Glutenfri påskekage med ærtemel

Af Pure Dansk™

Glutenfri påskekage med ærtemel
Glutenfri
Glutenfri
Glutenfri påskekage med ærtemel

Skøn kage med ærtemel og påskeæg på toppen. Kagen er glutenfri og perfekt til påskebordet.

I denne opskrift har vi anvendt vores Dansk Ærtemel.

Dansk Ærtemel

Dansk Ærtemel

Glutenfri påskekage med ærtemel

Antal
1 kage
Tid
1 time

Ingredienser

  • 150 g Dansk Ærtemel
  • 150 g boghvedemel 
  • 250 g smør 
  • 150 g brun farin 
  • 125 g sukker
  • 2 æg
  • 1 citron, saft og skal 
  • 2 tsk. vaniljepulver
  • 1 tsk. salt
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • 240 g påskeæg med marcipan
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft. 
  • Smelt smør i en gryde ved middelvarme. 
  • Tilsæt farin og sukker til smøret under omrøring og lad smøret blive optaget i sukkermassen. Varm massen til det minder om tyk karamel, det må ikke koge. Lad det køle af. 
  • Pisk æg sammen med vaniljepulver og salt i en skål. 
  • Tilsæt sukker-smør massen og pisk det sammen med æggene til en luftig dej.
  • Riv citronskal og pres citronsaft og rør det i dejen.
  • Rør ærtemel, boghvedemel og bagepulver sammen i en skål og pisk det i dejen.
  • Hæld dejen i en springform (26 cm) eller mindre, beklædt med bagepapir.
  • Bag kagen i ovnen i 15 minutter.
  • Hak imens halvdelen af påskeæggene i halve og lad resten forblive hele.
  • Tag kagen ud af ovnen og kom påskeæggene på kagen, tryk dem let ned i kagen. Kom kagen tilbage i ovnen og lad den bage videre i 5-10 minutter. 
  • Serveringsforslag

    Lad kagen køle helt af, inden du skærer af den.

    Påske Børnevenlig Kage

    Opskriftvideo

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter