Snoet pestobrød med gråærter og ærtemel

Af Pure Dansk™

Snoet pestobrød med gråærter og ærtemel
Vegetarisk
Vegetarisk
Fryseegnet
Fryseegnet
Snoet pestobrød med gråærter og ærtemel

Snoet pestobrød med ærtemel og gråærter er perfekt som mellemmåltid, til grillmaden eller til tapasbordet. Brødet smager dejligt med hjemmelavet hummus og pesto.

I denne opskrift har vi anvendt vores Dansk Ærtemel og Danske Gråærter.

Dansk Ærtemel

Dansk Ærtemel

Danske Gråærter

Danske Gråærter

Snoet pestobrød med gråærter og ærtemel

Antal
1 brød
Tid
1 time og 30 minutter

Ingredienser

Dej

  • 20 g gær
  • 2 dl lunkent vand
  • 275 g hvedemel
  • 2 dl (140 g) Dansk Ærtemel
  • 2 tsk. salt
  • 2 spsk. olivenolie
  • Pesto med gråærter

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Gråærter
  • 1 stor håndfuld frisk persille eller andre friske krydderurter
  • 1 dl olivenolie
  • Saften af ½ citron
  • 1 fed hvidløg
  • 25 g fast modnet ost
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • 1 æg til pensling
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl gråærterne, og stil dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra, og kog gråærterne i letsaltet vand i 30-35 minutter. Hæld kogevandet fra, og stil de kogte gråærter til side.
  • Dej

  • Mens gråærterne koger laves dejen. Opløs gæren i lunkent vand. Tilsæt hvedemel, ærtemel, salt og olie. Ælt dejen godt med hænderne eller på en røremaskine, til den slipper skålens kanter.
  • Lad dejen hæve lunt i 1 time med et viskestykke over.
  • Pesto med gråærter

  • Skyl persillen, og ryst den fri for vand. Kom persille, olie, citronsaft, kogte gråærter, hvidløg og ost i en blender eller minihakker.
  • Blend det hele godt sammen til pestoen er ensartet, og smag til med salt og peber. Stil pestoen til side.
  • Rul dejen ud på et meldrysset bord til et rektangel (cirka 35 x 25 cm). Fordel pestoen i et jævnt lag oven på dejen. Rul dejen sammen på den lange led, ligesom når du laver kanelsnegle.
  • Skær dejrullen over på den lange led, men lad stadig dejen hænge sammen i den ene ende. Sno nu de to ”pølser” ved at ligge den ene over den anden skiftevis.
  • Kom brødet i en brødform (cirka 1,3 liter) beklædt med bagepapir. Lad dejen efterhæve i 30 minutter på køkkenbordet.
  • Pensl brødet med et sammenpisket æg, og bag det ved 200 grader varmluft i 15-20 minutter.
  • Serveringsforslag

    Dette pestobrød smager dejligt med vores hummus lavet med Ingrid ærter eller rød pesto med Anicia linser og soltørrede tomater.

    Tip

    Dette pestobrød smager også dejligt med pesto lavet med vores Anicia linser. Du kan derfor sagtens erstatte de kogte gråærter med kogte Anicia linser i denne opskrift.

    Spises pestobrødet ikke samme dag, kan det fryses ned.

    Denne opskrift finder du i vores NYHED! Bagebog — Bag med bælgfrugter
    Grill Påske Forår Sommer Nem Mellemmåltid Tapas Brunch Tilbehør Madbrød Frokost Bagværk

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter