Semlor fastelavnsbolle med Anicia linser

Af Pure Dansk™

Semlor fastelavnsbolle med Anicia linser
Semlor fastelavnsbolle med Anicia linser

Prøv denne lækre svenske fastelavnsbolle - Semlor med mandel-cremefyld, flødeskum, marcipan og hindbærsylt i en dejlig bolle lavet med Anicia linser.

Hjemmebagte svenske semlor med danske Anicia linser

Semlor er Sveriges klassiske fastelavnsbolle fyldt med mandelmasse og flødeskum. Den svenske semlor har de senere år fundet vej til Danmark og byder på en anderledes udgave af fastelavnsbollen, som bages og spises på livet løs i vintermånederne.

I denne version får den et klassiske semolor et nyt boost med danske Anicia linser i de luftige boller, der giver ekstra struktur og protein. Flødeskum, marcipancreme og syltetøj udgør det lækreste indre. En skøn kombination af nordisk bagetradition og lokaldyrkede ingredienser.

Hyg jer med at bage dem sammen, mens fastelavnskostumerne udtænkes!

Har du lyst til at bage flere versioner af den svenske fastelavnsbolle, kan du også prøve semlor med ærtemel.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia linser.

Danske Anicia linser

Danske Anicia linser

Semlor fastelavnsbolle med Anicia linser

Antal
8-10 stk.
Tid
1 time og 10 minutter

Ingredienser

Dej

  • 25 g tørrede Danske Anicia Linser
  • ½ spsk. kardemomme
  • 1½ dl mælk
  • 25 g gær
  • 65 g rørsukker
  • 1 nip salt
  • 75 g smør
  • 1 æg
  • 250-300 g hvedemel
  • Hjemmelavet kagecreme

  • 2 æggeblommer
  • 2 dl sødmælk
  • ½ dl sukker
  • ½ spsk. maizena
  • ½ vaniljestang (både korn og stang)
  • Fyld

  • 100 g marcipan
  • 10 spsk. syltetøj/marmelade - vi anbefaler syrlige bær som hindbær, solbær, havtorn
  • ½ l fløde til flødeskum
  • Evt. 50 g mandler
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

    Vaniljecreme

  • Kom æggeblommer, sødmælk, sukker, maizena, vaniljekorn og vaniljestang i en gryde og rør det sammen.
  • Varm cremen op under middelvarme, mens der piskes let.
  • Tag gryden af varmen, når cremen begynder at tykne.
  • Kom cremen i en skål og sæt den på køl med husholdningsfilm tætsluttet mod cremen.
  • Dejen

  • Blend 25 g Anicia linser til linsemel med en kværn. En ren kaffekværn kan fint bruges.
  • Mælken lunes med kardemomme, og gær udrøres i mælken
  • Tag det af varmen, hæld i en skål og tilsæt blødt smør sammen med æg, og rør rundt.
  • Tilsæt sukker, salt og linsemel til blandingen.
  • Rør hvedemel i lidt ad gangen, indtil dejen samler sig. Dejen skal være rimelig blød.
  • Kom nu dejen ud på bordet og ælt den i 5 minutter.
  • Dejen kommes tilbage i skålen, og sættes til hævning et lunt sted med et klæde over i 1 time. Skal hæve til dobbelt størrelse.
  • Trilles herefter til 10 boller, og hæver ca. en halv time igen.
  • Pensles med æg og bages ca 12-13 minutter ved 175C.
  • Samling af fastelavnsbollerne

  • Toppen skæres af de kolde boller.
  • Det indre pilles ud og røres med marcipan, kagecreme og ½ dl fløde til en remoncelignende masse, tilsæt eventuelt hakkede mandler for sprødhed.
  • Bollen fyldes med remoncefyld, marmelade og flødeskum.
  • Toppen lægges på og hele herligheden drysses med florsukker.
  • Tip

    Start med at lave vaniljecremen, så den kan nå at køle af.