Mazarinkage med gråærter

Mazarinkage med gråærter

Af Pure Dansk™

Mazarinkage med gråærter

Lækker mazarinkage med gråærter. De danske gråærter har noter af hasselnødder, kaffe og chokolade hvilket passer perfekt i denne kage.  

Forberedelse 35 min /  Tilberedning 40 min / I alt 1 t og 15 min. 
Opskriften giver til ca. 8-10 stykker


Ingredienser 

  • 100 g tørrede Danske Gråærter 
  • 150 g sukker
  • 75 g smør
  • 2 æg
  • 100 g mandelmel
  • 150 g marcipan
  • 75 g mørk chokolade

Fremgangsmåde

  1. Dagen før: 

    1. Skyl de tørrede Gråærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. 

    På dagen:

    1. Hæld iblødsætningsvandet fra ærterne og kog i 35 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld kogevandet fra og sæt dem til side.
    2. Pisk sukker godt sammen med blødt smør.
    3. Tilsæt 2 æggeblommer mens du pisker.
    4. Pisk æggehviderne stive i en anden skål.
    5. Kom de kogte ærter i en blender sammen med mandelmel og marcipan og blend det godt sammen.
    6. Kom ærteblandingen i smør/sukker-blandingen og pisk det godt sammen
    7. Vend til sidst de stive æggehvider forsigtigt i dejen.
    8. Dejen er rimelig fast, hvilket den skal være.
    9. Tænd ovnen på 175 C almindelig ovn 
    10. Fordel dejen i en form, 20x20, beklædt med bagepapir eller smurt med smør. 
    11. Bag kagen i cirka 30-35 minutter - pas på ikke at bage den for meget.
    12. Lad kagen køle af mens du smelter chokoladen i en vandbad 

Kagen kan opbevares på køl, hvis du ikke spiser det hele med det samme.  

Opskriften er udviklet af Ditte Ingemann