Citrontærte med ærtemel, citroncreme og marengs

Af Pure Dansk™

Citrontærte med ærtemel, citroncreme og marengs
Citrontærte med ærtemel, citroncreme og marengs

Denne sødmefulde og let syrlige citrontærte er et sikkert hit. Mørdejen er bagt med ærtemel, som gør tærtedejen ekstra sprød og lækker. Vi har toppet tærten med fluffy marengs lavet af aquafaba.

I denne opskrift har vi anvendt vores Dansk Ærtemel.

Dansk Ærtemel

Dansk Ærtemel

Citrontærte med ærtemel, citroncreme og marengs

Antal
1 citrontærte

Ingredienser

Mørdej

  • 80 g Dansk Ærtemel
  • 160 g hvedemel
  • 50 g flormelis
  • 120 g smør
  • 1 sammenpisket æg
  • Citroncreme

  • 2 dl fløde
  • 200 g sukker
  • Saften af 2 citroner
  • 5 spsk. maizena
  • 8 æggeblommer
  • Marengs

  • 1 dl aquafaba af indkogt kogevand fra Ingrid ærter eller 4 æggehvider
  • 1 tsk. citronsaft
  • 100 g sukker
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

    Mørdej

  • Kom alle ingredienserne til mørdejen i en skål, og ælt det sammen til en ens artet dej med hænderne. Pak mørdejen ind i husholdningsfilm, og lad dejen hvile i 15-30 minutter på køl.
  • Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir, så den passer til tærteformen, og flyt den forsigtigt over i en smurt tærteform. Tryk dejen forsigtigt ud
    i tærteformen med hænderne. I denne opskrift anvendes en tærteform med løs bund med en diameter på cirka 24 cm. Prik små huller i tærtedejen med en gaffel, og bag den ved 175 grader varmluft i cirka 15 minutter. Tag tærteformen ud af ovnen, og lad den køle af, inden citroncremen fordeles i den forbagte tærtebund.
  • Citroncreme

  • Bring fløde, sukker og friskpresset citronsaft i kog i en gryde. Tilsæt maizena, mens der piskes let. Lad cremen koge op under middelvarme i cirka 3 minutter, indtil cremen tykner. Tilsæt æggeblommerne, og lad dem koge med i 1 minut under piskning.
  • Fordel citroncremen i den forbagte tærtebund, og sæt den på køl med husholdningsfilm tætsluttet om tærteformen i 30 minutter.
  • Marengs

  • Kog kogevandet fra Ingrid ærterne ind til ⅓, og lad det køle helt af. Pisk det indkogte kogevand (se opskriften på aquafaba på side 40) i en helt ren glasskål med en elpisker, til det bliver hvidt og skummer. Anvender du æg-gehvider i stedet for aquafaba, piskes æggehviderne til et luftigt skum.
  • Tilsæt citronsaft, og pisk igen. Tilsæt sukker lidt efter lidt, og pisk, indtil skummet danner toppe og bliver til marengs. Du skal kunne vende skålen på hovedet, uden at det flyder ud.
  • Tag tærten med den tyknede citroncreme ud af køleskabet, og fordel marengs på tærten med en dejskraber eller en sprøjtepose med stjernetylle.
  • Bag citrontærten færdig ved 225 grader varmluft i 7-10 minutter, til alle marengstoppene er let gyldne.
  • Lad den varme tærte afkøle på køkkenbordet, og stil den herefter i køle-skabet i 15-30 minutter inden servering.
  • Serveringsforslag

    Citrontærten smager bedst, hvis den nydes samme dag.

    Denne opskrift finder du i vores NYHED! Bagebog — Bag med bælgfrugter
    Kage

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter