Dejlig mazarinkage med Ingrid ærter og Ingrid ærtemel. Glutenfri kage lavet på få ingredienser
Forberedelse 25 min / Tilberedning 35 min / I alt 1 time
Opskrift giver til 8-10 stk.
Ingredienser
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
- 1 dl (70 g) Dansk Ærtemel
- 1½ dl sukker
- 75 g smør
- 3 æg
- 200 g marcipan
- 75 g mørk chokolade
Fremgangsmåde
- Skyl de tørrede ærter og iblødsæt dem i rigeligt vand på køl, minimum 12 timer, eventuelt natten over
- Kog de udblødte ærter i letsaltet vand i 30 min. Hæld kogevandet fra og lad ærterne køle af.
- Pisk sukker og blødt smør i en skål
- Tilsæt et æg ad gangen og pisk
- Blend de kogte Ingrid ærter og Ingrid ærtemel i en minihakker eller blender
- Riv marcipanen på et rivejern
- Pisk de blendede Ingrid ærter, mel og revet marcipan sammen med æggemassen
- Hæld i en smurt springform (20 cm) og bag i ovnen ved 175 grader i 30-35 minutter. Stik en bagepind i kagen, når der ikke hænger dej på pinden er kagen færdig.
- Tag kagen ud og lad den køle af, imens du smelter chokolade i et vandbad
- Dæk kagen med smeltet chokolade og lad chokoladen størkne, før du serverer.