Semlor fastelavnsbolle med Anicia linser - Pure Dansk™

Semlor Fastelavnsbolle med Anicia linser

Af Pure Dansk™

Semlor fastelavnsbolle med Anicia linser - Pure Dansk™

Prøv denne lækre svenske fastelavnsbolle - Semlor med mandel-cremefyld, flødeskum, marcipan og hindbærsylt i en dejlig bolle lavet med Anicia linser 

Forberedelse 50 min / Hævning 1 t 30 min / Tilberedning 20 min / Tid i alt 2 t 40 min.
Denne opskrift giver 8-10 stk.

 

Ingredienser

Dej:

  • 25 g tørrede Danske Anicia Linser
  • ½ spsk. kardemomme
  • 1,5 dl mælk
  • 25 g gær
  • 65 g rørsukker
  • 1 nip salt
  • 75 g smør
  • 1 æg
  • 250-300 g hvedemel

    Hjemmelavet kagecreme:

    • 2 æggeblommer
    • 2 dl sødmælk
    • ½ dl sukker
    • ½ spsk. maizena
    • ½ vaniljestang (både korn og stang)

    Fyld:

    • 100 g marcipan
    • 10 spsk. syltetøj/marmelade - vi anbefaler syrlige bær som hindbær, solbær, havtorn
    • ½ l fløde til flødeskum  
    • evt. 50 g mandler

    Fremgangsmåde

    Lav først vaniljecremen, så den kan nå at køle af.

    Vaniljecreme:

    1. Kom æggeblommer, sødmælk, sukker, maizena, vaniljekorn og vaniljestang i en gryde og rør det sammen
    2. Varm cremen op under middelvarme, mens der piskes let
    3. Tag gryden af varmen, når cremen begynder at tykne
    4. Kom cremen i en skål og sæt den på køl, med husholdningsfilm tætsluttet mod cremen

    Dejen:

    1. Blend 25 g Anicia linser til linsemel med en kværn. En ren kaffekværn kan fint bruges
    2. Mælken lunes med kardemomme og gær udrøres i mælken
    3. Tag det af varmen og hæld i en skål og tilsæt blødt smør sammen med æg og rør rundt
    4. Tilsæt sukker, salt og linsemel til blandingen. 
    5. Rør hvedemel i lidt ad gangen, indtil dejen samler sig. Dejen skal være rimelig blød.
    6. Kom nu dejen ud på bordet og ælt den i 5 min.
    7. Dejen kommes tilbage i skålen, og sættes til hævning et lunt sted, med et klæde over i 1 time. Skal hæve til dobbelt størrelse.
    8. Trilles til 10 boller og hæver ca. en halv time igen.
    9. Pensles med æg og bages ca 12-13 min. ved 175C

    Samling af faselavnsbollerne:

    1. Toppen skæres af de kolde boller
    2. Det indre pilles ud og røres med marcipan, kagecreme og ½ dl fløde til en remoncelignende masse, tilsæt eventuelt hakkede mandler for sprødhed
    3. Bollen fyldes med remoncefyld, marmelade og flødeskum
    4. Toppen lægges på og hele herligheden drysses med florsukker