag i pølsen. 

Forberedelse 30 min  / Tilberedning 25 min / Tid i alt 55 min.
Denne opskrift giver til 4 personer

 

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 250 g champignoner
  • 1 spsk. olie til stegning
  • 100 g valnødder
  • 1 lille håndfuld persille
  • 1 dl havregryn
  • 4 stk. soltørrede tomater i olie
  • Salt og peber
  • 1 tsk. paprika

Fyld til hotdogs:

  • Pølsebrød
  • Ketchup
  • Remoulade
  • Sennep
  • Syltede rødløg
  • Syltede agurk 
  • Ristede løg

 

Fremgangsmåde

  1. Skyl og kog de tørrede Anicia linser i rigeligt vand i ca. 25 min.
  2. Hæld vandet fra de kogte linser, og stil dem til side
  3. Tænd ovnen på 175 grader varmluft 
  4. Pil og hak løg og hvidløg fint 
  5. Rens champignon for jord. Undgå at bruge vand, men brug en pensel i stedet for. Skær i helt små tern 
  6. Steg løg, hvidløg og champignon i olie på en pande 
  7. Halvér valnødderne groft og hæld dem på panden med løg, hvidløg og champignon, steg til det hele er gyldent og væden fra champignonerne er fordampet 
  8. Skyl persille og hak det fint 
  9. Hak soltørrede tomater i små tern 
  10. Vend champignonblandingen sammen med havregryn, udblødte linser, persille, soltørrede tomater, salt og peber i en skål. Kør blandingen hurtigt sammen med en stavblender
  11. Form farsen til pølser og læg på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg dem i ovnen i 25 min. til de er gyldne

Server linsepølserne i lækre bløde pølsebrød med ketchup, sennep, remoulade (prøv vores vegetariske udgave lavet på aquafaba), syltede rødløg, agurker og ristede løg, put urter på toppen fx. karse og ærteskud. Velbekomme!