
Linsepølser i din hotdog. En ny og spændende måde at få bælgfrugter og grønne proteiner i maden, og så smager det tilmed fantastisk. Linserne giver et godt bid, og de pebrede noter giver en krydret og frisk smag i pølsen.
Forberedelse 30 min / Tilberedning 25 min / Tid i alt 55 min.
Denne opskrift giver til 4 personer
Ingredienser
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
- 2 løg
- 3 fed hvidløg
- 250 g champignoner
- 1 spsk. olie til stegning
- 100 g valnødder
- 1 lille håndfuld persille
- 1 dl havregryn
- 4 stk. soltørrede tomater i olie
- Salt og peber
- 1 tsk. paprika
Fyld til hotdogs:
- Pølsebrød
- Ketchup
- Remoulade
- Sennep
- Syltede rødløg
- Syltede agurk
- Ristede løg
Fremgangsmåde
- Skyl og kog de tørrede Anicia linser i rigeligt vand i ca. 25 min.
- Hæld vandet fra de kogte linser, og stil dem til side
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft
- Pil og hak løg og hvidløg fint
- Rens champignon for jord. Undgå at bruge vand, men brug en pensel i stedet for. Skær i helt små tern
- Steg løg, hvidløg og champignon i olie på en pande
- Halvér valnødderne groft og hæld dem på panden med løg, hvidløg og champignon, steg til det hele er gyldent og væden fra champignonerne er fordampet
- Skyl persille og hak det fint
- Hak soltørrede tomater i små tern
- Vend champignonblandingen sammen med havregryn, udblødte linser, persille, soltørrede tomater, salt og peber i en skål. Kør blandingen hurtigt sammen med en stavblender
- Form farsen til pølser og læg på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg dem i ovnen i 25 min. til de er gyldne
Server linsepølserne i lækre bløde pølsebrød med ketchup, sennep, remoulade (prøv vores vegetariske udgave lavet på aquafaba), syltede rødløg, agurker og ristede løg, put urter på toppen fx. karse og ærteskud. Velbekomme!