Kanelsnurrer med ærtemel og Anicia linser

Kanelsnurrer med ærtemel og Anicia linser

Af Pure Dansk™

Kanelsnurrer med ærtemel og Anicia linser

Kanelsnurrer og kanelsnegle er en klassiker. Søde og krydrede med ærtemel i dejen og Anicia linser i den lækreste remonce. 

Forberedelse 5 min / Tilberedning 20 min / Hævning 1 t og 30 min
/ I alt 1 t og 55 min 
Opskriften giver til 12 stykker

Ingredienser 

Dej

  • 1 dl (70) g Dansk Ærtemel
  • 8 dl Hvedemel 
  • 25 g Gær 
  • 3 dl Sødmælk 
  • 1 Æg 
  • 3/4 dl sukker 
  • 1 tsk. stødt Kardemomme 
  • 1 knivspids Salt 
  • 5 spsk. blødt Smør 

Remonce fyld

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 6 spsk. blødt Smør  
  • ½ dl Sukker  
  • ½ dl Brunfarin 
  • 50 g Marcipan 
  • 4 spsk. stødt Kanel  

  • 1 æg til pensling 

Fremgangsmåde

Dej  

  1. Rør gæren ud i mælken og tilsæt herefter æg, sukker, kardemomme og salt og rør det ud i mælken
  2. Kom ærtemelet i og rør det ud i mælken. Tilsæt derefter hvedemelet lidt af gangen og ælt til dejen slipper skålens kanter 
  3. Tilsæt smør og ælt dejen i 5 min til den er glat og ensartet. 
  4. Lad dejen hæve et lunt sted til den er hævet til dobbelt størrelse, tager cirka 1-1,5 time.  

Remonce fyld 

  1. Skyl og kog Anicia linser i 20-25 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld kogevandet fra og overhæld dem med koldt vand, så de hurtigere bliver afkølet 
  2. Rør forsigtigt smør, sukker, brunfarin, marcipan og kanel sammen til en ensartet masse 

Samling

  1. Rul dejen ud på et meldrysset bord til en rektangel (30x45cm) og fordel remoncen i et jævnt lag. Drys de afkølede Anicia linser oven på remoncen 
  2. Fold 1/3 af dejen ind mod midten og fold den anden 1/3 over, så dejen får tre lag og rul nu dejen lidt flad igen  
  3. Skær dejen i 12 strimler på den korte led af dejen (2 cm) og del hver strimmel på langs, så den kun hæfter i den ene ende 
  4. Sno de to strimler omkring hinanden og rul den snoet strimmel sammen som en snegl. Fold enden ind under sneglen, så snurren ikke går op under bagning
  5. Kom snurrerne på en bageplade beklædt med bagepapir og dæk dem med et rent viskestykke. Lad dem efterhæve på køkkenbordet i 30 min. 
  6. Tænd imens ovnen til 200 °C varmluft
  7. Pisk et æg og pensel kanelsnurrerne med det, og bag dem i ca. 10 til de er gyldne
  8. Afkøl på en rist inden servering    

Dansk Ærtemel

Mel af Ingrid ærter har en mild smag af ærter, let sødme med noter af majs og nødder. Ingrid ærtemel minder i udseende og anvendelsesmuligheder om kikærtemel, og kan derfor anvendes som alternativ.

→ Køb Dansk Ærtemel