Mazarin med Ingrid ærter og ærtemel

Af Pure Dansk™

Mazarin med Ingrid ærter og ærtemel - Pure Dansk™
Glutenfri
Glutenfri
Mazarin med Ingrid ærter og ærtemel - Pure Dansk™

Dejlig mazarinkage med Ingrid ærter og Ingrid ærtemel. Glutenfri kage lavet på få ingredienser.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid Ærter og Dansk Ærtemel.

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Dansk Ærtemel

Dansk Ærtemel

Mazarin med Ingrid ærter og ærtemel

Antal
1 kage
Tid
1 time

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 1 dl (70 g) Dansk Ærtemel
  • 1½ dl sukker
  • 75 g smør
  • 3 æg
  • 200 g marcipan
  • 75 g mørk chokolade 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Kog de udblødte ærter i letsaltet vand i 30 min. Hæld kogevandet fra og lad ærterne køle af. 
  • Pisk sukker og blødt smør i en skål.
  • Tilsæt et æg ad gangen og pisk.
  • Blend de kogte Ingrid ærter og Ingrid ærtemel i en minihakker eller blender
  • Riv marcipanen på et rivejern
  • Pisk de blendede Ingrid ærter, mel og revet marcipan sammen med æggemassen.
  • Hæld i en smurt springform (20 cm) og bag i ovnen ved 175 grader i 30-35 minutter. Stik en bagepind i kagen, når der ikke hænger dej på pinden er kagen færdig.
  • Tag kagen ud og lad den køle af, imens du smelter chokolade i et vandbad.
  • Dæk kagen med smeltet chokolade og lad chokoladen størkne, før du serverer.
  • Tip

    Sæt evt. kagen på køl natten over da den smager godt dagen efter.

    Børnevenlig Kage Dessert Dansk

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter