Pavlova med rabarberkompot - lavet på aquafaba

Af Pure Dansk™

Pavlova med rabarberkompot - lavet på aquafaba
Uden æg
Uden æg
Pavlova med rabarberkompot - lavet på aquafaba

Pavlova lavet på aquafaba smager himmelsk. Den søde, sprøde marengs er en perfekt måde at anvende kogevandet fra Ingrid ærter på. I denne udgave er vores luftige pavlova toppet med rabarberkompot - en skøn sommerdessert. Det kan naturligvis også udskiftes med sæsonens frugt og bær og serveres året rundt.

Smuk og indbydende dessert 

Aquafaba gør det muligt at lave pavlova helt uden æg, og resultatet er både sprødt, sejt og fuld af sødme. I denne smukke dessert kombineres marengs med syrlig rabarberkompot for en forfriskende smagsoplevelse.

Med aquafaba – det magiske kogevand fra Ingrid ærter – skabes en luftig og sej marengs helt uden æg, perfekt til sommerens fester eller som let afslutning på en dejlig middag. 

Her er der brugt flødeskum under rabarberkompotten, men du kan samle din pavlova på et utal af måder og finde alternativer til fløden for en helt vegansk dessert. Imponér dine gæster med en dessert, hvor både i udseende og smag et helt i top!

Pavlova med rabarberkompot

Antal
6 personer
Tid
3 timer og 5 minutter

Ingredienser

Aquafaba pavlova

  • ½ dl Aquafaba af Ingrid ærter
  • 1 tsk. citronsyre
  • ½ tsk. natron
  • 2 spsk. sukker
  • Lidt lagereddike 
  • Rabarberkompot

  • 250 g rabarber
  • 1 dl rørsukker 
  • Rabarberslør

  • 2 stilke rabarber
  • Flødeskum

  • 1 dl fløde
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

    Aquafaba marengs

  • Forvarm ovnen til 90 ֯ C
  • Kom lidt lagereddike i en skål og smør det rundt med køkkenrulle for at fjerne eventuelle fedtrester
  • Tilsæt aquafaba til skålen sammen med citronsyre og natron og pisk i 10 min. til det begynder at blive til hvidt skum
  • Pisk 1 spsk. sukker ind i skummet ad gangen og pisk i yderligere 10 min.
  • Kom aquafaba-skummet i en sprøjepose og sprøjt i små reder på en silikonemåtte eller på bagepapir
  • Bag dem i 1,5 time (åbn ikke ovnen under bagning!)
  • Sluk ovnen og lad marengsrederne blive i ovnen og køle ned i ca. 2-2,5 time 
  • Rabarberkompot

  • Forvarm ovnen til 200 ֯ C
  • Rens rabarberen og skær dem i stykker på ca. 2 cm.
  • Kom dem i et fad med sukker og bag rabarberne møre i 15-20 min.
  • Køl rabarberkompotten ned 
  • Rabarberslør

  • Forvarm ovnen til 100 ֯ C
  • Rens rabarberne og skræl tynde strimler med en tyndskræller
  • Kom dem på et stykke bagepapir og bag dem i 15-20 min., til de er tørrede
  •  

    Samling af pavlova

  • Pisk fløden til en let skum
  • Kom flødeskummen i marengsrederne og top med rabarberkompot og rabarberslør
  • Server pavloverne straks efter du har samlet dem
  • Serveringsforslag

    Servér pavlova som en dessert eller sødt til kaffen.

    Tip

    Marengsrederne kan med fordel laves dagen før og opbevares i en lufttæt beholder.

    Sød Syrlig Kager Desserter Børnevenlig Sommer Nytår Newzealandsk

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter