Pavlova lavet på aquafaba smager himmelsk.
Den søde, sprøde marengs er en perfekt måde at anvende kogevandet fra Ingrid ærter på.
I denne udgave er vores luftige pavlova toppet med rabarberkompot - en skøn sommerdessert. Det kan naturligvis også udskiftes med sæsonens frugt og bær og serveres året rundt.
Marengsrederne kan med fordel laves dagen før og opbevares i en lufttæt beholder.
Forberedelse 50 min / Tilberedning 2 t. 15 min / I alt 3 t. 5 min
Denne opskrift giver til ca. 6 personer
Ingredienser
Aquafaba pavlova:- ½ dl Aquafaba af Ingrid ærter
-
1 tsk. citronsyre
-
½ tsk. natron
-
2 spsk. sukker
- Lidt lagereddike
Rabarberkompot:
- 250 g rabarber
- 1 dl rørsukker
Rabarberslør:
- 2 stilke rabarber
Flødeskum:
- 1 dl fløde
Fremgangsmåde
Aquafaba marengs- Forvarm ovnen til 90 ֯ C
- Kom lidt lagereddike i en skål og smør det rundt med køkkenrulle for at fjerne eventuelle fedtrester
- Tilsæt aquafaba til skålen sammen med citronsyre og natron og pisk i 10 min. til det begynder at blive til hvidt skum
- Pisk 1 spsk. sukker ind i skummet ad gangen og pisk i yderligere 10 min.
- Kom aquafaba-skummet i en sprøjepose og sprøjt i små reder på en silikonemåtte eller på bagepapir
- Bag dem i 1,5 time (åbn ikke ovnen under bagning!)
- Sluk ovnen og lad marengsrederne blive i ovnen og køle ned i ca. 2-2,5 time
Rabarberkompot
- Forvarm ovnen til 200 ֯ C
- Rens rabarberen og skær dem i stykker på ca. 2 cm.
- Kom dem i et fad med sukker og bag rabarberne møre i 15-20 min.
- Køl rabarberkompotten ned
Rabarberslør
- Forvarm ovnen til 100 ֯ C
- Rens rabarberne og skræl tynde strimler med en tyndskræller
- Kom dem på et stykke bagepapir og bag dem i 15-20 min., til de er tørrede
Samling af pavlova
- Pisk fløden til en let skum
- Kom flødeskummen i marengsrederne og top med rabarberkompot og rabarberslør
- Server pavloverne straks efter du har samlet dem