Kanelsnurrer med ærtemel og Anicia linser

Af Pure Dansk™

Kanelsnurrer med ærtemel og Anicia linser
Kanelsnurrer med ærtemel og Anicia linser

Kanelsnurrer og kanelsnegle er en klassiker. Søde og krydrede med ærtemel i dejen og Anicia linser i den lækreste remonce.

Kombinationen af ærtemel og Anicia linser skaber en sundere version af den elskede kanelklassiker


Klassiske kanelsnurrer får en nærende opgradering med proteinrigt ærtemel og små Anicia linser, der bidrager med struktur og dybde til de bløde snoninger. En sød bagværksfavorit med et moderne, bæredygtigt touch, hvor linserne giver en let nøddesmag og gør bagværket mere nærende. De små linser giver en let bid og fremhæver kanelens varme smag, mens ærtemelens naturlige proteiner gør snurrerne mere mættende.

Til ægte weekendhygge med familien, til luksus brunch eller til at tage med på turen – som kan nydes med god samvittighed.

Får du lyst til at bage flere klassiske snurrer med bælgfrugter, kan du prøve vores kardemommesnurrer med ærtemel og Ingrid ærter, eller de skønne og glutenfri kanelsnegle med ærtemel.

I denne opskrift har vi anvendt vores Dansk Ærtemel og Danske Anicia Linser.

Dansk Ærtemel

Dansk Ærtemel

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Kanelsnurrer med ærtemel og Anicia linser

Antal
12 stykker
Tid
2 timer og 55 minutter

Ingredienser

Dej

  • 1 dl (70) g Dansk Ærtemel
  • 8 dl hvedemel 
  • 25 g gær 
  • 3 dl sødmælk 
  • 1 æg 
  • 3/4 dl sukker 
  • 1 tsk. stødt kardemomme 
  • 1 knivspids salt 
  • 5 spsk. blødt smør 
  • Remonce fyld

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 6 spsk. blødt smør  
  • ½ dl sukker  
  • ½ dl brunfarin 
  • 50 g marcipan
  • 4 spsk. stødt kanel
  • 1 æg til pensling 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

    Dej

  • Rør gæren ud i mælken og tilsæt herefter æg, sukker, kardemomme og salt, og rør det ud i mælken.
  • Kom ærtemelet i, og rør det ud i mælken. Tilsæt derefter hvedemelet lidt ad gangen, og ælt til dejen slipper skålens kanter.
  • Tilsæt smør og ælt dejen i 5 minutter, til den er glat og ensartet. 
  • Lad dejen hæve et lunt sted til den er hævet til dobbelt størrelse, tager cirka 1-1,5 time.  
  • Remonce fyld

  • Skyl og kog Anicia linser i 20-25 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld kogevandet fra og overhæld dem med koldt vand, så de hurtigere bliver afkølet.
  • Rør forsigtigt smør, sukker, brunfarin, marcipan og kanel sammen til en ensartet masse.
  • Samling

  • Rul dejen ud på et meldrysset bord til en rektangel (30x45cm) og fordel remoncen i et jævnt lag. Drys de afkølede Anicia linser oven på remoncen.
  • Fold 1/3 af dejen ind mod midten og fold den anden 1/3 over, så dejen får tre lag, og rul nu dejen lidt flad igen.
  • Skær dejen i 12 strimler på den korte led af dejen (2 cm), og del hver strimmel på langs, så den kun hæfter i den ene ende.
  • Sno de to strimler omkring hinanden og rul den snoede strimmel sammen som en snegl. Fold enden ind under sneglen, så snurren ikke går op under bagning.
  • Kom snurrerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og dæk dem med et rent viskestykke. Lad dem efterhæve på køkkenbordet i 30 minutter. 
  • Tænd imens ovnen til 200 °C varmluft.
  • Pisk et æg og pensel kanelsnurrerne med det, og bag dem i ca. 10 minutter, til de er gyldne.
  • Afkøl på en rist inden servering.