Mazarinkage med gråærter

Af Pure Dansk™

Mazarinkage med gråærter
Mazarinkage med gråærter

Lækker mazarinkage med gråærter. De danske gråærter har noter af hasselnødder, kaffe og chokolade hvilket passer perfekt i denne kage.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Gråærter.

Opskriften er udviklet af Ditte Ingemann for Pure Dansk.

Danske Gråærter

Danske Gråærter

Mazarinkage med gråærter

Antal
8-10 stykker
Tid
1 time og 15 minutter

Ingredienser

  • 100 g tørrede Danske Gråærter 
  • 150 g sukker
  • 75 g smør
  • 2 æg
  • 100 g mandelmel
  • 150 g marcipan
  • 75 g mørk chokolade
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Gråærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. 
  • Hæld iblødsætningsvandet fra ærterne og kog i 35 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld kogevandet fra og sæt dem til side.
  • Pisk sukker godt sammen med blødt smør.
  • Tilsæt 2 æggeblommer mens du pisker.
  • Pisk æggehviderne stive i en anden skål.
  • Kom de kogte ærter i en blender sammen med mandelmel og marcipan og blend det godt sammen.
  • Kom ærteblandingen i smør/sukker-blandingen og pisk det godt sammen
  • Vend til sidst de stive æggehvider forsigtigt i dejen.
  • Dejen er rimelig fast, hvilket den skal være.
  • Tænd ovnen på 175 C almindelig ovn 
  • Fordel dejen i en form, 20x20, beklædt med bagepapir eller smurt med smør. 
  • Bag kagen i cirka 30-35 minutter - pas på ikke at bage den for meget.
  • Lad kagen køle af mens du smelter chokoladen i en vandbad 
  • Tip

    Kagen kan opbevares på køl, hvis du ikke spiser det hele med det samme. 

    Kage Dansk

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter