Hjemmelavet konfekt med Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Sundere hjemmelavet konfekt med Ingrid ærter
Vegetarisk
Vegetarisk
Glutenfri
Glutenfri
Sundere hjemmelavet konfekt med Ingrid ærter

Vores konfekt med Ingrid ærter og overtrukket med chokolade er en lækker og lidt sundere version end den klassiske konfekt. Perfekt som julekonfekt og påskeæg. Ingrid ærterne tilfører både konfekten sødme og en marcipanlignende konsistens samtidig med at bælgfrugternes høje protein- og kostfibre indhold gør, at du med god samvittighed kan spise dem hele året.

Hjemmelavet julekonfekt og påskeæg – en ny favorit med chokolade og bælgfrugter

Leder du efter en opskrift på hjemmelavet konfekt, der kan nydes hele året? Denne konfekt med Ingrid ærter og overtrukket med chokolade - og helt uden marcipan, smager både lækkert og er overraskende nem at lave. Perfekt som hjemmelavet julekonfekt, men også fantastisk som små påskeæg, når du vil forkæle dig selv, dine gæster eller som en sød værtindegave. Bælgfrugter i konfekt giver sammen med honning, peanutbutter, mandler, appelsinskal og chokolade en skøn tekstur og fyldig, sødmefuld smag. 

Hvorfor anvende Ingrid ærter i konfekt?

De sødmefulde Ingrid ærter har en let, nøddeagtig smag som fungerer rigtig godt i søde sager, som i denne opskrift på konfekt, da ærterne tilfører en marcipanlignende konsistens til din konfekt. Prøv vores opskrift på hjemmelavet konfekt med Ingrid ærter uden marcipan.  

En nem og lækker proteinrige og fiberrig snack

Bælgfrugter som Ingrid ærter er fyldt med protein og kostfibre, hvilket giver en mere mættende og nærende snack. Det er en fantastisk måde at gøre søde sager lidt sundere uden at gå på kompromis med smagen.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid Ærter.

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Hjemmelavet konfekt med Ingrid ærter

Antal
30-40 konfekt
Tid
40 minutter

Ingredienser

  • 1½ dl (135 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 1½ dl mandler
  • 2 spsk. peanutbutter
  • 4 spsk. ahornsirup eller flydende honning 
  • 1 knivspids kardemomme - kan udelades
  • ½ tsk. vaniljesukker
  • Revet skal af en ½ økologisk appelsin
  • 1-2 tsk mandelessens
  • 350 g mørk chokolade
  • Forslag til pynt

  • Frysetørret hindbær 
  • Tørrede blomster 
  • Lys eller hvid chokolade 
  • Citron eller appelsinskal
  • Hakkede mandler 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigelig vand på køl i minimum 12 timer.
  • Kassér iblødsætningsvandet og kog Ingrid ærterne i 25-30 min.
  • Blend mandlerne til mel i en minihakker.
  • Kom de kogte Ingrid ærter, peanutbutter, honning, kardemomme, vaniljesukker, revet appelsinskal og mandelessens i en minihakker eller en blender, og blend det til en ensartet masse.
  • Hak 50 g chokolade fint og vend det i konfektmassen.
  • Stil konfektmassen på køl i 10-15 min.
  • Smelt resten af chokoladen i et vandbad.
  • Form konfektmassen til æg eller den form du gerne vil have din konfekt.
  • Overtræk konfekten med smeltet chokolade, og pynt eventuelt med hvid chokolade eller hakkede hasselnødder.
  • Stil den hjemmelavede konfekt på køl til chokoladen er størknet.
  • Tip

    Hjemmelavet konfekt med Ingrid ærter skal opbevares på køl, og kan holde sig 5 dage.

    Jul Børnevenlig Påske Sød Proteinrig Nem Kage Snack

    Opskriftvideo

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter