Pavlova med rabarberkompot - lavet på aquafaba

Af Pure Dansk™

Pavlova med rabarberkompot - lavet på aquafaba
Uden æg
Uden æg
Pavlova med rabarberkompot - lavet på aquafaba

Pavlova lavet på aquafaba smager himmelsk. Den søde, sprøde marengs er en perfekt måde at anvende kogevandet fra Ingrid ærter på. I denne udgave er vores luftige pavlova toppet med rabarberkompot - en skøn sommerdessert. Det kan naturligvis også udskiftes med sæsonens frugt og bær og serveres året rundt.

Pavlova med rabarberkompot

Antal
6 personer
Tid
3 timer og 5 minutter

Ingredienser

Aquafaba pavlova

  • ½ dl Aquafaba af Ingrid ærter
  • 1 tsk. citronsyre
  • ½ tsk. natron
  • 2 spsk. sukker
  • Lidt lagereddike 
  • Rabarberkompot

  • 250 g rabarber
  • 1 dl rørsukker 
  • Rabarberslør

  • 2 stilke rabarber
  • Flødeskum

  • 1 dl fløde
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

    Aquafaba marengs

  • Forvarm ovnen til 90 ֯ C
  • Kom lidt lagereddike i en skål og smør det rundt med køkkenrulle for at fjerne eventuelle fedtrester
  • Tilsæt aquafaba til skålen sammen med citronsyre og natron og pisk i 10 min. til det begynder at blive til hvidt skum
  • Pisk 1 spsk. sukker ind i skummet ad gangen og pisk i yderligere 10 min.
  • Kom aquafaba-skummet i en sprøjepose og sprøjt i små reder på en silikonemåtte eller på bagepapir
  • Bag dem i 1,5 time (åbn ikke ovnen under bagning!)
  • Sluk ovnen og lad marengsrederne blive i ovnen og køle ned i ca. 2-2,5 time 
  • Rabarberkompot

  • Forvarm ovnen til 200 ֯ C
  • Rens rabarberen og skær dem i stykker på ca. 2 cm.
  • Kom dem i et fad med sukker og bag rabarberne møre i 15-20 min.
  • Køl rabarberkompotten ned 
  • Rabarberslør

  • Forvarm ovnen til 100 ֯ C
  • Rens rabarberne og skræl tynde strimler med en tyndskræller
  • Kom dem på et stykke bagepapir og bag dem i 15-20 min., til de er tørrede
  •  

    Samling af pavlova

  • Pisk fløden til en let skum
  • Kom flødeskummen i marengsrederne og top med rabarberkompot og rabarberslør
  • Server pavloverne straks efter du har samlet dem
  • Serveringsforslag

    Servér pavlova som en dessert eller sødt til kaffen.

    Tip

    Marengsrederne kan med fordel laves dagen før og opbevares i en lufttæt beholder.

    Børnevenlig Sommer Kage Dessert Newzealandsk

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter