Mazarin med Ingrid ærter og ærtemel

Af Pure Dansk™

Mazarin med Ingrid ærter og ærtemel
Glutenfri
Glutenfri
Mazarin med Ingrid ærter og ærtemel

Dejlig mazarinkage med Ingrid ærter og Ingrid ærtemel. Glutenfri kage lavet på få ingredienser.

Her får du en nem og dejlig kage til at stille på kaffebordet!

Denne variation af den klassiske mazarin er lavet med danske Ingrid ærter og ærtemel, der giver en skøn, let nøddesmag og en luftig krumme. En opskrift, der forener traditionel konditorkage med moderne, bæredygtige ingredienser.

Med ærtemel og kogte Ingrid ærter bliver mazarinen både glutenfri og ekstra saftig. Den delikate smag fra bælgfrugterne komplimenterer mandelsmagen fra marcipanen, så kagen får en unik karakter og et sundere twist.

Prøv også vores opskrift på mazarinkage med gråærter, hvis du har dem i skabet. Har du lyst, kan du også lave din egen hjemmelavede marcipan.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid ærter og Dansk ærtemel.

Danske Ingrid ærter

Danske Ingrid ærter

Dansk ærtemel

Dansk ærtemel

Mazarin med Ingrid ærter og ærtemel

Antal
1 kage
Tid
1 time

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 1 dl (70 g) Dansk Ærtemel
  • 1½ dl sukker
  • 75 g smør
  • 3 æg
  • 200 g marcipan
  • 75 g mørk chokolade 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Kog de udblødte ærter i letsaltet vand i 30 minutter. Hæld kogevandet fra, og lad ærterne køle af. 
  • Pisk sukker og blødt smør i en skål.
  • Tilsæt et æg ad gangen og pisk.
  • Blend de kogte Ingrid ærter og Ingrid ærtemel i en minihakker eller blender.
  • Riv marcipanen på et rivejern.
  • Pisk de blendede Ingrid ærter, mel og revet marcipan sammen med æggemassen.
  • Hæld i en smurt springform (20 cm), og bag i ovnen ved 175 grader i 30-35 minutter. Stik en bagepind i kagen, og når der ikke hænger dej på pinden, er kagen færdig.
  • Tag kagen ud og lad den køle af, mens du smelter chokolade i et vandbad.
  • Dæk kagen med smeltet chokolade, og lad chokoladen størkne, før du serverer.
  • Tip

    Sæt evt. kagen på køl natten over, da den smager godt dagen efter.