Hjemmelavede påskeæg med nougat og marcipan af Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Påskeæg med nougat og hjemmelavet marcipan af Ingrid ærter - Pure Dansk™
Påskeæg med nougat og hjemmelavet marcipan af Ingrid ærter - Pure Dansk™

Disse lækre marcipan påskeæg er nemme at lave, og kan både anvendes til den søde tand på påskebordet eller den hjemmelavede værtindegave.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid Ærter.

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Hjemmelavede påskeæg med nougat og marcipan af Ingrid ærter

Antal
16 marcipan påskeæg
Tid
1 time og 25 minutter

Ingredienser

Hjemmelavet marcipan

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 375 g mandler
  • 1 dl glukosesirup
  • 2 spsk. flormelis
  • Påskeæg med nougat

  • 150 g Odense Nougat
  • 100 g mørk chokolade
  • 100 g hvid chokolade
  • 1 håndfuld hakkede hasselnødder til pynt
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra ærterne og kog dem i 25 min, til de er møre.
  • Hæld kogende vand over mandlerne, og lad dem trække i 10 min.
  • Tænd ovnen på 150°C varmluft.
  • Smut mandlerne og dup tørre i et viskestykke.
  • Hæld de smuttede mandler på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen i 10 minutter - Vend undervejs, de må ikke tage farve.
  • Blend de kogte Ingrid ærter til grov mel i en minihakker, og hæld dem i en skål.
  • Blend mandlerne til mel og tilsæt de blendede ingrid ærter. Hæld sirup i lidt ad gangen og blend til en ensartet masse.
  • Hæld flormelis ud på bordet og ælt marcipanen i et par minutter.
  • Rul til en tyk kugle og dæk til med husholdningsfilm og stil i køleskabet i minimum 1 time inden den skal anvendes.
  • Marcipan påskeæg

  • Tag den hjemmelavede marcipan med Ingrid ærter ud af køleskabet.
  • Rul marcipanen til en lang pølse, og lav en fordybning i midten.
  • Fyld fordybningen med stykker af nougat.
  • Rul pølsen sammen og skær ca. 16 store stykker, og tril dem til påskeæg.
  • Smelt chokolade i et vandbad, og overtræk påskeægggene med smeltet chokolade.
  • Pynt evt. påskeæggene med hakkede hasselnødder.
  • Stil påskeæggene i køleskabet i 10 min indtil chokoladen størkner.
  • Tip

    Marcipanæggene opbevares på køl og kan holde sig i 5 dage.

    Påske

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter