Denne sødmefulde franske citrontærte er et sikkert hit på kagebordet eller som dessert til dine gæster. Mørdejen er bagt med dansk ærtemel, som tilfører nærende kostfibre og gør tærtedejen ekstra sprød og lækker.
Forberedelse 60 min / Tilberedning 60 min / I alt 2 timer
Opskriften giver til 1 citrontærte (6-8 stk.)
Ingredienser
Mørdej:
- 80 g Dansk Ærtemel
- 160 g hvedemel
- 50 g flormelis
- 120 g smør
- 1 æg, sammenpisket
Citroncreme:
- Saften af 2 citroner
- 2 dl fløde
- 200 g sukker
- 8 æggeblommer
- 5 spsk. majsstivelse (maizena)
Marengs:
- 4 æggehvider
- 175 g flormelis
- 1 tsk. citronsaft
Tip: Har du gemt kogevandet fra hele Ingrid ærter anvendt i andre af vores opskrifter, kan du lave vegansk marengs ved at erstatte æggehviderne med Aquafaba. Her er opskrift på Aquafaba skum
Fremgangsmåde
Mørdej:
- Kom alle ingredienser i en skål, og ælt det sammen til en ensartet dej med hænderne.
- Lad mørdejen hvile i køleskabet i 15-30 min.
- Rul dejen ud så den passer til tærtefadet, og flyt den forsigtigt over i en smurt tærteform
- Tryk dejen forsigtigt ud i tærteformen med hænderne. I denne opskrift anvendes en tærteform ca. 26 cm i diameter.
- Skær overskydende dej af, så dejen flugter med tærteformens kanter.
- Prik små huller i tærtedejen med en gaffel, og bag den i forvarmet ovn ved 175 °C varmluft i ca. 15 minutter
- Tag tærteformen ud af ovnen, og lad den køle af inden citroncremen fordeles i den forbagte tærtebund.
Citroncreme:
- Bring fløde, sukker og friskpresset citronsaft i kog i en gryde
- Tilsæt majsstivelsen, mens der piskes let.
- Lad cremen koge op under middel varme i ca. 3 min. indtil cremen tykner
- Tilsæt æggeblommerne og lad dem koge med i 1 minut under piskning
- Fordel citroncremen i den forbagte tærtebund, og sæt den på køl med husholdningsfilm tætsluttet om tærteformen i i 30 minutter
Marengs:
- Pisk æggehviderne luftige med en håndmixer, til de begynder at danne små hvide toppe og skumme.
- Tilsæt flormelis og citronsaft, og pisk videre til din marengs er helt stiv og kan vendes på hovedet uden at flyde ud.
- Kom marengs i en sprøjtepose med en stor stjernetyl.
- Tag tærten med den tyknede citroncreme ud af køleskabet, og sprøjt marengsen på hele tærten, som små marengstoppe indtil hele kagen er dækket.
- Bag tærten færdig i ovnen ved 225 °C varmluft i 5-7 minutter til alle marengstoppene er let gyldne