Konfekten er et lækkert alternativ til traditionelle søde sager og påskeæg. Indholdet af Ingrid ærter er med til at gøre konfekten lige så sød og blød som andet konfekt, mens ærtens høje proteinindhold gør dem ekstra mættende og lidt sundere. Spis dem med god samvittighed hele året rundt.
Forberedelse 10 min / Tilberedning 40 min / I alt 50 min.
Opskriften giver ca. 30-40 konfektstykker, alt efter størrelse
Ingredienser
- 1½ dl (135 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
- 1½ dl mandler
- 2 spsk. peanutbutter
- 4 spsk. ahornsirup eller flydende honning
- 1 knivspids kardemomme - kan udelades
- ½ tsk. vaniljesukker
- Revet skal af en ½ økologisk appelsin eller citron
- 1-2 tsk mandelessens
- 350 g mørk chokolade
- Frysetørret hindbær
- Tørrede blomster
- Lys eller hvid chokolade
- Citron eller appelsinskal
- Hakkede mandler
Fremgangsmåde
- Skyl Ingrid ærterne. Sæt dem i blød i rigelig vand på køl, min. 12 timer eller natten over
- Kassér iblødsætningsvandet og kog Ingrid ærterne 20-25 min.
- Blend mandlerne til mel i en minihakker
- Kom de kogte Ingrid ærter, peanutbutter, honning, kardemomme, vaniljesukker, revet appelsinskal og mandelessens i minihakkeren eller en blender
- Blend til en ensartet masse
- Hak 50 g chokolade fint og vend det i konfektmassen
- Sæt konfektmassen på køl i 10-15 min.
- Form konfektmassen som du ønsker imens chokoladen smeltes
- Smelt 300 g chokolade og overtræk konfekten. Pynt med hvad du har lyst til
- Sæt konfekten på køl og nyd dem kolde
Konfektæggene opbevares på køl og kan holde sig 5 dage.