Paneret selleribøf med ærtemel

Af Pure Dansk™

Paneret selleribøf med ærtemel
Glutenfri
Glutenfri
Paneret selleribøf med ærtemel

Prøv denne nemme og lækre opskrift på paneret selleri. En smagfuld og sprød selleribøf paneret i ærtemel, der gør sig perfekt både som frokost, en vegetarisk hovedret eller som tilbehør. Vores glutenfri ærtemel giver de panerede selleribøffer en skøn gylden og sprød overflade, som passer godt sammen med den saftige selleri. Servér selleribøfferne med remoulade og hjemmelavede pomfritter.

Sprød og velsmagende paneret selleri med ærtemel

Leder du efter en nem og velsmagende selleribøf opskrift? Så er denne på panerede selleribøffer et oplagt valg. Her får du paneret selleri, der er gyldne og sprøde udenpå og bløde indeni. Perfekte som vegetarisk hovedret eller som et grønt alternativ til den klassiske wienerschnitzel eller fiskefilet.

Vi bruger ærtemel i paneringen, fordi det er et godt alternativ til eksempelvis hvedemel eller kikærtemel. Ærtemel er glutenfri, og har en naturlig let sødlig og nøddeagtig smag, som passer perfekt til selleriens milde og jordede noter. Samtidig er vores danske ærtemel både en god kilde til kostfibre, protein, vitaminer og mineraler, hvilket giver en sundere og mere mættende panering. Med denne selleribøf paneret i ærtemel får du en dejlig kombination af smag, sprødhed og næring.

I denne opskrift har vi anvendt vores Dansk Ærtemel.

Dansk Ærtemel

Dansk Ærtemel

Paneret selleribøf med ærtemel

Antal
4 personer
Tid
35 minutter

Ingredienser

  • 2 dl (140 g) Dansk Ærtemel
  • 1 knoldselleri
  • 1½ - 2 liter vand
  • 2 grøntsagsbouillonterninger
  • 2 æg
  • Salt og peber
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skræl sellerien, og skær den i skiver af 1,5-2 cm tykkelse.
  • Bring vand og bouillonterninger i kog, og tilsæt selleriskiverne i vandet. Lad dem koge i 10 minutter til de er møre. Tag selleriskiverne op ad kogevandet, og lad dem afkøle.
  • Pisk æggene sammen i en skål. Bland ærtemel, salt og peber i en dyb tallerken.
  • Vend først de kogte selleriskiver i sammenpisket æg og herefter i ærtemelet. Selleriskiverne skal være helt dækket i paneringen på begge sider og kanterne.
  • Steg de panerede selleriskiver i en blanding af olie og smør på en varm pande i 3-4 minutter på hver side, til de er gyldne og sprøde. Krydr dem eventuelt med lidt ekstra salt og peber.
  • Serveringsforslag

    Servér de panerede selleribøffer med remoulade og hjemmelavede pomfritter.

    Hverdagsmad Efterår Sommer Vinter Forår Nem Påske Frokost Aftensmad Dansk

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter