Tabouleh med Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Tabouleh med Ingrid ærter
Vegetarisk
Vegetarisk
Tabouleh med Ingrid ærter

Tabouleh er en klassisk libanesisk salat med couscous eller bulgur. I vores version af den friske tabouleh salat har vi erstattet bulgur med lækre gule Ingrid ærter, som både tilfører bid og gør salaten ekstra mættende og næringsrig med proteiner og kostfibre. Den friske, sprøde og farverige salat passer perfekt som tilbehør til sommerens grillmad eller sammen med hummus og hjemmelavede falafler eller frikadeller.

Mellemøstlig klassiker med nordisk twist

Tabouleh stammer fra Mellemøstens køkken og har i århundreder været en frisk, syrlig salatklassiker baseret på bulgur, krydderurter og citron. Her kombineres de traditionelle smage med danske Ingrid ærter – en proteinrig bælgfrugt, der tilfører både fylde og et nordisk præg.

I denne version giver vi den klassiske urtesalat nyt liv med danske Ingrid ærter, der bidrager med en mild og nøddeagtig smag. Kombinationen af persille, mynte og citron med de små, mættende ærter skaber en sprød og aromatisk salat, der forener to madkulturer i ét måltid. Enkel tilberedning og masser af smag i hver en mundfuld, så bli’r det ikke bedre!

Servér gerne sammen med vores frikadeller med persille og hestebønner eller falafler af Ingrid ærter som en sund og grøn hverdagsmad. 

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid Ærter.

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Tabouleh med Ingrid ærter

Antal
4-6 personer
Tid
30 minutter

Ingredienser

  • 2 dl (180 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 2 peberfrugter
  • 3 store tomater
  • 1 agurk
  • 2 håndfulde dild
  • 2 håndfulde persille
  • 3 spsk. olivenolie
  • Saften fra ½ citron
  • Salt og peber
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra, og kog Ingrid ærterne i 25-30 minutter i rigeligt vand med lidt salt.
  • Hæld kogevandet fra og stil de kogte Ingrid ærter til side.
  • Skyl og skær peberfrugter, tomater og agurk i grove stykker, og kom grøntsagerne i en skålen sammen med de afkølede Ingrid ærter.
  • Skyl og hak dild og persille fint, og vend det i salaten.
  • Rør olivenolie, citronsaft, salt og peber sammen i en lille skål, og vend det i din tabouleh salat.
  • Serveringsforslag

    Servér din tabouleh med Ingrid ærter som et lækkert tilbehør til kød- og grøntsagsretter og få sund hverdagsmad.

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter