Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
Kog de udblødte ærter i letsaltet vand i 30 min. Hæld kogevandet fra og lad ærterne køle af.
Pisk sukker og blødt smør i en skål.
Tilsæt et æg ad gangen og pisk.
Blend de kogte Ingrid ærter og Ingrid ærtemel i en minihakker eller blender
Riv marcipanen på et rivejern
Pisk de blendede Ingrid ærter, mel og revet marcipan sammen med æggemassen.
Hæld i en smurt springform (20 cm) og bag i ovnen ved 175 grader i 30-35 minutter. Stik en bagepind i kagen, når der ikke hænger dej på pinden er kagen færdig.
Tag kagen ud og lad den køle af, imens du smelter chokolade i et vandbad.
Dæk kagen med smeltet chokolade og lad chokoladen størkne, før du serverer.
Tip
Sæt evt. kagen på køl natten over da den smager godt dagen efter.
Pure Dansk gør det nemmere at få linser, ærter og bønner på tallerkenen og få dem så lokalt som muligt, nemlig dyrket på de danske marker. Hele vejen fra jord til bord foregår i Danmark, hvor de høstes, renses og pakkes, før de lander på dit spisebord.