Pavlova med rabarberkompot - lavet på aquafaba

Pavlova med rabarberkompot - lavet på aquafaba

Af Pure Dansk

Pavlova med rabarberkompot - lavet på aquafaba

Pavlova lavet på aquafaba smager himmelsk.
Den søde, sprøde marengs er en perfekt måde at anvende kogevandet fra Ingrid ærter på.
I denne udgave er vores luftige pavlova toppet med rabarberkompot - en skøn sommerdessert. Det kan naturligvis også udskiftes med sæsonens frugt og bær og serveres året rundt. 

Marengsrederne kan med fordel laves dagen før og opbevares i en lufttæt beholder.
 

Forberedelse 50 min / Tilberedning 2 t. 15 min / I alt 3 t. 5 min
Denne opskrift giver til ca. 6 personer

 

Ingredienser

Aquafaba pavlova:

Rabarberkompot: 
  • 250 g. rabarber
  • 1 dl. rørsukker 

Rabarberslør: 

  • 2 stilke rabarber 

Flødeskum:

  • 1 dl fløde 

 

Fremgangsmåde

Aquafaba marengs
  1. Forvarm ovnen til 90 ֯ C
  2. Kom lidt lagereddike i en skål og smør det rundt med køkkenrulle for at fjerne eventuelle fedtrester
  3. Tilsæt aquafaba til skålen sammen med citronsyre og natron og pisk i 10 min. til det begynder at blive til hvidt skum
  4. Pisk 1 spsk. sukker ind i skummet ad gangen og pisk i yderligere 10 min.
  5. Kom aquafaba-skummet i en sprøjepose og sprøjt i små reder på en silikonemåtte eller på bagepapir
  6. Bag dem i 1,5 time (åbn ikke ovnen under bagning!)
  7. Sluk ovnen og lad marengsrederne blive i ovnen og køle ned i ca. 2-2,5 time  
     

Rabarberkompot

  1. Forvarm ovnen til 200 ֯ C
  2. Rens rabarberen og skær dem i stykker på ca. 2 cm.
  3. Kom dem i et fad med sukker og bag rabarberne møre i 15-20 min.
  4. Køl rabarberkompotten ned
     

Rabarberslør

  1. Forvarm ovnen til 100 ֯ C
  2. Rens rabarberne og skræl tynde strimler med en tyndskræller
  3. Kom dem på et stykke bagepapir og bag dem i 15-20 min., til de er tørrede

 
Samling af pavlova

  1. Pisk fløden til en let skum
  2. Kom flødeskummen i marengsrederne og top med rabarberkompot og rabarberslør
  3. Server pavloverne straks efter du har samlet dem  
    Servér pavlova som en dessert eller sødt til kaffen.