Glutenfri påskekage med ærtemel

Glutenfri påskekage med ærtemel

Af Pure Dansk™

Glutenfri påskekage med ærtemel

Skøn kage med ærtemel og påskeæg på toppen. Kagen er glutenfri og perfekt til påskebordet. 

Forberedelse 30 min / Tilberedning 30 min / I alt 1t 
Opskriften giver til 12 stk 

Ingredienser 

  • 250 g smør 
  • 150 g brun farin 
  • 125 g sukker
  • 2 æg
  • 1 citron, saft og skal 
  • 2 tsk vaniljepulver
  • 1 tsk salt
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 150 g Dansk Ærtemel
  • 150 g boghvedemel 
  • 240 g påskeæg med marcipan

Fremgangsmåde 

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft. 
  2. Smelt smør i en gryde ved middelvarme. 
  3. Tilsæt farin og sukker til smøret under omrøring og lad smøret blive optaget i sukkermassen. Varm massen til det minder om tyk karamel, det må ikke koge. Lad det køle af. 
  4. Pisk æg sammen med vaniljepulver og salt i en skål. 
  5. Tilsæt sukker-smør massen og pisk det sammen med æggene til en luftig dej.
  6. Riv citronskal og pres citronsaft og rør det i dejen.
  7. Rør ærtemel, boghvedemel og bagepulver sammen i en skål og pisk det i dejen.
  8. Hæld dejen i en springform (26 cm) eller mindre, beklædt med bagepapir.
  9. Bag kagen i ovnen i 15 minutter.
  10. Hak imens halvdelen af påskeæggene i halve og lad resten forblive hele.
  11. Tag kagen ud af ovnen og kom påskeæggene på kagen, tryk dem let ned i kagen. Kom kagen tilbage i ovnen og lad den bage videre i 5-10 minutter. 

Lad kagen køle helt af, inden du skærer af den. 

Dansk Ærtemel

Mel af Ingrid ærter har en mild smag af ærter, let sødme med noter af majs og nødder. Ingrid ærtemel minder i udseende og anvendelsesmuligheder om kikærtemel, og kan derfor anvendes som alternativ.

→ Køb Dansk Ærtemel