Semlor fastelavnsbolle med Anicia linser

Af Pure Dansk™

Semlor fastelavnsbolle med Anicia linser - Pure Dansk™
Semlor fastelavnsbolle med Anicia linser - Pure Dansk™

Prøv denne lækre svenske fastelavnsbolle - Semlor med mandel-cremefyld, flødeskum, marcipan og hindbærsylt i en dejlig bolle lavet med Anicia linser.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia Linser.

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Semlor fastelavnsbolle med Anicia linser

Antal
8-10 stk.
Tid
1 time og 10 minutter

Ingredienser

Dej

  • 25 g tørrede Danske Anicia Linser
  • ½ spsk. kardemomme
  • 1½ dl mælk
  • 25 g gær
  • 65 g rørsukker
  • 1 nip salt
  • 75 g smør
  • 1 æg
  • 250-300 g hvedemel
  • Hjemmelavet kagecreme

  • 2 æggeblommer
  • 2 dl sødmælk
  • ½ dl sukker
  • ½ spsk. maizena
  • ½ vaniljestang (både korn og stang)
  • Fyld

  • 100 g marcipan
  • 10 spsk. syltetøj/marmelade - vi anbefaler syrlige bær som hindbær, solbær, havtorn
  • ½ l fløde til flødeskum
  • Evt. 50 g mandler
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

    Vaniljecreme

  • Kom æggeblommer, sødmælk, sukker, maizena, vaniljekorn og vaniljestang i en gryde og rør det sammen.
  • Varm cremen op under middelvarme, mens der piskes let.
  • Tag gryden af varmen, når cremen begynder at tykne.
  • Kom cremen i en skål og sæt den på køl, med husholdningsfilm tætsluttet mod cremen.
  • Dejen

  • Blend 25 g Anicia linser til linsemel med en kværn. En ren kaffekværn kan fint bruges.
  • Mælken lunes med kardemomme og gær udrøres i mælken
  • Tag det af varmen og hæld i en skål og tilsæt blødt smør sammen med æg og rør rundt.
  • Tilsæt sukker, salt og linsemel til blandingen.
  • Rør hvedemel i lidt ad gangen, indtil dejen samler sig. Dejen skal være rimelig blød.
  • Kom nu dejen ud på bordet og ælt den i 5 min.
  • Dejen kommes tilbage i skålen, og sættes til hævning et lunt sted, med et klæde over i 1 time. Skal hæve til dobbelt størrelse.
  • Trilles til 10 boller og hæver ca. en halv time igen.
  • Pensles med æg og bages ca 12-13 min. ved 175C.
  • Samling af faselavnsbollerne

  • Toppen skæres af de kolde boller.
  • Det indre pilles ud og røres med marcipan, kagecreme og ½ dl fløde til en remoncelignende masse, tilsæt eventuelt hakkede mandler for sprødhed.
  • Bollen fyldes med remoncefyld, marmelade og flødeskum.
  • Toppen lægges på og hele herligheden drysses med florsukker.
  • Tip

    Start med at lave vaniljecremen, så den kan nå at køle af.

    Fastelavn Børnevenlig Efterår Vinter Kage Svensk

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter