
Kanelsnurrer og kanelsnegle er en klassiker. Søde og krydrede med ærtemel i dejen og Anicia linser i den lækreste remonce.
Forberedelse 5 min / Tilberedning 20 min / Hævning 1 t og 30 min
/ I alt 1 t og 55 min
Opskriften giver til 12 stykker
Ingredienser
Dej
- 1 dl (70) g Dansk Ærtemel
- 8 dl Hvedemel
- 25 g Gær
- 3 dl Sødmælk
- 1 Æg
- 3/4 dl sukker
- 1 tsk. stødt Kardemomme
- 1 knivspids Salt
- 5 spsk. blødt Smør
Remonce fyld
- ½ dl (45 g) tørrede Danske Anicia Linser
- 6 spsk. blødt Smør
- ½ dl Sukker
- ½ dl Brunfarin
- 50 g Marcipan
- 4 spsk. stødt Kanel
- 1 æg til pensling
Fremgangsmåde
Dej
- Rør gæren ud i mælken og tilsæt herefter æg, sukker, kardemomme og salt og rør det ud i mælken
- Kom ærtemelet i og rør det ud i mælken. Tilsæt derefter hvedemelet lidt af gangen og ælt til dejen slipper skålens kanter
- Tilsæt smør og ælt dejen i 5 min til den er glat og ensartet.
- Lad dejen hæve et lunt sted til den er hævet til dobbelt størrelse, tager cirka 1-1,5 time.
Remonce fyld
- Skyl og kog Anicia linser i 20-25 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld kogevandet fra og overhæld dem med koldt vand, så de hurtigere bliver afkølet
- Rør forsigtigt smør, sukker, brunfarin, marcipan og kanel sammen til en ensartet masse
Samling
- Rul dejen ud på et meldrysset bord til en rektangel (30x45cm) og fordel remoncen i et jævnt lag. Drys de afkølede Anicia linser oven på remoncen
- Fold 1/3 af dejen ind mod midten og fold den anden 1/3 over, så dejen får tre lag og rul nu dejen lidt flad igen
- Skær dejen i 12 strimler på den korte led af dejen (2 cm) og del hver strimmel på langs, så den kun hæfter i den ene ende
- Sno de to strimler omkring hinanden og rul den snoet strimmel sammen som en snegl. Fold enden ind under sneglen, så snurren ikke går op under bagning
- Kom snurrerne på en bageplade beklædt med bagepapir og dæk dem med et rent viskestykke. Lad dem efterhæve på køkkenbordet i 30 min.
- Tænd imens ovnen til 200 °C varmluft
- Pisk et æg og pensel kanelsnurrerne med det, og bag dem i ca. 10 til de er gyldne
- Afkøl på en rist inden servering