Skøn kage med ærtemel og påskeæg på toppen. Kagen er glutenfri og perfekt til påskebordet.
Forberedelse 30 min / Tilberedning 30 min / I alt 1t
Opskriften giver til 12 stk
Ingredienser
- 250 g smør
- 150 g brun farin
- 125 g sukker
- 2 æg
- 1 citron, saft og skal
- 2 tsk vaniljepulver
- 1 tsk salt
- 1,5 tsk bagepulver
- 150 g Dansk Ærtemel
- 150 g boghvedemel
- 240 g påskeæg med marcipan
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Smelt smør i en gryde ved middelvarme.
- Tilsæt farin og sukker til smøret under omrøring og lad smøret blive optaget i sukkermassen. Varm massen til det minder om tyk karamel, det må ikke koge. Lad det køle af.
- Pisk æg sammen med vaniljepulver og salt i en skål.
- Tilsæt sukker-smør massen og pisk det sammen med æggene til en luftig dej.
- Riv citronskal og pres citronsaft og rør det i dejen.
- Rør ærtemel, boghvedemel og bagepulver sammen i en skål og pisk det i dejen.
- Hæld dejen i en springform (26 cm) eller mindre, beklædt med bagepapir.
- Bag kagen i ovnen i 15 minutter.
- Hak imens halvdelen af påskeæggene i halve og lad resten forblive hele.
- Tag kagen ud af ovnen og kom påskeæggene på kagen, tryk dem let ned i kagen. Kom kagen tilbage i ovnen og lad den bage videre i 5-10 minutter.
Lad kagen køle helt af, inden du skærer af den.