Semlor fastelavnsbolle med Anicia linser - Pure Dansk™

Semlor Fastelavnsbolle med Anicia linser

Af Pure Dansk™

Semlor fastelavnsbolle med Anicia linser - Pure Dansk™

Prøv denne lækre svenske fastelavnsbolle - Semlor med mandel-cremefyld, flødeskum, marcipan og hindbærsylt i en dejlig bolle lavet med Anicia linser 

Forberedelse 50 min / Hævning 1 t 30 min / Tilberedning 20 min / Tid i alt 2 t 40 min. Denne opskrift giver 8-10 stk.

 

Ingredienser

Dej:

  • 25 g tørrede Danske Anicia Linser
  • ½ spsk. kardemomme
  • 1½ dl mælk
  • 25 g gær
  • 65 g rørsukker
  • 1 nip salt
  • 75 g smør
  • 1 æg
  • 250-300 g hvedemel

    Hjemmelavet kagecreme:

    • 2 æggeblommer
    • 2 dl sødmælk
    • ½ dl sukker
    • ½ spsk. maizena
    • ½ vaniljestang (både korn og stang)

    Fyld:

    • 100 g marcipan
    • 10 spsk. syltetøj/marmelade - vi anbefaler syrlige bær som hindbær, solbær, havtorn
    • ½ l fløde til flødeskum
    • Evt. 50 g mandler

     

    Fremgangsmåde

    Lav først vaniljecremen, så den kan nå at køle af.

    Vaniljecreme:

    1. Kom æggeblommer, sødmælk, sukker, maizena, vaniljekorn og vaniljestang i en gryde og rør det sammen
    2. Varm cremen op under middelvarme, mens der piskes let
    3. Tag gryden af varmen, når cremen begynder at tykne
    4. Kom cremen i en skål og sæt den på køl, med husholdningsfilm tætsluttet mod cremen

    Dejen:

    1. Blend 25 g Anicia linser til linsemel med en kværn. En ren kaffekværn kan fint bruges
    2. Mælken lunes med kardemomme og gær udrøres i mælken
    3. Tag det af varmen og hæld i en skål og tilsæt blødt smør sammen med æg og rør rundt
    4. Tilsæt sukker, salt og linsemel til blandingen. 
    5. Rør hvedemel i lidt ad gangen, indtil dejen samler sig. Dejen skal være rimelig blød.
    6. Kom nu dejen ud på bordet og ælt den i 5 min.
    7. Dejen kommes tilbage i skålen, og sættes til hævning et lunt sted, med et klæde over i 1 time. Skal hæve til dobbelt størrelse.
    8. Trilles til 10 boller og hæver ca. en halv time igen.
    9. Pensles med æg og bages ca 12-13 min. ved 175C

    Samling af faselavnsbollerne:

    1. Toppen skæres af de kolde boller
    2. Det indre pilles ud og røres med marcipan, kagecreme og ½ dl fløde til en remoncelignende masse, tilsæt eventuelt hakkede mandler for sprødhed
    3. Bollen fyldes med remoncefyld, marmelade og flødeskum
    4. Toppen lægges på og hele herligheden drysses med florsukker

    Danske Anicia Linser

    Den danske Anicia linse er en delikatesselinse, også kendt som Puy-linsen. Smuk og grønmeleret med en let krydret smag. Samt noter af friske ærter og peber.

    → Køb Danske Anicia Linser